چند سالیست که شرکت اوپو با سری گوشیهای رینو راهش را به بازار غرب باز کرده است. رینو اولین گوشی این شرکت چینی نیست که به بازارهای غیرآسیایی وارد میشود، ولی بدون شک معروفترین آنهاست.
گوشی اوپو رینو (Oppo Reno) طراحی شیکی دارد و از قدرت خوبی برخوردار است. اوپو رینو 10X زوم (Oppo Reno 10X Zoom) نیز از مدل پایهی رینو بزرگتر است و دوربین قویتری دارد. دوربین سلفی این دو پرچمدار اوپو کشوییست و به هنگام عکسبرداری مانند بالهی کوسه از قسمت بالایی گوشی بیرون میآید. این قسمت بالهشکل علاوه بر دوربین سلفی، فلش دوربین عقب را نیز در خود جا داده است. طراحی دوربین به اصطلاح پاپآپ رینو در نوع خود جالب و جذاب است و رنگ و بویی تازه به دنیای دوربینهای پاپآپ اضافه کرده است.
از سری گوشیهای رینو، رینو Z (Oppo Reno Z) را هم داریم، گوشی اقتصادی اوپو که فاقد بالهی کوسه است و از سختافزار ضعیفتری نسبت به دو مدل قبلی برخوردار است، ولی همچنان شیک و مجلسیست.

هر سه مدل رینو، گوشیهای میانردهی قدرتمندی هستند، اما به هر حال وقتی برای خرید گوشی جدید به بازار رفتهاید و اسم اوپو به چشمتان میخورد، تصمیم اینکه کدام گوشی را انتخاب کنید کمی سخت میشود.
به همین خاطر به مقایسهی این سه گوشی پرداختهایم تا معلوم شود کدام اوپو رینو برای شما بهترین انتخاب است.
قیمت سری گوشیهای اوپو رینو
رینو Z خوشقیمتترین گوشی سری رینو است. میتوانید تنها با قیمت 299 یورو آن را خریداری کنید، پس قطعا حساب بانکی شما را خالی نمیکند. قیمت رینو 449 یورو است و گرانترین گوشی این سری، رینو 10X زوم است که از قیمتی 699 یورویی برخوردار است. این قیمت از دوبرابر قیمت رینو Z هم بیشتر است. با اینکه رینو 10X زوم گوشی درجه یکی نیست، اما در سری گوشیهای رینو قدرتمندترین است.
طراحی و نمایشگر
سری گوشیهای اوپو رینو از یک سبک طراحی یکسان برخوردار هستند و همین موجب شده چهرهای شبیه به هم داشته باشند.
طراحی پشت هر سه گوشیِ رینو، رینو 10X زوم و رینو Z کاملا یکدست و صیقلخورده است و همچنین چیدمان دوربینها عمودی و در یک خط است. دوربینها محافظ ندارند یعنی برجستگی خاصی در اطراف دوربین نیست، اما به هر حال محافظ O-Dot برجستگی کوچکی است که نزدیک دوربین پشت تعببیه شده تا جلوی خط و خش دار شدن لنز را بگیرد. وقتی گوشی را روی میز می گذارید به واسطه همین محافظ لنز کمی از سطح بالاتر قرار می گیرد.
هر سه گوشی ظاهر مشابهی دارند اما رینو 10X زوم بدنهای فلزی دارد و در مقایسه با بدنه پلاستیکی دو مدل دیگر، استحکام بیشتری در برابر ضربه دارد.
رینو 10X زوم همچنین از بین این سه مدل گوشی تنها دستگاهی است که جک 3.5 میلی متری هدفون را ندارد. اما درمورد درگاه خروجی و شارژر هر سه مجهز به درگاه USB-C هستند. دکمه پاور هم در هر سه مدل سمت راست بدنه و دکمههای تنظیم صدا سمت چپ هستند.
تا اینجا به همه مشخصات ظاهری در طراحی گوشی اشاره کردیم به جز اصلیترینشان که مربوط به دوربین پاپآپ گوشیهای سری رینو است. این دوربین پاپآپ البته در مدل مقرونبه صرفهتر یعنی رینو Z وجود ندارد. باید گفت طراحی این دوربین واقعا چشمگیر و قابلتحسین است. اوپو با قرار دادن دوربین پاپآپ روی گوشیهایش توانسته فضای بیشتری برای نمایشگر حفظ کند. به همین خاطر است که در دو مدل رینو و رینو 10X زوم، روی نمایشگر ناچ وجود ندارد و دوربین جلو درواقع با مهارت پنهان شده است. بنابراین دوربین پاپآپ این دو گوشی را باید کاربردیترین دوربین پاپآپی دانست که تا به حال به بازار عرضه شده است.

در مورد اندازه نمایشگر، مدل رینو10x زوم را باید به نوعی نسخه پلاس این سهقلوها بدانیم. این گوشی با نمایشگری 6.6 اینچی اندازه بزرگتری از دو گوشی رینو و رینو Z با نمایشگر 6.4 اینچی دارد. از آنجا که هر سه گوشی از نمایشگر AMOLED بهره می برند، هنگام استفاده از هر یک از آنها تجربه مشابهی از وضوح کیفیت تصویر خواهید داشت. البته در مورد رینو Z ناچ کوچکی که روی نمایشگر وجود دارد، کمی تفاوت ایجاد کرده است.
دوربین
مثل بیشتر ویژگیهایی که تا اینجا اشاره کردیم، در مورد دوربین هم دو مدل رینو و رینو Z دقیقا با مشخصات فنی یکسان ارائه شدهاند. هردو دارای سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی همراه با سنسور 5 مگاپیکسلی عمق تصاویر برای تهیه عکسهای پرتره بهصورت بوکه و با پسزمینه محو هستند. این مشخصات فنی نشان میدهد که دوربین دو گوشی برای عکسهای پرتره و کلوزآپ فوقالعاده است اما اگر بخواهید ابتدا روی سوژه زوم کنید و سپس عکس بگیرید، یا دنبال عکس واید باشید، عملکرد چشمگیری از آن نخواهید دید.
در مقابل، رینو 10Xزوم همین سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی را با یک دوربین 8 مگاپیکسلی با لنز اولترا واید ترکیب کرده که با همراهی یک دوربین 13 مگاپیکسلی دیگر با لنز پریسکوپی ترکیب استانداردی از لنزها را گرد هم آورده است. اما دوربین سوم، همان چیزی است که باعث شده اسم این مدل، 10X زوم باشد. چرا که این لنز، زوم 5 برابر اپتیکال و زوم 10 برابر دوگانه را فراهم کرده است (همچنین قابلیت زوم 60 برابر دیجیتال را هم دارد که البته توصیه می کنیم اگر مشتاق ثبت یک عکس با پیکسلهای جدا جدا و بیکیفیت نیستید، سراغ این قابلیت نروید!)
رینو 10X زوم با این سه دوربین، قادر است بهترین عکسها را در میان سه مدل گوشی جدید اوپو به ثبت برساند اما این موضوع عملکرد خوب دو گوشی دیگر را زیر سوال نمیبرد.
نوبت به مقایسه دوربین جلو که میرسد (درواقع باید گفت بالههای کوسه در رینو و رینو 10X زوم و دوربین جلوی معمولی رینو Z)، اوضاع کمی متفاوت میشود. بالههای کوسه در دو مدل اول دوربین جلوی 16 مگاپیکسلی را به کاربر میدهند و این در حالی است که دوربین جلوی رینو Z قویتر و 32 مگاپیکسلی است.
ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا دوربین جلوی مدل ارزانتر باید دو برابر قویتر از مدل اصلی و مدل پلاس باشد؟ پاسخ این است که اصولا دوربین جلو مورد توجه تولیدکنندگان گوشیهای تلفن همراه نیست و حتی کاربران هم معمولا استفادههای دم دستی مثل ثبت یک استوری در اینستاگرام یا حتی کاربرد دوربین جلو به عنوان آینه را برای این دوربین در نظر دارند. به همین خاطر اگرچه دوربین جلوی باکیفیتتر حکم امتیازی را برای رینو Z دارد، دست کم برای اوپو چندان اهمیت نداشته که بالههای کوسه جذابش چیزی فراتر از یک عکس با کیفیت نرمال را به کاربر بدهند.
عمر باتری
ظرفیت باتری مدلهای رینو Z و 10X زوم تفاوت چندانی با هم ندارند و اولی دارای یک باتری با ظرفیت 4035 میلی آمپر است و باتری مدل بزرگتر 4065 میلی آمپر ظرفیت دارد. تفاوت بسیار اندک است و احتمالا این 30 میلی آمپر اضافه در 10X زوم در زمانی معادل وقتی که برای خواندن این جمله صرف کردهاید، مصرف می شود!
مدل اصلی گوشی با عنوان بدون پسوند رینو، ظرفیت باتری نسبتا کمتری دارد و با باتری 3765 میلیآمپریاش با یک بار شارژ کامل، کمی زودتر از رینو Z خاموش میشود. اما در مقایسه با 10X زوم با توجه به بزرگتر بودن نمایشگر این مدل، عمر باتری تقریبا یکسان است.

هر سه مدل، دارای قابلیت شارژ سریع 20 واتی هستند و در مدت زمان یکسانی به صورت کامل شارژ می شوند اما هیچکدام مجهز به شارژ بیسیم نیستند. این فقدان درمورد رینو Z با توجه به قیمت ارزانترش توجیهپذیر است اما درمورد رینو و رینو 10X زوم قابلیتی است که منطقا باید موجود میبود و جای خالیاش حس میشود.
سایر ویژگیها
از نظر نرمافزاری هر سه گوشی با اندروید 9 کار میکنند از رابط کاربری اوپو با نام ColorOS 6 بهره میبرند که زیباست و ظرافت جذابی را در کار با گوشی به کاربر میدهند.
از لحاظ فنی اما تفاوتهایی وجود دارد؛ مثلا چیپستها که در رینو 10X زوم، اسنپدراگون 855 است و قوی ترین چیپست موجود به حساب می آید، در مدل بدون پسوند رینو تراشه میانرده اسنپدراگون 710 را داریم و بالاخره در رینو Z چیپست Helio P90 مدیاتک استفاده شده که برای یک گوشی مقرون به صرفه معقول است.

رم و حافظه داخلی مدلهای مختلف سری رینو با توجه به منطقه عرضه و ترجیح کاربر برای حافظه گوشی، گزینههای متنوعی دارند. هر سه گوشی با رم 6 گیگابایتی یا 8 گیگابایتی موجود هستند که بسته به نیاز مشتری، با حافظه داخلی 128 گیگابایتی و 256 گیگابایتی قابل خریداری هستند. علاوه بر این، رینو Z یک مدل با رم 4 گیگابتی و حافظه داخلی 128 گیگابایتی هم دارد.
اگر اهل موزیک گوش دادن با صدای بلند باشید، دو گوشی رینو 10X زوم و رینو Z با دو بلندگوی استریوی Dolby Atmos انتخاب خوبی برای شما خواهند بود. این بلندگوها در مدل رینو تعبیه نشدهاند.
نکته آخر برای طرفداران تکنولوژیهای پرداخت این است که هر سه گوشی به NFC مجهز هستند.
جمعبندی
بهطور کلی سری اوپو رینو را میتوانیم به این صورت دستهبندی کنیم: رینو Z مدل ارزانتر و اصطلاحا «لایت» از این سری است و رینو 10Xزوم مدل پیشرفتهتر یا پریمیوم محسوب میشود.
با این حال چند مورد استثنا هم برای این دستهبندی وجود دارد که دوربین سلفی قویتر رینو Z یکی از آنهاست. همچنین بلندگوهای قوی رینو Z و رینو 10X زوم که در مدل پایه رینو از قلم افتادهاند.
هر سه گوشی مشخصا سبک یکسانی دارند و اگر هریک از آنها را تهیه کنید، تجربهای مشابه خواهید داشت. حال اگر به دنبال گوشی ارزان قیمت جدیدی هستند رینو Z پیش روی شماست و اگر هدفتان خرید یک گوشی قدرتمند است، رینو 10X زوممیتواند انتخاب مناسبی باشد.
لینک کوتاه: