اکنون برندهای چینی مانند Xpeng، BYD و MG با جدیدترین خودروهای برقی خیابانهای اسلو، پایتخت نروژ را در مینوردند.
به گزارش کالاسودا، خودروهای چینی به لطف قیمت پایین، دل طبقه متوسط کشورهای اروپایی را برده و تلاش دارند تا بازار خودروی قاره سبز را از آن خود کنند.
واقعیت این است که خودروهای برقی چینی در حال باز کردن راه خود به بازارهای اروپایی است.
برند Xpeng اولین تحویل خود را به نروژ در اکتبر ۲۰۲۰ اعلام کرد.
همان زمان، جان وولکر، منتقد باتجربه خودرو، سدان الکتریکی P7 این شرکت را رانندگی کرد و آن را بسیار خوب اعلام کرد.
این خودرو شاید ۷۵ درصد از ویژگیها و قابلیتهای یک خودروی تسلا را آن زمان داشت و حدودا نصف قیمت تسلا هم بود.
دو سال بعد از این رخداد، حالا خیابانهای اسلو، پایتخت نروژ مملو از خودروهای برقی چینی از برندهایی مانند Xpeng، BYDو MG شده است.
{فعلا حرفی از دو برند ولوو و پولستار، متعلق به برند چینی Geely نمیزنیم.}
فشار مقامات چینی برای برقی شدن صنعت، فقط مربوط به مردم این کشور نبوده و آنها تلاش دارند تا بازارهای جهانی را تسخیر کنند.
جالب اینجاست که در سالیان اخیر برندهای خودروساز چینی، محصولات خوبی تولید کرده اما خود مردم چین ترجیح شان مرسدس بنز و بی ام دبلیو و بیوک است.
چند سال پیش خودروسازان غربی با زور به سمت برقی شدن حرکت کردند اما چینیها از این فرصت استفاده کرده و جا پای خود را در بازار جهانی باز کردند.
شاید یک خودروی چینی هرگز مانند پورشه یا تسلا، آپدیت نباشد اما صدها میلیون خریدار ارزان قیمت در بازار وجود دارد که سازندگان غربی به آنها توجه نکرده و چینیها به سوی آنها گرایش یافتهاند.
جالب اینجاست یکی از افرادی که زنگ خطر چینیها را به صدا درآورد، کارلوس تاوارس مدیر Stellantis در نمایشگاه CES 2023 بود که در مصاحبه با Automobilwoche گفت:” تفاوت قیمت خودروهای اروپایی و چینی قابل توجه است. اگر در شرایط فعلی چیزی تغییر نکند، مشتریان اروپایی از طبقه متوسط به طور فزایندهای به مدل های چینی روی خواهند آورد.”
تاوارس ظاهراً مقررات انتشار گازهای گلخانه ای اتحادیه اروپا را بخشی از این مشکل میداند.
وی افزود: ” مقررات در اروپا باعث شده تا خودروهای برقی ساخته شده در اروپا حدود ۴۰ درصد گرانتر از خودروهای مشابه چینی باشند. ”
تاوارس دو راه رو به جلو میبیند: ” یکی حمایت گرایی، که در میان خودروسازان آلمانی که تجارت زیادی در چین انجام میدهند، محبوبیتی ندارد و دوم نبرد تن به تن است و اگر بازار اروپا را باز نگه داریم،چارهای جز جنگ مستقیم با چینیها نیست و این در مورد کل زنجیره ارزش خودرو صدق میکند.”
با این حال، ” این امر به ناچار منجر به تصمیمهای غیرمحبوب میشود” که منظور او قطعاً کاهش مشاغل و نقل مکان کارخانهها به مناطق کمهزینه است. وی افزود: “اگر کاری در اتحادیه اروپا انجام نشود، جنگ وحشتناکی رخ خواهد داد. ”
پاتریک کولر، مدیر عامل تامین کننده فرانسوی فورویا، در کنفرانس مطبوعاتی در CES گفت:” ما نمیدانیم چگونه خودروهای کوچک با باتریهای مقرون به صرفه بسازیم و چینیها این را میدانند.”
کولر خاطرنشان کرد: هزینه بالای باتری بخشی از این مشکل است – خودروهای برقی شهری کوچک میتوانند حدود ۱۰ هزار یورو (۱۰۶۰۰ دلار) در اروپا بیشتر از چین قیمت داشته باشند و افزود که نوآوری سریع الزامی است.
لینک کوتاه: