تفاوت معماری 64 بیتی با معماری 32 بیتی

0
1651
تفاوت معماری 64 بیتی با معماری 32 بیتی

همواره دو واژه به نام های 64 بیتی و 32 بیتی بودن در ویندوز و برنامه ها را می شنوید یا هنگامی که می خواهید یک بازی نصب کنید باید به گزینه های 32 بیتی یا 64 بیتی بودن ویندوز توجه کنید. حتی ممکن است شنیده باشید که یک کامپیوتر 64 بیتی است. اما این اعداد و ارقام به چه معنا هستند و تفاوت معماری 64 بیتی با معماری 32 بیتی است؟

تفاوت معماری 64 بیتی با معماری 32 بیتی

به طور کلی، یک پردازنده 64 بیتی نسبت به پردازنده 32 بیتی توانایی بیشتری دارد، زیرا می تواند داده های بیشتری را به طور همزمان کنترل کند. پردازنده 64 بیتی قادر است مقادیر محاسباتی بیشتری از جمله آدرس های حافظه را ذخیره کند، و می‌تواند از حافظه‌ای 4 میلیارد برابر حافظه مورد پشتیبانی پردازنده های 32 بیتی پشتیبانی کند. این داده ها به همان اندازه که فکر می کنید بزرگ هستند.

تفاوت دوم در پوشه‌ Program Files است. جالب است بدانید که در نسخه‌ ۳۲ بیتی ویندوز تمام برنامه ‌ها به ‌صورت پیش‌ فرض در پوشه‌ Program Files نصب می ‌شوند؛ اما در نسخه‌ ۶۴ بیتی پوشه ‌ای اضافه به ‌نام (Program Files (x86 برای نصب برنامه‌ های ۳۲ بیتی وجود دارد. دلیل این امر آن است که نوشتن برنامه‌ برای معماری ۳۲ و ۶۴ بیتی کاملا متفاوت است.

تفاوت معماری 64 بیتی با معماری 32 بیتی

مزایای ویندوز 64 بیتی چیست ؟

در اینجا دو تفاوت اصلی  بین پردازنده های 32 و 64 بیتی در کامپیوترها وجود دارد: پردازنده های 32 بیتی کاملاً توانایی هندل کردن مقدار محدودی از حافظه رم (4 گیگابایت یا کمتر) را دارند اما پردازنده های 64 بیتی قادر به استفاده از میزان بیشتری رم هستند. البته برای رسیدن به این هدف ، سیستم عامل شما نیز باید به گونه ای طراحی شود تا از دسترسی بیشتر به حافظه استفاده کند. مقدار رم 4 گیگابایتی امروزه بسیار مقدار ناچیزی است در صورتی که حتی کامپیوتر های اقتصادی و ارزان قیمت امروزی نیز از 8 گیگابایت رم و یا بیشتر بهره می برند. اگر بخواهید از 4 گیگابایت رم و یا بییشتر استفاده کنید- که احتمالا این کار را انجام دهید – به ویندوز نسخه ی 64 بیتی نیاز دارید.

مزایای ویندوز 64 بیتی چیست ؟

پشتیبانی از نرم افزارها و سخت افزارهای جدید

مزایای  استفاده از ویندوز 64 بیتی تنها به این مسئله محدود نمی شود، بلکه این ویندوز از تمام بازی های جدید پشتیبانی می کند. برای مثال اگر بخواهید آخرین بازی های روز را بازی کنید، مجبورید تبدیل ویندوز 32 بیتی به 64 بیتی را انجام دهید. چون در غیر این صورت یعنی عدم ارتقا ویندوز 32 بیت به 64 بیت نمی توانید به بعضی از بازی ها و برنامه های جدید دسترسی داشته باشید. حتی بسیاری از شرکت های سازنده کارت گرافیک نیز دیگر درایو های 32 بیتی تولید نمی کنند و برای استفاده از اخرین سخت افزار این شرکت ها نیاز به سیستم عامل 64 بیتی دارید.

پشتیبانی از نرم افزارها و سخت افزارهای جدید

امنیت بالاتر

از دیگر مزیت های این سیستم می توان به امنیت بالای آن نسبت به نسخه های 32 بیتی اشاره کرد. یک تکنولوژی پیشگیری کننده امنیتی در ویندوزهای 64 بیتی وجود دارد که به کاربران اجازه می دهد تا در مقابل تهدیدات از برنامه ها محافظت کند. این تکنولوژی ها در جلوگیری از آسیب رسیدن به سیستم شما از جانب ویروس ها و دیگر تهدیدات امنیتی کمک بسیار زیادی می کند، به همین دلیل تنظیمات محدود کننده ی بیشتری در نسخه 64 بیتی وجود دارد.

امنیت بالاتر

پردازش سریع تر

به طور کلی سیستم های 64 بیتی سرعت بیشتری نسبت به سیستم عای 32 بیتی نسبت به معماری حافظه شان دارند. این سیستم ها فایل های حجیم را بهتر پردازش می کنند. چرا که فایل های حجیم در سیستم های 32 بیتی با کمبود حافظه رم مواجه می شوند و ممکن است کندتر اجرا شوند، اما در ویندوزهای 64 بیتی این عملیات سرعت بیشتری دارد و خواه ناخواه شما را به سمت ارتقا سوق خواهد داد.

پردازش سریع تر

نحوه ارتقا

برای اینکه بتوانید سیستم 32 بیتی را به سیستم 64 بیتی تبدیل کنید می توانید از سریال فعالسازی لایسنس ویندوز استفاده کنید اما برای این کار باید ویندوز از اول نصب کنید. پس از نصب در ویندوز 10 می توانید با دریافت نصب کننده 64 بیتی  ویندوز به نام windows installation media  ویندوز قبلی را پاک و ویندوز جدید را نصب کنید. این فرایند در ویندوز 7 هم مشابه است، تنها کافی است 64-bit Windows installation media را از وب سایت مایکروسافت دریافت کنید و آن را نصب کنید.

نحوه ارتقا

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها