نظام پیام ‌رسان ها باید داخلی شود

0
392

وزیر ارتباطات گفت : پیام رسان ها زیرساخت اقتصادی کشور ما هستند و نباید اطلاعات در این زمینه جای دیگری برود؛ در حوزه امنیت ملی حتماً باید نظام پیام رسان ها داخلی شود.

به گزارش کالاسودا به نقل از  خبرگزاری فارس، محمدجواد آذری جهرمی در برنامه نگاه یک سیما افزون بر موضوع پیام رسان ها به مواردی دیگر نیز اشاره کرد .

وی گفت :در ارتباط با طرح ثبت تلفن همراه یا همان ریجستری وارد فاز ۵ شده ایم. در این فاز، گوشی‌هایی که از طرق مختلف غیرقانونی وارد کشور شده و هزینه گمرکی آنها پرداخت نشده است ۳۰ روز روشن می ماند و پس از آن قابلیت استفاده نخواهد داشت.

وی ادامه داد: مهم ترین موضوع دیده شده در این طرح مبارزه با قاچاق کالا است. مبارزه با قاچاق فقط پایش مرزها نیست، امروزه بسیاری از صنایع ما قابلیت رقابت را از دست داده و دلیل آن فقط فرآیند قاچاق کالا است.

آذری جهرمی گفت: کالاهای قاچاق گاهی از مبادی قانونی وارد کشور می شود و فقط علائم قانونی مورد جعل قرار می گیرد که البته این هم نوعی قاچاق محسوب می شود. روش دیگر دور زدن نظام گمرکی این است که قطعات یک کالا جداگانه وارد و پس از ورود به کشور سرهم می شود و با تعرفه قیمت جدیدی به فروش می رسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: افزایش قیمت گوشی‌های همراه تقریبا همان هزینه گمرکی است، با توجه به حساسیت های بازار این کالا انتظار می رود که اجرای طرح ریجستری، معترضان و مخالفانی هم داشته باشد علاوه بر این احتمال افزایش قیمت بی رویه ای هم پیش خواهد آمد.

جهرمی ادامه داد: دلیل دیگر افزایش قیمت گوشی های همراه، افزایش ۵ درصدی عوارض خروج کالا از امارت متحده عربی بود زیرا امارات دروازه ورود ۹۰ درصد گوشی های همراه به ایران است.

وی ورود فروشگاه‌های آنلاین به عرصه عرضه تلفن همراه را ابزاری برای تنظیم بازار بیان کرد و افزود: در حال حاضر قیمت ها تحت تاثیر عوامل گوناگونی از قبیل موضوعات یاد شده و افزایش قیمت دلار است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص محتوای پیام رسان ها نیز  گفت: قانون شبکه ملی اطلاعات؛ معضلات محتوایی کشور را در این زمینه حل نمی کند.

آذری جهرمی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، شبکه ملی اطلاعات تعریف فنی و مدل مفهومی برای توسعه فضای مجازی در کشور است، افزود: در این قانون، مفهوم محتوایی و خدماتی شبکه ملی اطلاعات مشخص نیست و معضلات محتوایی ما در این زمینه با این قانون حل نمی شود.

آذری جهرمی با بیان اینکه راه حل استفاده از فضای مجازی، آگاه سازی است ، گفت: برای ایجاد گوشی کودک و قرار دادن سیستم عامل هایی که بر اساس این طرح باشد باید ابزار داشته باشیم و گوشی های وارداتی در کنترل ما باشند.

وی افزود: در رابطه با پیام رسان ها، مرکز ملی فضای مجازی روش کار را بر اساس سندی مشخص کرده است اما دغدغه پیام رسان ها فقط مختص کشور ما نیست و در همه کشورها چالش رسانه ها به ویژه پیام رسان ها وجود دارد.

آذری جهرمی افزود: بر اساس سند مرکز ملی فضای مجازی درباره پیام‌رسان ها، هر دستگاهی برای توسعه پیام رسان های داخلی وظایفی دارد که باید اقدامات خود را در این زمینه گزارش دهد.

وی با بیان اینکه نباید فضای مجازی بی حساب و کتاب باشد ، گفت: اجازه نمی دهیم هر مطلبی در این فضا منتشر شود و هر کشوری این چارچوب و استانداردها را دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: البته تدوین استانداردها با شاخص ها و پرهیز از سلایق شخصی در تدوین آن نیاز به کار دارد.

آذری جهرمی گفت: پیام رسان ها زیرساخت اقتصادی کشور ما هستند و نباید اطلاعات در این زمینه جای دیگری برود.به دلیل محدودیت رسانه ای در کشور اکنون یک پیام رسان با رسانه های کشور ادغام شده است و به دلیل وجود بار سیاسی روی حوزه رسانه و دعوای سیاسی در این حوزه، پیام رسان نیز این طرف و آن طرف متمایل می شود.