لنوو ؛ مدیران موفق هیچ گاه شکست نمی خورند

0
5677

کالاسودا- لنوو برندی که مانند بسیاری از کمپانی های چینی کار خود را از یک محیط بسیار کوچک آغاز کرد و پس از گذشت سال ها و قبول شکست های متعدد به یکی از قطب های تولید کننده لپ تاپ تبدیل شده است ؛ البته این برند مختص لپ تاپ نیست و در حوزه های دیگر دنیایی تکنولوژی از جمله موبایل و تجهیزات شبکه نیز فعالیت های بسیاری دارد.

معرفی کمپانی لنوو

لنوو را در اصل باید یک کمپانی چند ملیتی دانست اما در تمام این سال ها به دلیل شکوفایی این برند در چین تمام کاربران  حوزه تکنولوژی این برند را یک کمپانی چینی می دانند . دفاتر مرکزی این کمپانی در حال حاضر در شهر های پکن و موریزویلِ کارولینای شمالی  آمریکا  واقع شده است . با نگاهی محتصر به تاریخچه این برند خواهیم دریافت که لنوو مسیر بسیار طولانی را برای موفقیت سیر کرده است. اولین نشانه ها از کمپانی فعلی لنوو در سال ۱۹۸۴ توسط لیو شوانژی  در شهر پکن ایجاد شد. این کمپانی مشهور در ابتدا Legend یا همان افسانه نام داشت. این شرکت در اواخر سال ۱۹۸۴ از یک تیم ده نفره تشکیل شده است  و در ابتدا سرمایه بسیار اندکی داشت و تنها با ۳۰ هزار دلار اولین پایه های یکی از بزرگترین برند های سازنده لپ تاپ و موبایل شکل گرفت. از همان ابتدا به نظر می رسید که اگر این کمپانی قصد گسترش دارد باید نام خود را تغییر دهد زیرا Legend مدتی پیش توسط یک کمپانی دیگر به ثبت رسیده بود به همیت دلیل در اوایل قرن ۲۱ نام این برند برای همیشه به اسم امروزی یعنی لنوو تغییر کرد. البته تا قبل از ثبت شدن نام لنوو این برند موفقیت های بسیاری را با همان نام قبلی به دست آورده بود و به بزرگترین تولید کننده لپ تاپ در کشور های آسیایی به جز ژاپن تبدیل شده بود اما Legend از همان ابتدا قصد گسترش و تبدیل شدن به یکی از بزرگترین قطب های جهانی را داشت پس با یک تغییر نام رو به رو شد البته نام امروزی لنوو از چند بخش به وجود آمده است که یکی از این بخش ها   Legend را نیز پوشش می دهد. لنوو به طور کلی برگرفته از ” Le” ابتدای ” Legend” و ” novo” به معنای ” نُوین” در زبان لاتین است که برخی از اهداف این کمپانی را نیز شامل می شود. تا این بخش متوجه نام این برند مشهور شدیم اما به واقع اگر بخواهیم در مورد برند لنوو بدانیم باید بسیاری از دستاوردهای این کمپانی را که با نام قبلی خود به دست آورده است را مورد بررسی قرار دهیم زیرا لنوو شناخته شده بسیاری از پایه گذاری های خود را با نام  تجاری Legend به دست آورده است و تاریخ این برند همانطور که بیان شد از سال ۱۹۸۴ آغاز می شود و تنها در سال ۲۰۰۳ یک جهش برای به دست آوردن موفقیت های جهانی صورت گرفت.

کمپانی یاد شده در ابتدا مجبور به دریافت وام هایی برای شروع کار خود بود زیرا به دلیل سرمایه گذاری های بسیار اندک این کمپانی در سال های اولیه تنها می توانست وارد کردن محصولاتی چون: اسکیت بورد، تلویزیون رنگی و ساعت‌های الکترونیکی بپردازد اما این برند دست داشتنی با کمک بودجه دولتی و وام‌های دولتی این شرکت چینی به تدریج گسترش پیدا کرد در دهه هشتاد میلادی این کمپانی موفقیت های بسیار را کسب نکرد و شاید یکی از بزرگترین دستاوردهای لیجند در سال ۱۹۸۵ ابداع مجموعه کاراکترهای چینی برای محاسبات بود که در سال ۱۹۸۸ برنده بالاترین جایزه ملی علم و فناوری چین شد. در این سال همچنین شرکت موفق شد شعبه جدید در هنگ‌کنگ تأسیس کند. در این سال این کمپانی توانست نیرو های بیشتری را استخدام کند که در این راه یک شگفتی در آن زمان رقم زد.  بعد از انتشار این آگهی، ۵۰۰ نفر برای استخدام شدن درخواست دادند که ۲۸۰ نفر از میان آن‌ها برای شرکت در آزمون انتخاب شدند. درنهایت با ۱۲۰ نفر از پذیرفته شدگان آزمون مصاحبه شد. هدف آن‌ها این بود که ۱۶ نفر را استخدام کنند اما درنهایت به ۵۸ نفر پیشنهاد شغلی داده شد. از این ۵۸ نفر، ۱۸ نفر آن‌ها مدرک کارشناسی ارشد داشتند، ۳۷ نفر دارای مدرک کارشناسی بودند و ۳ دانش‌آموز هنوز وارد دانشگاه نشده بودند. میانگین سنی آن‌ها ۲۶ سال بود و مدیرعامل فعلی این شرکت یعنی یانگ یوانکینگ نیز در میان این افراد بود. پس از این رویداد لجند قدمی بزرگ برای جهانی شدن برداشت و توانست در دهه ۹۰ میلادی با تحمل بسیاری از مشکلات موفقیت های جالب توجهی را به دست آورد مدیران این کمپانی از همان ابتدا به دلیل شرایط سخت اقتصادی کارهایی را انجام می دادند که زندگی ان ها را ساده تر از سایر افراد نشان می داد. لجند در دهه ۹۰ میلادی به تولیدکننده و فروشنده کامپیوترها با مارک خودش تبدیل شد و نخستین کامپیوتر شخصی را در سال ۱۹۹۰ روانه بازار کرد. در سال ۱۹۹۲ بخش IBM PCD شرکت آی بی ام نخستین سری از مدل لپ‌تاپ‌های ThinkPad را معرفی کرد. این نام برندی است که آی‌بی‌ام بعدها به لنوو فروخت و لنوو نیز قدرت‌ آن را حفظ نمود تا همواره به عنوان یکی از برندهای معتبر بازار لپ‌تاپ از آن یاد شود. در سال ۱۹۹۳ لجند اولین کامپیوتر شخصی ۵۸۶ افسانه را در دوره پنتیوم ارائه کرد. در این سال شرکت همچنین، شبکه جزئی ۱+۱ را راه‌اندازی کرد و موفق شد با پیشی گرفتن از دو شرکت اِی‌اِس‌تی و کامپک به بزرگترین تولیدکننده داخلی رایانه در چین تبدیل شود.
تاریخچه کمپانی کمپانی IBM PCD  در سال ۱۹۹۴، ThinkPad 755CD را به عنوان اولین نوت بوک با درایو سی دی عرضه کرد. در سال ۱۹۹۵ اولین سرور با نام Legend معرفی شد؛ به دنبال آن سال بعد اولین لپ‌تاپ با برند این شرکت به بازار عرضه شد و لجند توانست بازار سهام چین را قبضه کند. در سال ۱۹۹۷ شرکت Legend Group قراردادی با مایکروسافت امضا کرد و از آن به‌ بعد کامپیوترهای خود را با سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای مایکروسافت منتشر کرد.
کمپانی قدرت گرفته لجند در سال ۱۹۹۹ به مقام بزرگترین فروشنده رایانه شخصی در منطقه آسیا-اقیانوسیه  به غیر از ژاپن دست یافت و به منظور نوآوری در تولید رایانه و تأمین نیازهای مشتریان خود، اقدام به ایجاد چند مرکز تحقیق و توسعه نمود. در این سال ها سهام کمپانی لجند بسیار گران قیمت شد و بسیاری از کارشناسان از این برند به عنوان یک برند آینده دار و موفق یاد می کردند این اتفاقات تنها برگی از یادگاری های نام افسانه برای لنوو بود
لنوو دو سال بعد از این تاریخ با واحد مربوط به تولید و فروش رایانه شخصی شرکت مشهور  IBM ادغام شد و این واحد را که زیان‌ده بود به سوددهی رساند و میزان فروش رایانه آن در سطح جهان افزایش یافت. تا انتهای سال ۲۰۰۳ میلادی این برند بیش از ۲۰۰ میلیون یوان را صرف تغییر نام و معرفی این نام تازه به مصرف‌کنندگان کرد. این اولین پله برای موفقیت برند لنوو در بازار جهانی بود و بعد از این بود که دفتری در کشور آمریکا راه‌اندازی شد و این برند به خارج از چین هم رفت.
مدیران لنوولنوو در سال ۲۰۰۴ طبق توافق جدید خود با IBM بخش محاسبات شخصی شرکت را از آن خود کرد. در سال ۲۰۰۵ شرکت آی بی ام  بخش کامپیوترهای قابل حمل خود را به لنوو فروخت و نوت‌بوک تینک پد (ThinkPad) بعد از آن توسط لنوو به بازار عرضه شد. ویلیام جی.آملیو (William J. Amelio) در این سال به‌عنوان مدیرعامل اجرایی لنوو انتخاب شد.
در سال ۲۰۰۶ شرکت لنوو کامپیوتری برای مسابقات اتومبیل‌رانی فرمول ۱ طراحی کرد. این شرکت در این سال همچنین فناوری موردنیاز برای پشتیبانی از بازی زمستانی المپیک ۲۰۰۶ ایتالیا شامل ۵۰۰۰ کامپیوتر دسکتاپ، ۳۵۰ سرور و ۱۰۰۰ نوت بوک را خریداری نمود.
اولین سرورهای لنوو در سال ۲۰۰۸ برای مشاغل کوچک و متوسط تولید شد. لپ‌تاپ لنوو خانواده Ideapad از سال ۲۰۰۸ متولد شد. این بار ایده و طرح اصلی و همچنین تولید این خانواده از لپ‌تاپ لنوو در خود شرکت لنوو و در کشور چین بود . در این سال لپ‌تاپ ThinkPad X300 لنوو از سوی مجله BusinessWeek بهترین لپ‌تاپ دنیا لقب گرفت.
در سال ۲۰۰۹ میلادی شرکت لنوو اولین شرکت کامپیوتری بود که کشورهای دنیا را به دو دسته بازارهای در حال گذار از قبیل چین و هند و برزیل و بازارهای اشباع‌شده از قبیل آمریکا و ژاپن و اروپا تقسیم کرد. بعد از این تقسیم‌بندی لنوو استراتژی‌های متفاوتی را برای هر یک از بازارهای هدف تعریف کرد و با همان استراتژی خاص توانست سهم زیادی از بازار را به خود اختصاص دهد. در این سال شرکت موفق شد بیش ۱ میلیون محصول Idea را بفروشد.
لنوو در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که بیش از ۶۰ میلیون دستگاه ThinkPad به فروش رسانده است و فروش این شرکت نیز رو به رشد است. آنها توانستند با پشت سر گذاشتن Dell در جایگاه دوم بزرگترین تولیدکننده PC در دنیا جای بگیرند و فاصله خود را روزبه‌روز به HP که در نکه قله تولیدکنندگان PC قرار دارد، کمتر و کمتر کنند. در این سال شرکت نخستین گوشی هوشمند خود را روانه بازار کرد. طبق برآوردهای دو شرکت تحقیقاتی و مشاوره‌ای فناوری اطلاعات معروف یعنی گارتنر و  IDC، در ماه اکتبر سال ۲۰۱۰، شرکت Lenovo چهارمین شرکت بزرگ فروش رایانه شخصی در دنیا اعلام شد.
در سال ۲۰۱۱ قراردادی بین لنوو و NEC برای تولید لپ‌تاپ بسته شد. در این سال شرکت لنوو در فروش لپ‌تاپ هشت درصد سهم بازار جهانی را داشت و در رده چهارم بعد از شرکت اچ-پی بود و در سال ۲۰۱۳ این عدد به ۱۶.۷ درصد رسید. لنوو همچنین موفق شد شرکت Medion را از آن خود کند.
در سال ۲۰۱۲ میلادی شرکت لنوو تلاش زیادی کرد تا سهم بازارش را در کشورهای در حال توسعه افزایش دهد و در جهت تحقق این هدف بودجه بیشتری را برای تبلیغات و توسعه بازار هدف این کشورها اختصاص داد. در این سال شرکت لنوو دومین شرکت بزرگ فروشنده کامپیوترهای شخصی از نظر تعداد کامپیوترهای فروخته‌شده در دنیا بود. شرکت همچنین موفق شد در این سال Stoneware یک کمپانی نرم‌افزاری فعال در حوزه پردازش ابری را تصاحب و فروش ThinkPad را به ۷۵ میلیون برساند.
در سال ۲۰۱۳ میلادی شرکت لنوو بالغ بر ۵۲ میلیون دستگاه کامپیوتر شخصی در بازار جهان به فروش رسانده است که نه‌تنها رکورد فروش این برند، بلکه رکورد فروش کامپیوتر شخصی طی یک سال را نیز شکسته است. شرکت در این سال به‌عنوان شرکت شماره ۱ فعال PC در جهان شناخته شد و در جایگاه ۳۲۹همین کمپانی بزرگ جهان قرار گرفت. لنوو همچنین به سومین شرکت بزرگ فعال در حوزه گوشی‌های هوشمند شناخته شد.
تصویری از محل کمپانی لنوو
در سال ۲۰۱۴ نیز قراردادی میان لنوو و EMC با نام LenovoEMC  برای ساخت سرورهای x86 برای SMB ها صورت گرفت. این دو شرکت همکاری خود را در سال ۲۰۱۳ برای توسعه سولوشن های NAS برای SMB ها گسترش دادند. در سال ۲۰۱۴ خبر از معامله ۲.۱ میلیارد دلاری برای گرفتن بیزینس سرور x86  شرکت  IBM به گوش رسید و همین لنوو را به سومین سازنده سرور در جهان تبدیل ساخت. سال ۲۰۱۵ و تغییر لوگوی لنوو و افزایش اعتبار این برند بر اساس یک لوگوی قابل اعتماد زیرا لوگوی قبلی شرکت لنوو چندان دیده نمی‌شد و در مقایسه با تبلیغات تصویری دیگر شرکت‌های رقیب آنچنان رنگ و بویی نداشت. این شرکت در سال ۲۰۱۵ لوگوی جدید خود را با شعار ” تکنولوژی هرگز متوقف نمی‌شود ” معرفی کرد. در واقع اصل لوگوی جدید لنوو به تغییر حرف E باز می‌گشت که قدری کج شده بود. به هر حال زیبایی لوگو این شرکت در سال ۲۰۱۵ به یک طرح تمام عیار تبدیل شد و نقصی را نداشت.

ارزش برند لنوو

کمپانی مهشور لنوو در طول سال های اخیر یکی از معدود کمپانی های بزرگ جهان بوده است . این کمپانی از سال ۲۰۱۳ تا کنون همواره درآمدهای خوبی را به دست آورده است و به جز سال اول مطرح شدن نام لنوو که به دلیل هزینه های بالای تبلیغات با ضرر رو به رو شد در سال های آتی همواره به عنوان یک کمپانی سود ده مطرح شده است و تنها گاهی سال ها مانند سال جاری نیز تقریبا سود و زیان پایاپای را تجربه کرده است. این کمپانی در سال ۲۰۱۸ توانست درآمد ۴۴.۳ میلیارد دلار را به دست آورد. این رقم برترین درآمد لنوو نبوده است و این برند مشهور دو سال پیش توانست برترین سال خود را رقم بزند و درآمد ۴۶.۳ میلیارد دلاری را به همراه داشته باشد. این کمپانی مدتی پیش اعلام کرد که ۲۹.۵ میلیارد دلار سرمایه دارد که به بیشتر این سرمایه به دلیل فروش بسیار بالای لپ تاپ های این برند است. در سال ۲۰۱۸ طبق ادعای مجله فروبس این کمپانی توانست در جمع برترین برند ها قرار گیرد و رتبه ۱۰۸۰ را در میان ۲۰۰۰ برند مطرح شده توسط این نشریه اعلام شد.

دلیل محبوبیت برند

دلیل محبوبیت برندلنوو در حال حاضر در بیشتر حوزه های تکنولوژی حضوری فعال دارد و بدون شک این حضور پایه و اساسی برای حضور در میان برترین های هر حوزه فعالیت است . با این حال این برند قدیمی که در سومین دهه از حیات خود قرار دارد توانسته است فعالیت های بسیار مهمی را انجام دهد . لنوو در بخش لپ تاپ و All in of بسیار قدرتمند است و در سال های اخیر همواره در میان سه برند اصلی فروش این محدوده حضور داشته است و روند رو به روشدی را نیز برای خود ایجاد کرده است. اما در کنار این دو بخش قیمت های لنوو همواره مطابق سیاست های درستی پیش رفته است و کاربران و علاقه مندان این برند و همچنین افرادی که قیمت را یک رکن بسیار مهم برای انتخاب های خود می دانند لنوو با قرار دادن مدل های مختلف از تمام محدوده های کاری خود برترین انتخاب ها را برای کاربران رقم زده است. لنوو البته در سال های اخیر فعالیت های تبلیغاتی بسیاری داشته است و در برخی سال ها حاضر شده است که به صورت موقت ضرر های را قبول کند تا بتواند در بازار جهانی حضور داشته باشد. در این میان لنوو در چند سال اخیر به واسطه برند موتورلا که در حال حاضر در بخشی از موارد زیر شاخه برند لنوو محسوب می شود موفقیت بزرگی را از نظر محبوبیت به دست آورده است و کاربرن این برند مشهور ناخواسته خود را در میان خانواده لنوو خواهند دید خانواده ایی که هیچ گاه دست از تلاش بر نداشته است و از معدود برند هایی محسوب می شود که همواره از حضور آن به خصوص در حوزه شبکه و لپ تاپ مطمئن هستیم با این وجود لنوو یک نقطه ضعف دارد و آن هم برترین بودن همواره در حوزه لپ تاپ بوده است و هیچ گاه نتوانست در میان برند های برتر موبایل قرار گیرد و برند های لنوو و موتورلا در مجموع می توانند به زحمت در میان ده برند برتر موبایل قرار گیرند رتبه ایی که برای این برند قدرتمند و قدیمی جایگاه بسیار خوبی محسوب نمی شود با این وجود باید این موضوع را نیز قبول کرد که لنوو تمرکز خود را بر روی ساخت لپ تاپ قرار داده است .

منابع انسانی lenovo

این برند در طول سی و چند سال از ده پرسنل به نزدیک به شصت هزار پرسنل رسیده است . معمولا برند های چینی بر روی منابع انسانی تاکید بسیاری ندارند و شاید جمعیت بسیار بالای این کشور باعث شده است که بر خلاف کمپانی های کره ایی که به کارمندان خود احترام بسیاری قائل هستند این کمپانی شاهد رفت و آمد بسیاری در میان کارکنان خود باشد با این وجود لنوو در بسیاری از کشور ها نمایندگی رسمی دارد و این کمپانی چینی با وجود اینکه همواره یک برند آسیایی محسوب می شود  در بیش از ۶۰ کشور نیروهای رسمی دارد و به همین دلیل باید لنوو را یک برند جهانی محسوب کرد. لنوو قدرت امروز خود را به افرادی زیادی مدیون است افرادی که اگر آن ها در روز های ابتدایی برند لجند و یا لنوو وجود نداشتند بدون شک اینده ی درخشانی را برای این برند پرفروش و قدرتمند نمی توان تصور کرد. لنوو البته در حال حاضر شرایط خوبی را در این زمینه تجربه می کند و به خصوص در روز هایی که بازار جهانی لپ تاپ با کنار رفتن سونی از عدم حضور این برند بسیار قدرتمند ناراحت است اما لنوو در کنار برند های دیگر مانند ایسوس و دل توانسته است تمام نیاز های کاربران را در تمام زمینه ها برطرف کند.

مدیران ارشد شرکت

مدیران ارشد لنوودر بخش اول یک نام مطرح شد و ان هم در بخشی بود که لنوو تصمیم به استخدام می گیرد و برخلاف روش های مرسوم آگهی هایی را منتشر می کند و با دقت خاصی اقدام به استخدام میان علاقه مندان می کند در این میان یک نام هنوز هم می درخشد و لنوو بسیاری از موفقیت های امروز خود را مدیون این مدیر بسیار توانا است این مدیر یانگ یوانکینگ نام دارد فردی که در تمام مراحل رشد این برند حضور فعالی داشته است. یانگ یوانکینگ مدیر عامل و مدیر اجرایی ارشد شرکت لنوو است و در فاصله سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ میلادی ریاست هیات مدیره این برند را هم داشته است. لیو شوانژی در تاریخ ۲۹ آوریل سال ۱۹۴۴ در جیانگ سو در نزدیکی شانگهای چین به دنیا آمد. او بعد از گذراندن دوران دبیرستان در سال ۱۹۶۲ تصمیم گرفت که به‌عنوان خلبان وارد ارتش شود. او تمام امتحان‌های خلبانی را با موفقیت پشت سر گذاشت اما به دلیل مشکلاتی نتوانست وارد ارتش شود. او در پاییز همان سال وارد ارتش آزادی بخش مهندسین ارتباطات شد. او به دلیل گذشته‌ی خود برای کار در بخش‌های حساس رد صلاحیت شد و به مطالعه‌ی رادار پرداخت و در همین زمان بود که با علم کامپیوتر آشنایی پیدا کرد. او بعد از مدتی در سال ۱۹۷۰ به پکن رفت تار به‌عنوان مهندس در یک موسسه کامپیوتری مشغول به کار شود.
لیو در این شرکت روی توسعه‌ی کامپیوترها کار می‌کرد و در سال ۱۹۸۴ از کارش استعفا داد تا در دفتر آکادمی علوم چین مشغول به کار شود. او تا اوایل دهه‌ی ۱۹۸۰ به‌عنوان یک دانشمند کامپیوتر به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کرده بود اما هنوز هم نتوانسته بود به رضایت کامل شغلی برسد. او در بهترین سازمان تحقیقاتی علوم کامپیوتر چین کار می‌کرد اما درآمدش به اندازه‌ای نبود که بتواند خرج خانواده‌ی بزرگ خود را بدهد.
از موفقیت‌های وی در دوره ریاستش در لنوو را می‌توان تبدیل کردن این برند به پرفروش‌ترین برند کامپیوترهای شخصی چینی از سال ۱۹۹۷ میلادی تاکنون دانست. در سال ۲۰۰۱ میلادی بیزینس‌ویک او را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین ستارگان آسیایی معرفی کرد که تحول بزرگی در عرصه صنعتی و اقتصادی شرکت لنوو ایجاد کرده است. در سال ۲۰۱۲ میلادی او به پاس تلاش‌های پیگیر در جهت رشد درآمد و سودآوری شرکت سه میلیون دلار پاداش دریافت کرد که آن را بین ۱۰ هزار کارگر شرکت تقسیم کرد. سخنگوی شرکت در مورد این تصمیم یوانکینگ گفت: «او معتقد است که باید این پول بین افرادی تقسیم شود که نقشی چشمگیر در تبدیل شرکت به وضعیت کنونی داشتند. افرادی که با تلاش زیاد توانستند کیفیت محصولات تولیدی و حجم تولید را ارتقا دهند و زمینه رشد درآمد و سودآوری را فراهم کنند.» وی ادامه داد: «یوانکینگ بر این باور است که با داشتن سهام شرکت از سود حاصل از تلاشش استفاده می‌کند.» در سال ۲۰۱۳ میلادی نشریه بارونز یانگ یوانکینگ را به عنوان بهترین مدیر عامل جهان معرفی کرد.
در این بخش باید نامی از لیو شوانژی نیز به میان آورد فردی که کشور چین به او بسیار مدیون این است فرد که در حال حاضر در سن ۷۵ سالگی به سر می برد از بزرگترین کارافرینان  و بازرگانان این کشور پرجمعیت محسوب می شود . این فرد در سال ۱۹۸۴ کمپانی ای را تاسیس کرد که در حال حاضر در میان برترین برند ها قرار دارد.لنوو افراد دیگری را نیز به عنوان مدیران بسیار توانا دارد اما بدون شک حضور این دو مرد نقشی غیر قابل انکار در رشد و پیشروی این برند قدیمی دارد . این دو فرد بدون شک از موفق ترین مدیران و کارافرینان تاریخ خواهند ماند.
اهداف سازمانی لنوو

اهداف سازمانی

لنوو مانند تمام کمپانی هایی که زادگاهشان در چین است سه هدف طولانی مدت را همواره با خود داشته است مرحله اولین موفقیت های اولیه و شناخته شدن  در بازار چین است که به دلیل مشکلات اولیه این  اتفاق بسیار بیش از حد ممکن زمان برد در مرحله دوم موفقیت در بازار چین واسیا بود که این بار کمپانی یاد شده به دلیل استفاده کردن از مدیران مستعد توانست به سرعت خود را در کنار برندی مانند ایسوس قرار دهد و به یکی از قطب های بازار چین تبدیل شود و قسمت سوم ماجرا نیز قابل حدس زدن است، جهانی شدن آرزوی مدیریان هر برندی است که لنوو برای رسیدن به آن بسیار هزینه کرده است به نحوی که تا مرز یک سال بسیار بد را نیز برای خود و اینده خود ترسیم کرده است با این وجود هدف های کلی این سازمان به جز بخش اول هیچگاه تمام نخواهد شد در این میان لنوو اهداف بسیار جالبی را نیز برای خود ترسیم کرده و نتایج بسیار خوبی را نیز رقم زده است از بحث تبلیغات در زمینه های مختلف حتی فوتبال گرفته است و این قضایا تا خرید بخشی از سهام گوگل در مورد برند موتورلا . با این وجود شاید نتوان به وضوح تمام اهداف سازمانی یک برند را یک جا جمع کرد اما بدون شک حضور در بازار جهانی در کنار سود دهی مناسب و رضایت کاربران مثلثی است که تمام برند ها برای حضور طولانی مدت در بازار جهانی به ان نیاز دارند . لنوو البته یک نقطه قوت دارد و آن هم سابقه بسیار خوب این برند و ذهنیت مثبت کاربران است که کار را برای هدف های طولانی مدت این برند کهنه کار آسان تر می کند به نحوی که کمتر کاربری را می توان یافت که به برند لنوو در حوزه لپ تاپ و حتی تبلت اعتماد کامل نداشته باشد.
محصولات لنوو

لپ تاپ

لپ تاپ لنووشرکت لنوو در سال ۲۰۰۵ با تجارت کامپیوترهای شخصی شرکت آی‌بی‌ام از جمله لپ‌تاپ‌های ThinkPad و خط تولید تبلت ادغام شد. این موضوع به نفع لنوو تمام شد و این شرکت توانست با دسترسی پیدا کردن به بازارهای خارجی، نام تجاری و تکنولوژی خود را بهبود دهد. لنوو تجارت آی‌بی‌ام را به مبلغ ۱.۲۵ میلیارد دلار خریداری کرد. همچنین مقدار ۵۰۰ میلیون دلار از بدهی‌های این شرکت را نیز خریداری کرد. همین موضوع شرکت لنوو را به سومین تولیدکننده‌ی بزرگ کامپیوتر در دنیا تبدیل کرد. لیو شوانژی در رابطه با این موضوع گفت: «ما با خریداری بخش کامپیوترهای شخصی شرکت آی‌بی‌ام از ۳ جهت سود کردیم. به دست آوردن برند ThinkPad، تکنولوژی ساخت کامپیوترهای آی‌بی‌ام مانند منابع بین‌المللی این برند و کانال‌های فروش جهانی و تیم توسعه‌ی قوی از جمله دستاوردهای مهم این قرارداد بودند. همگی این عوامل دست به دست هم دادند تا میزان فروش محصولات را طی این چند سال اخیر افزایش دهند.»
در طراحی تمام  لپ تاپ های این سری  از طراحی ماشین الهام گرفته شده و از سیستم شتاب سنج ایربگ ماشین استفاده شده است. این فناوری حرکات ناگهانی را تشخیص می‌دهد و از هارد درایو در برابر تکان‌های ناگهانی محافظت می‌کند.
خط تولید سرورهای مبتنی بر Intel شرکت آی‌بی‌ام از جمله IBM System x و IBM BladeCenter در سال ۲۰۱۴ به شرکت لنوو فروخته شدند. شرکت لنوو اعلام کرد که این قرارداد علاوه بر افزایش میزان فروش محصولات شرکت، میزان همکاری با شرکت Intel را نیز افزایش خواهد داد. شرکت لنوو اعلام کرد که قصد دارد به بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی سرور دنیا تبدیل شود. همچنین تمام کارمندان قبلی یعنی حدود ۶۵۰۰ نفر به شرکت لنوو ملحق خواهند شد.
در حال حاضر اولین محصولی که شرکت لنوو را محبوب و مشهور کرده ، لپ تاپ می باشد . لپ تاپ های لنوو در سایز های ۱۱-۱۲-۱۳-۱۴-۱۵-۱۶ -۱۷  اینچ  ارائه شده اند . از مدل های معروف لپ تاپ های لنوو می توان به مدل Z500 و G580  اشاره کرد .

گوشی های هوشمند لنوو

اکنون شرکت لوازم دیجیتال برند لنوو دیگر چون گذشته تنها در زمینه طراحی و ساخت لپ تاپ، تبلت و کامپیوتر فعالیت نمی کند. بلکه این شرکت گوشی های هوشمند را هم وارد حوزه فعالیت خود کرده است. البته در سال ۲۰۰۸ تیم مدیریت این شرکت گمان می کرد با ساخت و طراحی گوشی های هوشمند بخشی زیادی از انرژی شرکت هدر می رود و تمرکز از روی کامپیوترها برداشته می شود و در نتیجه کیفیت این محصولات کاهش می یابد. به همین دلیل بخش گوشی های همراه و تبلت را به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار واگذار کرد. اما یک سال بعد مجددا این بخش را با قیمت ۲۰۰ میلیون دلار خریداری کرد و در سال ۲۰۱۲ گوشی های هوشمند این شرکت مجددا راهی بازار شدند.
شرکت لوازم دیجیتال برند لنوو به عنوان رقیب اصلی سامسونگ در چین شناخته شده است که گوشی های آن با وجود ۷۹۳٫۵ دلار هزینه اکنون در بازار فروش زیادی پیدا کرده اند. در سال ۲۰۱۴ شرکت لنوو توانست بخش موبایل موتورالا را از شرکت گوگل با مبلغ ۲٫۹۱ میلیارد دلار خریداری کند. البته هنوز ۲۰۰۰ هزار از اختراعات موتورالا در اختیار گوگل است و لنوو تنها حق استفاده از برخی اختراعات مربوط به گوشی های هوشمند این برند را خریداری کرده است. از آخرید دستاوردهای این شرکت در طراحی و ساخت گوشی های هوشمند می توان به گوشی تاشو اشاره کرد که در نوع خود بی نظیر است.

تبلت لنوو

 

از دیگر محصولات  کمپانی لنوو تبلت  می باشد . که  از لحاظ سیستم  عامل به  دو  دسته  تبلت اندرویدی و تبلت ویندوزی تقسیم می شوند و در سایز های ۷-۸-۱۰-۱۱.۶-۱۳.۳ اینچ ارائه  شده اند . و تبلت های ویندوزی معمولا با نام Thinkpad و تبلت های اندرویدی با نام Ideatab  معرفی می شوند . تبلت های ویندوزی به خاطر معماری x86  در پردازنده های خود قیمت  بالاتری دارند  . سری یوگا در حال حاضر پرفروش ترین سری تبلت های این برند خاطره انگیز است که به دلیل باتری های بسیار خوب و ظاهر منحصور به فرد مورد توجه بسیاری از کاربران قرار می گیرد.

IdeaPad

IdeaPad  لنوو در ژانویه سال ۲۰۰۸ معرفی شدند IdeaPad برخلاف ThinkPad نتیجه‌ی تحقیق و توسعه‌ی خود تیم لنوو بوده و از طراحی‌های آی‌بی‌ام استفاده نکرده است. این شرکت در اکتبر سال ۲۰۱۲ مدل جدیدی از این سری لپ‌تاپ‌ها به نام IdeaPad Yoga 13 را معرفی کرد که دارای ویندوز ۸ بودند. صفحه نمایش این لپ‌تاپ‌ها کامل برمی‌گشت و به تبلت تبدیل می‌شد. لنوو در نوامبر سال ۲۰۱۳ مدل Lenovo Yoga 2 Pro را معرفی کرد. این لپ‌تاپ نازک بود و کاربر می‌توانست با جدا کردن کیبورد آن را تبدیل به تبلت کند. این لپ‌تاپ‌ها بسیار سبک بودند و تنها ۱.۳۹ کیلوگرم وزن داشتند و یک دکمه‌ی لمسی در پایین و قسمت مرکزی صفحه نمایش قرار گرفته بود. همچنین دکمه‌ی خاموش و روشن آن نیز به کنار لپ‌تاپ منتقل شده بود.
لنوو در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که لپ‌تاپ‌های سری Yoga از سیستم عامل لینوکس پشتیبانی نخواهند کرد. و این موضوع بسیاری از کاربران را با مشکل مواجه کرد.

تلویزیون‌های هوشمند برند لنوو
یکی دیگر از فعالیت های شرکت لوازم دیجیتال برند لنوو علاوه بر کامپیوتر، لپ تاپ و گوشی ساخت تلویزیون های هوشمند lenovo smart tv است که خط تولید آن ها از سال ۲۰۱۱ راه اندازی و در نیمه اول سال ۲۰۱۲ اولین تلویزیون هوشمند راهی بازار شد. این شرکت برای افزایش کیفیت و فروش اسمارت تی وی های خود در سال ۲۰۱۳ با برند شارپ قرارداد همکاری امضا کرد. این همکاری آغاز موفقیت لنوو در بخش فروش تلویزیون های هوشمند بود به طوری که توانست در سال ۲۰۱۴ بیش از یک میلیون از این محصولات را در بازار جهانی به فروش برساند.

لنوو در بازار ایران

به طور کلی لپت تاپ ها و گوشی های هوشمند لنوو به صورت رسمی توسط کمپانی های متعددی وارد بازار ایران می شوند و گارانتی های یکسانی را برای کاربران ایجاد می کنند. در بازار موبایل گوشی های این برند بیشتر با گارانتی سازگار ارقام وارد بازار فروش می شود و با توجه به سابقه بسیار خوب این شرکت در خدمات پس از فروش به نظر می رسد کاربران مشکلی برای دریافت این خدمات نداشته باشند. در بخش لپ تاپ شرایط کمی بهتر است و کاربران گزینه های متعددی را برای خرید دارند اما از دید کلی شرایط بیشتر آنها کاملا مشابه است. سازگار ارقام به عنوان نماینده فروش شناخته شده‌ای در این زمینه سال‌هاست فعال است. این شرکت اعلام کرده است که برای لپ‌تاپ‌هایش خدمات پس از فروش دو ساله ارائه می‌دهد و نهایت تلاش خود را در کاهش هزینه‌های تعمیر و همچنین مدت زمان تعمیر دستگاه به کار می‌برد. این شرکت اعلام کرده است که تعمیر و رفع عیب دستگاه نهایتا ۱۵ روز زمان برده و حتی لپ‌تاپ‌هایی که مدت گارانتی آنها به اتمام رسیده از تسهیلاتی در رابطه با زمان تعمیر و… بهره‌مند می‌شوند. شرکت امرتات هم بابت فروش لپ‌تاپ‌های این  برند خدمات پس از فروش دو ساله با شرایط شرکت سازگار ارائه می‌دهد. خرابی پیکسل بر اساس جداول استاندارد ارائه شده توسط کارخانه سازنده (مندرج در سایت کارخانه سازنده)، شکستن، خط افتادن یا بخار گرفتن لنز درایو نوری، به دلیل استفاده از دیسک‌های غیر استاندارد، سوختن شارژر دستگاه در اثر نوسانات برق و… از مواردی است که خارج از تعهدات شرکت گارانتی کننده دستگاه است. اگر قصد یک جمع بندی در مورد گارانتی های این برند داشته باشیم باید سازگار ارقام را شناخته شده ترین و برترین گارانتی این برند در ایران بدانیم که از دید کاربران نیز مورد رضایت واقع شده است، البته در بازار ایران گارانتی گوشی ها و لپ تاپ ها کمی مورد بی اعتمادی قرار گرفته است که البته بخش گسترده ایی از این مشلات مربوز به خدمات سال های گذشته برخی کمپانی ها بوده است با این شرایط اگر قصد خرید محصولات لنوو را دارید به خوبی می توانید ازخدمات پس از فروش این برند بهره ببرید. آدرس خدمات پس از فروش لنوو توسط کمپانی سازگار ارقام به شرح زیر است:
خیابان میرزای شیرازی ، بالاتر از خیابان مطهری ، خیابان ناهید ، پلاک ۱۷- شماره تماس ۰۲۱-۸۷۰۱

سهم برند لنوو در بازار جهانی

Image result for ‫برند لنوو‬‎در بخش سهم برند در بازار ابتدا به برسی بخش موبایل می پردازیم . لنوو در این بخش یک زیر شاخه دارد و آن هم برند قدرتمند موتورولا است. از این رو این برند قدیمی با کمک موتورولا در سال های اخیر در میان ده برند پرفروش گوشی های هوشمند قرار گرفته است. لنوو در سال ۲۰۱۸ فروش کمتری در مقایسه با سال گذشته داشت و در حدود ۸ درصد کمتر از سال ۲۰۱۷ گوشی های خود را به فروش رساند اما این برند کهنه کار در کنار برند کره ایی ال جی توانست رتبه نهم  پرفروش ترین برند گوشی هوشمند را به خود اختصاص دهد. برند لنوو در این سال نه میلیون و نهصد هزار گوشی هوشمند به فروش رساند که اگر رویه ایی اساسی در زمینه گوشی های هوشمند توسط این برند صورت نگیرد ممکن است لنوو نیز به سرنوشتی مشابه سونی دچار شود و برای همیشه از لیست برترین گوشی های هوشمند کنار برود. لنوو در سال جاری توانست پرفروش تر از برند اچ ام دی در رتبه نهم و پایین تر از برند های تکنو و ویوو قرار گیرد. در بخش لپ تاپ شرایط بسیار بهتر است و لنوو که بعد از خرید امتیاز IBM به یکی از ارکان فروش لپ تاپ تبدیل شده است در سال های اخیر پیشرفت خوبی را به دست آورده است. لنوو در سال ۲۰۱۸ توانست در رده دوم پرفروش ترین برند های لپ تاپ قرار گیرد. این برند بسیار قدرتمند در این سال پس از برند پرفروش HP در این جایگاه ایستاد و برای رسیدن به این رتبه برند های مشهور اپل، ایسر و دل را از میان برداشت. لنوو در این سال حدود ۲۰ درصد از بازار فروش لپ تاپ را به خود اختصاص داد که رقم بسیار قابل توجهی است. این رقم البته برترین سال لنوو را در بخش لپتاپ رقم نزد و سال ۲۰۱۶ بود که این برند توانسته بود ۲۱ درصد از سهم بازار را برای خود کند و به طور کلی این سال یکی از رویایی ترین سال های این برند خوش نام است. با این وجود لنوو در بخش لپ تاپ هیچ گاه ضعیف عمل نکرده است و همواره توانسته خود را در میان برترین های این بخش از تکنولوژی قرار دهد. لنوو همواره تاکیر بسیار زیادی بر روی بخش لپ تاپ خود داشته است و به همین دلیل باید محصول اول این برند را لپ تاپ معرفی کنیم.

دستاوردهای برند لنوو

در این بحش سعی  داریم به مرور دستاورد های این برند قدرتمند از ابتدا تا کنون بپرداریم. در این بخش توجه داشته باشید برخی از این موفقیت ها تحت عنوان لجند صورت گرفته است و با روز کار آوردن برند لنوو در سال های اخیر این کمپانی موفقیت هایی را با نام لنوو به دست آورده است در برخی دیگر نیز نام برند IBM آمده است که تمام آن ها در اختیار برند لنوو هستند.  برخی از این دستاورد ها را با هم مرور می کنیم:
سال ۱۹۸۱ شرکت IBM PCD از اولین کامپیوتر شخصی اش یعنی , IBM PC رونمایی می کند  .
سال ۱۹۸۴ با سرمایه اولیه ای به ارزش تنها ۲۰۰۰۰۰ RMB , رییس و موسس لنووا , به همراه هم دانشگاهیان همفکر خودش , شرکت توسعه فناوری جدید ( قبل از گروه لجند) که توسط آکادمی علوم چین تامین بودجه شد را تاسیس می کند.
سال ۱۹۸۶ شرکت IBM از اولین کامپیوتر لپ تاپ خود , که کامپیوتری شخصی و قابل تبدیل با وزنی برابر با ۱۲ پوند می باشد , خبر می دهد .
سال ۱۹۹۲ شرکت IBM PCD  تینک پد  اولین نوت بوک صنعتی با صفحه و نمای مبدل فیلم نازک و رنگی ۱۰٫۴ اینچ  و دستگاه نقطه یابی را معرفی می کند.
سال ۱۹۹۳ لجند  وارد عصر پنتیوم می شود و اولین کامپیوتر شخصی چینی “۵۸۶” را وارد می کند.
سال ۱۹۹۴ شرکت IBM PCD  اولین نوت بوک صنعتی با سی دی رام منسجم را معرفی می کند.
سال ۱۹۹۶ لجند برای اولین بار در چین بیشترین سهام بازار را به دست آورد.
سال ۱۹۹۷ شرکت IBM اولین نوت بوک صنعتی مجهز به DVD-ROM یعنی ThinkPad 770 را معرفی می کند.
سال ۲۰۰۱ نوت بوک IBM با تراشه امنیتی جاسازی شده , اولین نوت بوکی است که موفق به اخذ گواهینامه اتحادیه پایگاه معتبر رایانه یک چهارچوب صنعتی که استانداردهای امنیت داده را تنظیم می کند شده است .
سال ۲۰۰۳ لجند  تولد لوگوی جدید ” نمایندگی لنوو” را اعلام می کند تا برای بسط و توسعه این لوگو در بازارهای خارجی آماده شود.
سال ۲۰۰۵ بخش رایانه شخصی IBMرا تکمیل می کند و یک رقیب جدید بین المللی در صنعت IT و سومین شرکت بزرگ کامپیوتر شخصی در جهان می شود.
سال ۲۰۰۶ فناوری نمایندگی لنوو به صورت کامل از بازیهای زمستانی المپیک ۲۰۰۶ در تورینوی ایتالیا پشتیبانی می کند و ۵۰۰۰ کامپیوتر شخصی رومیزی, ۳۵۰ سرور و ۱۰۰۰ کامپیوتر نوت بوک تهیه می کند.
سال ۲۰۰۷ کمیته سازماندهی بیجینگ برای بازیهای المپیک یک مشعل المپیک طراحی شده توسط نمایندگی لنوو را به عنوان طراحی برنده از میان ۳۰۰ طرح ورودی انتخاب می کند.
سال ۲۰۰۸ در بازیهای المپیک بیجینگ , بزرگترن رویداد ورزشی در تاریخ , نمایندگی لنوو یک عملکرد بدون خطا و بدون اشکال را ارائه می کند .
موتورولا یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های چندملیتی آمریکایی در زمینهٔ ساخت سخت‌افزار، ریزپردازنده، تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی بود که در ژانویه ۲۰۱۱ به‌دلیل ورشکستگی به دو شرکت موتورولا سلوشنز و موتورولا موبیلیتی تقسیم شد. این شرکت، به غیر از صنایع مخابراتی، در ساخت پردازنده‌های کامپیوتری نیز فعالیت داشت. سری ۶۸۰۰۰ (۱۶ بیتی) و،۶۸۰۲۰، ۶۸۰۳۰ و ۶۸۰۴۰ (۳۲ بیتی) از معروفترین پردازنده‌های تولیدی سیسکاین شرکت می‌باشند. در دهه ۹۰ میلادی، شرکت موتورولا به همراه آی بی ام و شرکت کامپیوتری اپل خانواده پردازنده‌های معروف  RISC و PowerPC را تولید کردند که استفاده از آن‌ها در کامپیوترهای مکینتاش تا سال ۲۰۰۶ ادامه داشت. در سال ۲۰۰۴ این شرکت بخش تولید پردازنده خود را به شرکت فری اسکیل فروخت و تمام فعالیت خود را متوجه صنایع مخابراتی نمود.
گوگل در ۲۹ ژانویه ۲۰۱۴ رسماً اعلام کرد کمپانی موتورولا را با قیمت ۲٫۹۱ میلیارد دلار به شرکت لنوو فروخت.
طبق این معامله، تمامی تکنولوژی‌های موتورولا به لنوو واگذار شده‌است. لازم است ذکر شود که گوگل، مالکیت خود روی پتنت‌ها را حفظ کرده‌است و فقط مجوز استفاده شراکتی از بعضی از آن‌ها را به لنوو داده است.
در ۳۰ اکتبر ۲۰۱۴، لنوو رسماً مالک موتورولا شد.
خرید موتورلا توسط لنوو

نقاط ضعف و نقاط قوت برند لنوو

لنوو از گروه برند هایی محسوب می شود که مزایای بسیار زیادی دارد و از طرفی پیدا کردن نقاط ضعف این برند بسیار سخت و به نحوی سلیقه ایی است. به طور کلی لنوو محصولاتی را روانه بازار می کند که ارزش خرید بسیار بالایی دارد و کمتر برندی توان رقابت با این موضوع را دارد، البته این موضوع بیشتر در شاخه لپ تاپ به چشم می آید و از طرفی دیگر لنوو شخصی سازی های بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهد و افراد می توانند برحسب نیازشان گوشی هوشمند یا لپ تاپ مورد نیاز خود را خریداری کنند. البته همانطور که بیان شد برند مشهور موتورولا نیز در سال های اخیر زیر شاخه برند لنوو محسوب می شود و فروش بالای این محصول نیز تاثیر بسیاری بر روی خرید گوشی های لنوو و آمار فروش این برند داشته است.آخرین مبحثی که به نقاط مثبت لنوو جلوه ایی خاص می دهد بحث گارانتی و خدمات پس از فروش این برند است به طوری که در برخی از کشور ها این برند با سه سال گارانتی عرضه می شود و اما از طرفی دیگر لنوو یک نقطه ضعف نیز دارد و باید این موضوع را قبول کرد که نوآوری در محصولات این شرکت بسیار کم است و کمتر خبری از این برند منتشر می شود که اتفاقی برای اولین بار توسط کمپانی لنوو رخ داده است از طرفی دیگر برخی از کاربران وزن بالای لپ تاپ های لنوو را عمال بسیار ناراخت کننده ایی می دانند و در سال های اخیر نیز لنوو در تلاش برای از بین برند این مشکل بسیار بزرگ کرده است.

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها