انتخاب یک سرور مناسب برای راهاندازی وبسایت، یک انتخاب مهم است. شما با استفاده از این سرورها میتوانید وبسایتتان را راهاندازی کرده؛ منابعتان را بر روی آن قرار دهید و از آن استفاده کنید. در این راستا چند گزینه دارید که برخی از رایجترین آنها شامل کلود هاستینگ (Cloud Hosting)، سرور اختصاصی VDS و سرور مجازی VPS است. در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوتهای سرور اختصاصی و سرور مجازی حرف بزنیم.
در بیشتر موارد افراد به دنبال یک سرور باقدرت و انعطافپذیری بالا و قیمت مناسبتر هستند. بنابراین درصورتیکه مشاغل و وبسایت کوچکی دارید و یا وبلاگ نویس هستید؛ میتوانید از سرور مجازی VPS استفاده کنید. اما اگر وبسایت با ترافیک بالا داشته و بهسرعت، فضا و کنترل بیشتری نیاز دارید؛ باید سراغ سرور اختصاصی بروید.
برتریهای سرور مجازي نسبت به سرور اختصاصي
سرور مجازی یا Virtual Private Server که همه ما آن را بانام مخفف VPS میشناسیم؛ خدمات میزبانی اینترنت خوبی ارائه میدهد. در این نوع سرورها، چند سرور مجازی در کنار هم از منابع یک سرور کلیتر استفاده میکنند؛ اما هرکدام بهصورت مستقل عمل خواهند کرد و اشتراکی در کار نیست.
این سرور با سیستمعامل مجزا خود فعالیت کرده و کاربران به این سیستمعامل دسترسی دارند؛ درواقع هر سرور بدون وابستگی به سایر سرورهای مجازی، با سیستمعاملهای متفاوت عمل میکند.
هر سرور مجازی به منابع خاصی دسترسی دارد؛ بهطور مثال سهم خاصی از حافظه، رم و فضا را در اختیار داشته و با آن وبسایت را راهاندازی میکند. بنابراین شما صرفنظر از سایر سرورهای مجازی دیگری که بر روی سرور اصلی قرارگرفته است؛ به این میزان امکانات تعیین شده دسترسی دارید.
سرور مجازی مناسب چه افرادی است؟ سرور مجازی برای وبسایتهای با ترافیک متوسط، صاحبان مشاغل کوچک، وبلاگ نویسان و هر فردی که به قدرت سرور اختصاصی باقیمت کمتری نیاز دارد؛ مناسب است.
قیمت آنها ارزانتر است.
یکی از مهمترین مزایا سرورهای مجازی قیمت بهصرفه آنها است. این سرورها با ارائه امکانات خوب و قابلقبول، هزینهای بهمراتب کمتر از سرورهای اختصاصی دارند.
سرورهای مجازی منعطفترند.
درصورتیکه قصد دارید منابع یک سرور مجازیتان را ارتقا دهید؛ بهراحتی میتوانید این کار را انجام دهید. درواقع سرورهای مجازی بهراحتی به سرورهای دیگر منتقل میشوند و شما میتوانید سایتتان را ارتقا دهید.
قابلیت استفاده از ظرفیتهای بیشتر
در صورت نیاز و درزمانی که سایر سرورهای مجازی از ظرفیت سرور کلی استفاده نمیکنند؛ شما میتوانید با سرور مجازی خود از ظرفیت خالی سیستم استفاده نمایید.
Uptime سرور:
Uptime به زمانی میگویند که یک سیستم در حال کار است و این واژه در مقابل downtime (غیرقابلدسترس بودن وبسایت) قرار میگیرد. در سرورهای مجازی بدون قرارگیری سرور در یک مکان میتوان از منابع چند سرور بهصورت همزمان استفاده کرد و Uptime سرور را بالاتر برد.
برتریهای سرور اختصاصي نسبت به سرور مجازي
سرور اختصاصی یا Virtual Dedicated Server به معنای کامل برای استفاده شخصی شما به وجود آمده است؛ درواقع این سرور به یک کاربر تعلق دارد. شما به تمام منابع آن دسترسی دارید و میتوانید محیط میزبانی وبسایتتان را تنظیم کنید. این سرورهای اختصاصی برای سایتها با بازدید بالای 500 هزار در ماه مناسب میباشند. درصورتیکه این مقدار بازدیدکننده دارید و کادر فنی لازم جهت حفظ و بهینهسازی آن در دسترستان است؛ سرور اختصاصی انتخاب مناسبتری برای شما است.
سرور اختصاصی مناسب چه افرادی است؟ اگر سرور مجازی VPS نتواند نیازهای شما را برآورده کند، یک سرور اختصاصی بهترین راهحل موجود است.
کارایی بالاتری دارند.
سرورهای اختصاصی دارای اینترنتهای پرسرعت، ip های اختصاصی و کارایی بالاتری هستند. این سرورها بسته به سختافزار و شرایط، عملکرد بهینهای را ارائه میدهند. بهطور مثال در سرویس مجازی شما از یک قسمت از پردازنده و رم استفاده میکنید؛ اما با استفاده از سرور اختصاصی تمام پردازنده، رم و … سرور در اختیار شما قرار دارد.
بهطورکلی سرورهای اختصاصی سختافزار بهتر، امکانات بیشتر و کارایی بالاتری را ارائه میدهند.
امنیت آن بیشتر است.
سرورهای مجازی امنیت بالایی را ارائه میدهند؛ اما در مقابل آنها سرورهای اختصاصی دارای بیشترین میزان امنیت هستند.
کنترل سرور
در سرورهای اختصاصی شما بر محیط سرور کنترل کاملی دارید؛ البته این قابلیت در سرورهای مجازی نیز وجود دارد؛ با این حال شما در هاست های اشتراکی با این محدودیتها روبهرو میشوید.
قیمتهای بالا
ازآنجاکه سرورهای اختصاصی با تمام ویژگیها و امکانات تنها برای وبسایت شما در نظر گرفته شدهاند؛ قیمت بالاتری دارند و در برخی موارد هزینهای که بابت سرورهای اختصاصی میپردازید تا ده برابر بیشتر از سرورهای مجازی است.
کلام آخر
وقتی صحبت از میزبانی وب میشود؛ گزینه درست و غلطی وجود ندارد؛ انتخاب یک سرور مناسب تا میزان زیادی به وبسایت شما بستگی دارد. همه ما نیازهای متفاوتی داریم؛ بنابراین قبل از انتخاب میزبان وب مطمئن شوید که چه نوع پشتیبان و سروری نیاز دارید و وبسایت شما در چه مرحلهای از رشد است. بااینحال ازآنجاکه سرویس vds گرانتر هستند؛ بنابراین در شروع کار گزینه مناسبی نمیباشند و بهتر است تا زمان ارتقا وبسایت و درامد کافی شرکتتان صبر کنید. برای شروع بهتر است از VPS استفاده کنید.
لینک کوتاه: