سخت افزار

Biostar Racing X570GT مادربورد کوچکی دیگر برای پردازنده های AMD

در سال های اخیر از نظر اندازه مادربوردهای Micro-ATX جای خود را بین مادربوردهای ATX و Mini-ITX باز کرده اند و از آنجایی که خیلی از سیستم های ارزان قیمت از این اندازه مادربورد استفاده می کنند سازندگان هنوز به فکر تولید این سایز از مادربوردها هستند. یکی از این سازندگان شرکت Biostar است که معمولا مادربوردهای ارزان قیمت تولید می کند. این شرکت به تازگی مادربورد Racing X570GT را معرفی کرده است که برای آخرین پردازنده های سری 3000 رایزن طراحی شده است. تا آن جایی که ما اطلاع داریم این دومین مادربورد با سایز mATX مجهز به چیپست AMD X570 است. مدل دیگر ASRock X570 Phantom Gaming-ITX TB3 است که قبلا آن را معرفی کرده بودیم.

مادربورد Biostar Racing X570GT از پردازنده های نسل دوم و سوم رایزن پشتیبانی می کند و دارای یک رساننده 7 فاز دیجیتال است تا یک جریان برق با ثبات را تضمین کند.

یکی از نقاط قوت این مادربورد دارا بودن 4 شیار برای رم است. رم های قابل پشتیبانی از نوع DDR4 تا ظرفیت 128 گیگابایت هستند. سرعت این رم ها بسته به نوع پردازنده تا 4000 مگاهرتز می تواند برسد.

Racing X570GT دارای یک شیار PCIe 4.0 16x تقویت شده با آهن است. همچنین دارای یک شیار M.2-2280 برای هاردهای SSD و یک شیار PCIe 4.0 x4 است. 4 عدد رابط ساتا (با ریدهای 0، 1 و 10) و دو عدد شیار PCIe 3.0 x1 نیز در این مادربورد تعبیه شده اند.

در خصوص درگاه های ارتباطی این مادربورد دارای یک لن از نوع GbE است که بوسیله چیپ RTL8111H کنترل شده و دارای محافظ نوسانات برق است. 4 عدد پورت USB 3.1 نسل 1 نوع A و دو عدد USB 2.0 در این مادربورد تعبیه شده اند که بوسیله هدرهای داخلی می توان تعداد USB را بیشتر هم کرد. یک پورت PS2، یک عدد خروجی D-Sub، یک عدد خروجی HDMI و خروجی های صدای 7.1 کاناله که از کدک Realtek ALC887 با قابلیت ایزوله بودن بهره می برد از دیگر درگاه های خروجی این مادربورد هستند.

همچنین یک هدر 12 ولت و 5 ولت دیجیتال برای نصب و کنترل نوپردازی LED، فن ها و مموری ها در این مادربورد تعبیه شده است.

اما این مادربورد دارای نقاط ضعفی نیز است مانند عدم وجود کنترل های اضافه برای نصب Wi-Fi یا پورت های اضافه SATA که البته این ها باعث می شود قیمت این مادربورد کمی ارزان تر شود. به خاطر داشته باشید این مادربورد از PCIe 4.0 که مهمترین مشخصه ای است که یک مادربورد با چیپست AMD X570 باید داشته باشد پشتیبانی می کند.

یک مورد دیگر از نقاط ضعف این است که شرکت بایواستار تصمیم گرفته به جای استفاده از USB 3.1 نسل دوم که سرعت آن برابر با 10Gbps است از USB 3.1 نسل اول استفاد کند که این مورد برای کسانی که از هاردهای اکسترنال سرعت بالا استفاده می کنند کمی ناامید کننده است.

اما در مجموع می توان گفت Biostar Racing X570GT برای یک مادربورد با سایز mITX امتیاز قابل قبولی کسب می کند.

شرکت بایواستار به زودی فروش این مادربورد را شروع می کند اما در خصوص قیمتش هنوز چیزی نگفته است به جز اینکه این مادربورد در رده مادربوردهای سطح پایین یا entry-level قرار دارد.

مطالب اخیر

تولید ۱.۲۷ میلیون خودرو برقی توسط خودروسازان آلمانی

خودروسازان آلمانی در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱.۲۷ میلیون خودرو برقی تولید کرده و از…

3 روز پیش

خلاصه افتتاحیه WWDC 2024 در ۱۰ دقیقه

به گزارش کالاسودا، در این ویدئو خلاصه ۱۰ دقیقه‌ای از رونمایی‌های نرم افزاری اپل در…

4 روز پیش

حرکت عجیب یا معقولانه ترکیه علیه خودروهای چینی

ترکیه  علیه خودروهای چینی تعرفه ۴۰ درصدی اعمال می‌کند. به گزارش کالاسودا، در سال ۲۰۲۳،…

6 روز پیش

رونمایی از شاسی بلند Luxeed S9؛ محصول مشترک هوآوی و چری علیه تسلا

Luxeed S9؛ جدیدترین خودرو برقی، محصول مشترک هوآوی و چری در پاسخ به تسلا مدل…

1 هفته پیش

همه چیز درباره خودرو برقی تسلا مدل ۲

خودرو برقی تسلا مدل ۲ پر مخاطب ترین خودروی برقی است که جهان تقریبا چیزی…

1 هفته پیش

کشف دلیل اصلی التهاب روده توسط محققان انگلیسی

گروهی از محققان انگلیسی مدعی شدند با تجزیه و تحلیل ژنتیکی دلیل اصلی التهاب روده…

1 هفته پیش