از ویندوز Core OS چه می‌دانیم؟

0
467
windows core os

چهار سال از عمر ویندوز 10 می‌گذرد و حالا مایکروسافت نگاهش را به آینده دوخته است. شکل‌های متفاوتی از ویندوز 10 منتشر شده است، از ویندوز 10 کامپیوتر شخصی گرفته تا ویندوز 10 برای Xbox. اگرچه نام و منابع آنها یکی‌ست اما در باطن تفاوت‌هایی دارند.

در پروژه ویندوز Core OS مایکروسافت می‌خواهد برای آینده فقط یک سیستم عامل واحد را توسعه دهد. در این مطلب به طور کامل به این پروژه پرداخته‌ایم.

ویندوز Core OS چیست؟

ویندوز Core OS هنوز به شکل رسمی معرفی نشده است، اما تعقیب‌کنندگان همیشه در صحنه شرح شغلی را در سایت LinkedIn پیدا کرده‌اند که در آن نشان می‌دهد مایکروسافت به دنبال نیرویی‌ست برای تیم توسعه دهنده این پروژه. با توجه به اینکه ویندوز 10 سیستم عامل حال حاضر مایکروسافت است، مشخص است که ویندوز Core OS جایگزین آن خواهد بود.

windows core os

طبیعی‌ست که مایکروسافت ترجیح دهد به جای اینکه یک سیستم عامل را برای چهار یا پنج دفعه، و آن هم با مولفه‌های متفاوت، توسعه دهد، روی به یک سیستم عامل واحد بیاورد. این پروژه متشکل شده از یک هسته‌ی مرکزی که شامل یک سری کدهای به اشتراک گذاشته شده است و سیستم عامل حول آن توسعه می‌یابد. در این حالت همان «اکوسیستمی» ساخته می‌شود که در شرح شغل به آن اشاره شده است.

اینطوری فقط بر مبنای یک پایه و اساس، می‌توانند نسخه‌های متفاوتی با ویژگی‌ها و تنظیمات متفاوتی توسعه دهند، یعنی کاری به مراتب آسان‌تر از کاری که در ویندوز 10 انجام شد.

همچنین گفتن این نکته هم مهم است که خود ویندوز 10 نیز تکامل‌یافته ویندوز NT بود، ویندوزی که نسخه‌ی ابتدایی آن در سال 1993 منتشر شده بود و با ورود ویندوز Core، ویندوزی که مستقل از پلتفرم است، می‌توان تمام کدهای قدیمی را کنار گذاشت.

تفاوت‌ها با ویندوز 10

در حال حاضر مایکروسافت چندین نسخه از ویندوز 10 منتشر کرده است. تمام آنها ویژگی‌های یکسانی دارند اما به هر حال شما نمی‌توانید ویندوز 10 مخصوص Xbox را روی PC نصب کنید.

windows core os

همچنین چندین گجت و تکنولوژی‌های جدیدی هم ظهور کرده‌اند که باید به آنها فکر کرد: گوشی‌های جدید، فرمت‌های جدید، سایزهای متفاوت و پلتفرم‌های متفاوت. به عنوان مثال، معماری CPUها این طورست که شکلی متفاوت اما با هسته‌ی یکسان دارند.

 لب کلام این که ویندوز Core OS (که در ابتدا نامش AndromedaOS بود) می‌خواهد همه چیز را ساده‌تر کند. برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی تفاوت‌های آن با ویندوز 10، باید منتظر خبرهایی باشیم که به بیرون درز می‌شود، یا از طریق مایکروسافت رسما اعلام می‌شود.

اما چیزی که می‌توانیم درباره‌ش بگوییم «C-Shell» است. یک رابط مشترک برای گجت‌های ویندوزی که همین حالا هم برای ویندوز 10 در حال توسعه است و نقش اساسی‌ای در اکوسیستم ویندوز Core OS بازی خواهد کرد. «Polaris»، دیگر اسم رمزی که به بیرون درز کرده است، بر بستر همین C-Shell ساخته خواهد تا رابط مشترکی برای تمام گجت‌هایی که تحت ویندوز Core OS هستند، تهیه کند.

ویندوز Core OS چه زمانی منتشر خواهد شد؟

اصلا انتظار نداشته باشید ویندوز Core OS در آینده‌ای نزدیک در دستان شما باشد. هنوز مایکروسافت به طور رسمی Core OS را معرفی نکرده است و حرفی از جزئیات آن به میان نیاورده است.

احتمالا انتشار نسخه‌ی اولیه ویندوز Core OS یک یا دو سال پس از معرفی رسمی آن خواهد بود. به عنوان مثال ویندوز 10 در سال 2014 معرفی و یک سال بعد در تابستان 2015 منتشر شد. قبل از آن ویندوز 8 در اوایل سال 2011 معرفی شد و نسخه اول آن تابستان 2012 به بازار آمد.

از طرفی هم احتمال اینکه ویندوز 10 به این زودی‌ها عمرش تمام شود خیلی کم است. مایکروسافت بهار و پاییز هر سال ویرایش‌های جدیدی از ویندوز 10 را منتشر می‌کند و به احتمال زیاد تا چند سال بعد نیز مایکروسافت به توسعه و پشتیبانی از سیستم عامل کنونی‌اش ادامه می‌دهد.

آینده‌ی ویندوز

ویندوز Core OS تکامل بعدی مایکروسافت برای استراتژی یک پلتفرم برای چندین دستگاه خواهد بود. ویندوز 10 قدم اول بود، اما ویندوز Core OS پیمودن این مسیر را ساده‌تر خواهد کرد. این پروژه هنوز یک پروژه‌ی درون سازمانی است و تا به کمال رسیدن آن زمان بسیار زیادی مانده است.

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها