بازگشت نوکیا به بازار موبایل با فروش بسیار خوب نوکیا ۵

0
596

کالاسودا- شرکت نوکیا با همکاری کمپانی HMD Global  در این یک سال اخیر پیشرفت بسیار خوبی داشته است و با عرضه گوشی های هوشمند اندرویدی مبتنی بر سیستم عامل اندروید باقیمت های متنوع شروع دوباره ی خوبی داشته است و به نظر می رسد نوکیا باز هم بتواند خود را به یکی از برترین برندهای تولید کننده موبایل تبدیل کند .این کمپانی  در ساخت گوشی نوکیا ۵ خود تلاش بسیار زیادی به خرج داده است و توانسته با فروش بالای این مدل گوشی خود سهم خوبی از بازار گوشی های ارزان قیمت را به خود اختصاص دهد. نوکیا ۵ قابلیت های بسیار بالایی دارد و این اجازه را به کاربران می دهد تا با پرداخت یک قیمت منطقی به تمام نیاز های روزمره به سرعت پاسخ دهد حال قصد داریم به بررسی این گوشی هوشمند اندرویدی بپردازیم.

نام نوکیا تمام کاربران موبایل را به یاد گوشی های دو دهه گذشته می اندازد زمانی که نوکیا با عرضه گوشی های جاوا و دارا بودن بدنه‌ای خوش‌ساخت، مقاوم و باکیفیت حرف اول را در بازار فروش موبایل می زد. نوکیا ۵ نیز با وجود بهره مندی از سیستم عامل اندروید ۷.۱ یادآور همان نسل گوشی هوشمند است . این موبایل شرکت نوکیا از بدنه‌ای مقاوم، اعلا و کاملا باکیفیت بهره می‌برد. نوکیا ۵ از یک تکه آلومینیم فرزکاری شده، ساخته شده است که کیفیت ساخت فوق‌العاده‌ای دارد. این گوشی به‌قدری خوش‌ساخت است که هنگام در دست گرفتن آن، حس محصولی پرچم‌دار و گران‌قیمت را خواهید داشت.

در ابتدا به بررسی کلی ویژگی های نوکیا ۵ می پردازیم:

زمان عرضه  محصول ژوئیه ، ۲۰۱۷
ابعاد ۱۴۹.۷ × ۷۲.۵ × ۸ میلی‌متر
وزن ۱۶۰ گرم
سیم کارت
 
تک سیم‌کارت و دو سیم کارت
سایر ویژگی ها مجهز به حسگر اثر انگشت (Fingerprint Sensor)
بدنه مقاوم از جنس آلومینیم یکپارچه
نوع نمایشگر  IPS LCD
سایز نمایشگر ۵.۲ اینچ (~۶۸.۷% نسبت صفحه نمایش به بدنه)
رزولوشن نمایشگر ۷۲۰ × ۱۲۸۰ پیکسل (~۲۸۲ تراکم پیکسلی در هر اینچ)
محافظ نمایشگر
سایر ویژگی ها پشتیبانی از EMUI 8 هواوی
 سیستم‌عامل اندروید ۷.۱
تراشه Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430
پردازنده مرکزی ۸ هسته‌ ۱.۴ گیگاهرتزی Cortex-A53
پردازنده گرافیکی Adreno 505
حافظه داخلی ۱۶گیگابایت حافظه داخلی , ۲ گیگابایت رم
درگاه حافظه میکرو اس‌دی, تا ۲۵۶ گیگابایت (استفاده از شیار دوم سیم‌کارت)
دوربین اصلی ۱۳مگاپیکسل (دارایه دریچه دیافراگم ۲)وفلش LED دوگانه
ویدئو ۱۰۸۰p@30fps
دوربین سلفی ۸ مگاپیکسل،(دارایه دریچه دیافراگم ۲)
سایر قابلیت ها برچسب‌گذاری جغرافیایی,  تشخیص چهره, HDR
صدای زنگ MP3, WAV, ویبره, زنگ گوشی
اسپیکر بله
جک ۳.۵ میلی‌متری بله
 قابلیت های صدا
 
 قابلیت حذف صدا‌های مزاحم هنگام مکالمه با استفاده از میکروفون دوم
باتری
 
باتری لیتیوم یون غیر قابل تعویض با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپری
فناوری شبکه GSM / HSPA / LTE
HSPA 42.2/5.76 Mbps، LTE Cat4 150/50 Mbps
اتصالات شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot
 
بلوتوث ۴.۱, A2DP, LE
NFC دارد
حسگرها اثر انگشت، شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطب نما
 
سایر قابلیت ها
پیام‌رسانی، پیامک, پیام چندرسانه‌ای, ایمیل
مرورگر    HTML5
– پخش‌کننده‌ی MP4/H.264
– پخش‌کننده‌ی MP3/WAV/eAAC+/FLAC
– ویراستار عکس و فیلم
– نمایش‌دهنده‌ی اسناد
-پشتیبانی از microUSB v2.0، USB On-The-Go

 

قبل از بررسی دقیق تر دستگاه بهتر است از قیمت این گوشی هوشمندی اطلاع پیدا کنیم. موبایل نوکیا ۵ با قیمت حدود ۷۶۰ هزار با گارانتی سامتل در بازار ایران موجود است .

نوکیا ۵ در یک جعبه ی مربعی شکل عرضه می شود که این جعبه به دو قسمت تقسیم شده و در یک سمت گوشی نوکیا ۵ به همراه یک سوزن مخصوص خارج کردن سیم کارت و دفترچه های این گوشی قرار دارد و در سمت دیگر جعبه‌ای مستطیلی شکل وجود دارد که حاوی کابل میکرو یواس‌بی، آداپتور برق و هدفون دستگاه است. البته در هنگام مشاهده لوازم جانبی این گوشی هوشمندبهتر است به سراغ هنزفری آن نرویم. به نظر نوکیا در نوکیا ۵ از هنزفری های استفاده کرده است که منسوخ شده و کاربردی ندارد.

حال بررسی این بررسی را با مشاهده صفحه نمایش ادامه می دهیم:

نوکیا ۵  از نمایشگری ۵.۲ اینچی با دقت HD معادل ۷۲۰×۱۲۸۰ پیکسل استفاده می‌کند. گوشی های هوشمندی بسیار در این حدود قیمت وجود دارند که با کیفیت بالاتر از این صفحه نمایش عرضه شده اند و به نوعی برای پخش ویدئو تنها مناسب هستند. نوکیا ۵ با تراکم پیکسلی ۲۸۲ و بهره مندی از محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس لازم به ذکر است که   حداقل روشنایی نوکیا، رقم قابل قبول ۱.۹۹ نیت است که برای مطالعه در شب، روشنایی خوبی محسوب می‌شود به طور کلی نوکیا در این بخش نه بهترین است و نه نقطه ضعف خاصی دارد.

دوربین

نوکیا ۵ از دوربین‌هایی کاملا استاندارد بدون همکاری با هیچ شرکت مطرحی استفاده می‌کند و دیگر خبری از شرکت کارل زایس نیست. دوربین اصلی این گوشی از فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF)، لنزی با نسبت کانونی f/2 و فلش دورنگ استفاده می‌کند. به نظر این دوربین در مقابل دستگاه های رده ی خود دوربین عکاسی خوبی دارد و همچنین قابلیت فیلم برداری با کیفیت فول اچ دی یک دوربین خوب رده قیمت این محصول به شمار می آید. دوربین سلفی نوکیا ۵ نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و نوکیا از حسگری با دقت ۸ مگاپیکسل و لنزی با نسبت کانونی f/2 استفاده می‌کند. این لنز می‌تواند تصاویر عریضی با زاویه‌ی ۸۴ درجه ثبت کند. دوربین سلفی نوکیا ۵ به سیستم فوکوس خودکار هم مجهز شده است که برای این گوشی، یک مزیت محسوب می‌شود.

پردازنده

نوکیا ۵ از پردازنده اسنپدراگون ۴۳۰ استفاده کرده است . این پردازنده محصول ۲۰۱۷ شرکت کوالکام مجهز به پردانده گرافیکی آدرنو ۵۰۵ است ترکیب این دو چیپست برای بازی های معمولی مناسب است و در کارکرد روزانه بدون هیچ مشکلی برنامه های معمولی را اجرا خواهد کرد اما در این حدود قیمت موبایل های بسیاری با حافظه داخلی و رم نرم افزار ی بالاتر وجود دارد اما پردازنده آن ها ضعیف تر است . اسنپدراگون ۴۳۰ با معماری ۲۸ نانومتری ساخته شده است و درون آن، پردازنده‌ای ۶۴ بیتی ۸ هسته‌ای با هسته‌های کورتکس A53 قرار دارد. این هسته‌ها می‌توانند با فرکانس حداکثر ۱.۴ گیگاهرتز، محاسبات مختلف را انجام دهند.

برای نوکیا پنج  ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی و رم نرم افزار ی ۲ گیگابایت در نظر گرفته شده است که به نظر کمی آزار دهنده است . اما به طور کلی پردازنده این دستگاه نیز در قیاس با قیمت خود منطقی به نظر می رسد.

باتری

بعد از مشاهده نوع پردازنده و رزولوشن صفحه نمایش در کنار بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری اندروید نوقا به نظر می رسد که باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری برای این دستگاه بسیار عالی است طبق بنچمارک‌های بخش باتری نوکیا ۵ می تواند تا ۱۵ ساعت به صورت مداوم به پخش ویدئو بپردازد. با این وجود می توان یکی از نقاط قوت نوکیا ۵ را باتری این گوشی هوشمند دانست. البته نوکیا ۵ از هیچ‌گونه فناوری خاصی برای شارژ سریع باتری خود استفاده نمی‌کند.

با تمام این وجود به نظر می رسد نوکیا ۵ یک خرید بسیار منطقی و مقرون به صرفه است و از معدود گوشی های این رده قیمت است که بدون هیچ ضعف خاص و آزار دهنده خیال کاربران را در اجرای امور روز مره راحت می کند .

با عضويت در کانال تلگرام کالاسودا در ساعت 9 هر شب به آخرين اخبار حوزه تکنولوژي گوش دهيد

 
 

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها