5 بازی شگفت‌انگیز که از نظر تجاری با شکست مواجه شدند

0
260

معمولا می‌گویند که بازی خوب، به خوبی می‌فروشد و انتظار سازندگان و ناشر خود را از نظر مالی و سودآور بودن، برآورده می‌کند اما این موضوع همیشه درست نیست. در بسیاری از موارد، استودیوهای سازنده و شرکت‌های ناشر با تولید یک بازی فوق‌العاده و یک کمپین تبلیغاتی بهتر، می‌توانند بازی شایسته و خوب خود را به میزان قابل توجی در بازار به فروش برسانند و انتظارها را برآورده کنند اما در برخی از مواقع، بازی‌های خوب، اسیر بازاریابی و مارکتینگ بد، ضعیف یا اشتباه شرکت ناشر یا استودیوی سازنده می‌شوند و با این که درون مایه‌ای شگفت انگیز و محتوایی ارزشمند دارند، اما به اندازه‌ای که حقشان است، نمی‌فروشند و از نظر تجاری شکست می‌خورند. در این مطلب قصد داریم به 5 بازی شگفت‌انگیز که از نظر تجاری با شکست مواجه شدند اشاره کنیم و چند بازی را از این نظر با هم مرور نماییم. با ما همراه باشید.

Shadows of the Damned

Shadows of the Damned از آن عناوینی بود که در زمان عرضه خود با کم لطفی های بسیاری رو به رو شد و دلیل اصلی آن، مارکتینگ بد بازی به شمار می‌آمد. بازی Shadows of the Damned که در سال 2011 برای کنسول های پلی‌استیشن 3 و ایکس باکس 360 منتشر شد، توسط یک سری نوابغ ژاپنی در حوزه بازی‌سازی و طراحی گیم ساخته شده بود. نام های بزرگ و فوق‌العاده ای مانند گوییچی سودا (سودا 51)، شینجی میکامی و Massimo Guarini و Akira Yamaoka (آهنگساز) دور هم جمع شده بودند تا یک بازی اکشن متفاوت و با رنگ و بوی جادویی بسازند اما همه چیز آن طور که برنامه ریزی شده بود پیش نرفت. Shadows of the Damned یک اکشن دیوانه وار و جو و اتمسفری مثال زدنی داشت که می‌توانست هر بازی‌باز هاردکور و حرفه‌ای را به خود جذب کند و کسانی که این عنوان را تجربه کرده‌اند، قطعا از آن برای شما تغریف خواهند کرد. با این حال، Shadows of the Damned از نظر تجاری بسیار بد عمل کرد و به زحمت توانست به میزان فروش قابل احترامی دست پیدا کند. این روزها، کمتر کسی است که Shadows of the Damned را به یاد داشته باشد!

نام های بزرگ و فوق‌العاده ای مانند گوییچی سودا (سودا 51)، شینجی میکامی و Massimo Guarini و Akira Yamaoka (آهنگساز) دور هم جمع شده بودند تا یک بازی اکشن متفاوت و با رنگ و بوی جادویی بسازند.

Deus Ex: Mankind Divided

درست است که همه چیز با پایان بندی ضعیف بازی Deus Ex: Mankind Divided به خوبی پیش نرفت و بسیاری از مردم نسبت به اندینگ این عنوان گله دارند اما به طور کلی نمی‌توان منکر شد که Deus Ex: Mankind Divided یک اکشن مخفی کاری فوق‌العاده و با کیفیت است. نسل جدید سری Deus Ex که با نسخه Deus Ex: Human Revolution در نسل هفتم آغاز شد، اوج هنر سازندگان‌ (استودیوی Eidos Montreal) در طراحی مراحل را نشان می‌داد و حالا سازندگان قصد داشتند که با بازی Deus Ex: Mankind Divided همه چیز را به مرحله جدیدی ببرند. Deus Ex: Mankind Divided که در چند سال گذشته برای کنسول های نسل هشتمی منتشر شد، تقریبا در همه زمینه‌ها نسبت به نسخه پیشین خود پیشرفت کرده بود و اکشن، مخفی کاری و تصمیمات بازی‌باز به اوج خود رسیده بود. با این حال، یک سری سیاست‌های اشتباه شرکت اسکوئر انیکس (Square Enix) و بازاریابی اشتباه و نه چندان خوب بازی، باعث شد تا Deus Ex: Mankind Divided حداقل از نظر مالی و سود آوری، نتواند نظر شرکت ناشر را جلب کند و حالا این سری به درون یک برزخ خطرناک رفته است. با این که ایداس مانترئال و اسکوئر انیکس بارها گفته‌اند که سری Deus Ex به پایان نرسیده اما به نظر می‌رسد تا عرضه نسخه بعدی سری زمان زیادی را در پیش داریم.

یک سری سیاست‌های اشتباه شرکت اسکوئر انیکس (Square Enix) و بازاریابی اشتباه و نه چندان خوب بازی، باعث شد تا Deus Ex: Mankind Divided حداقل از نظر مالی و سود آوری، نتواند نظر شرکت ناشر را جلب کند

Beyond Good and Evil

Beyond Good and Evil بدون شک یکی از بهترین و منحصر به فرد ترین بازی‌هایی است که شرکت یوبی‌سافت (Ubisoft) تا به حال تولید کرده است. حس و حال عمیق و ماجرایی بازی به بازی‌بازان کمک می‌کرد که خیلی راحت درون دنیای زیبای آن غرق شده و با شخصیت اصلی دوست داشتنی آن راهی سفرها و ماجراجویی های خطرناک شوند. با توجه به این که Beyond Good and Evil یک بازی خوب و فوق‌العاده بود، شاید متعجب شوید که چرا یوبی‌سافت در تمام این سال ها، برنامه ای برای ساخت یک دنباله برای آن نداشته است. پاسخ این سوال قطعا فروش بسیار بد و ناامید کننده بازی است! Beyond Good and Evil که مارکتینگ و بازاریابی بدی داشت، در یک دوره زمانی شلوغ و پر رفت و آمد عرضه شد و نتوانست در کنار عناوین بزرگ و پرطرفدار آن زمان، خود را به خوبی نشان دهد. در سال های گذشته، یوبی‌سافت از بازی Beyond Good and Evil 2 رونمایی کرد که یک عنوان کاملا متفاوت نسبت به نسخه اول بود و یک جهان اشتراکی و تمام آنلاین داشت اما در کمال تعجب، مدتی است که خبری از این عنوان شنیده نمی‌شود و نمی‌دانیم که این بازی هنوز در دست ساخت است یا خیر. اگر Beyond Good and Evil را تجربه نکرده‌اید، همین الان زمان مناسبی برای این کار است.

Beyond Good and Evil بدون شک یکی از بهترین و منحصر به فرد ترین بازی‌هایی است که شرکت یوبی‌سافت (Ubisoft) تا به حال تولید کرده است.

Okami

اگر Okami را یکی از بهترین بازی‌های ویدیویی تاریخ معرفی کنیم، قطعا اغراق نکرده‌ایم. Okami آن چنان روح بزرگی را در اوج تواضع در خود جای داده بود که گاهی اوقات در برابر عظمت فلسفی و هنری آن حرفی برای گفتن نداشتیم. این بازی که توسط یک استودیوی کاربلد در زیر مجموعه شرکت کپکام (Capcom) ساخته شد، از هر نظر شما را جادو می‌کرد و حتی نسخه‌های HD شده بازی برای پلتفرم های نسل حاضر نیز همچنان همان تاثیر سابق را دارند. با این حال، Okami از نظر تجاری و مالی، یک اثر کاملا شکست خورده است! پس از گذشت سه سال از عرضه بازی Okami در نسل ششم، آمار فروش این بازی نشان می‌داد که Okami تنها حدود 600,000 نسخه به فروش رسانده و حتی آمار فروش آن به 1 میلیون نسخه نرسیده است که واقعا جای تاسف دارد.

Okami از هر نظر شما را جادو می‌کرد و حتی نسخه‌های HD شده بازی برای پلتفرم های نسل حاضر نیز همچنان همان تاثیر سابق را دارند.

Grim Fandango

در دروان طلایی بازی های ماجرایی، یک بازی به نام Grim Fandango برای خود غوغا می‌کرد! Grim Fandango یک جریان و فرهنگ جدید خلق کرد که در سال‌های پس از عرضه این عنوان نیز به عنوان منبع الهام استفاده می‌شد و بسیاری از بازی‌بازان و صاحب نظران معتقد هستند که این بازی یکی از بهترین عناوین ماجرایی در تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی است. با تمام این تفاسیر، فاصله میان ارزش بازی و میزان فروش آن، بسیار زیاد است. با این که Grim Fandango توانست مورد پسند منتقدان قرار بگیرد و جوایز بسیاری را از آن خود کند اما این عنوان ماجرایی از نظر فروش به شدت ناامید کننده ظاهر شد و حتی به زحمت، خرج ساخت و توسعه خود را جبران کرد. شاید بزرگترین دلیل شکست تجاری یک بازی ارزشمند مانند Grim Fandango، بازاریابی بد و همچنین زمان بندی نادرست سازندگان باشد. Grim Fandango در اواخر نسل طلایی بازی های ماجرایی به بازار عرضه شد شاید در آن زمان، کمتر کسی دوست داشت تا یک ماجرای عمیق دیگر را دنبال کند. فروش بد بازی Grim Fandango سبب شد تا شرکت سازنده، یعنی لوکاس آرتس (Lucas Arts) که سابقه ساخت بهترین عناوین ماجرایی را در کارنامه خود داشت، از ساخت بازی در این سبک کناره گیری کند و این گونه دوران سیاه و ناراحت کننده‌ای برای سبک ماجرایی و ماجرایی اشاره و کلیک آغاز شد.

Grim Fandango یک جریان و فرهنگ جدید خلق کرد که در سال‌های پس از عرضه این عنوان نیز به عنوان منبع الهام استفاده می‌شد و بسیاری از بازی‌بازان و صاحب نظران معتقد هستند که این بازی یکی از بهترین عناوین ماجرایی در تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی است.

زمانی که به نام‌های ارزشمند این عناوین فوق‌العاده نگاه می‌کنیم و سرنوشت نه چندان خوب آن ها را می‌بینیم، قطعا ناراحت می‌شویم. این 5 بازی که آن‌ها را به شما معرفی کردیم، در واقع تنها جزئی از یک مجموعه بزرگ هستند که عدم موفقیت آن‌ها در بازار و سود آور نبودن، باعث شد تا خیلی راحت رها شوند. با این حال، هیچ چیز نمی‌تواند از ارزش این عناوین ممتاز در طول تاریخ بازی های ویدیویی کم کند و همیشه نمی توان ارزش و عیار یک اثر را با میزان فروش آن درک کرد.

نظر شما در مورد این 5 بازی شگفت‌انگیز که از نظر تجاری با شکست مواجه شدند، چیست؟ چه عناوین دیگری در این فهرست جای می‌گیرند؟

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها