هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

0
7968
هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

تاریخچه کمپانی هواوی

کمپانی مشهور هواوی بدون شک یکی از قدرتمند ترین کمپانی های حوزه  تکنولوژی که زمینه فعالیت اصلی‌اش شبکه، تجهیزات ارتباطی و ارایه خدمات است. دفتر مرکزی این غول تکنولوژی در کشور چین و شهر شنزن است، اما بر خلاف سیاست های برخی از شرکت های چینی که محصولات خود را به صورت انحصاری برای کشور خود یا برخی مناطق می دانند سیاست هواوی کاملا مخالف این موضوع است و از نگاه اقتصادی، هواوی شرکتی جهان وطن است و به واسطه دفاتر مرکزی در کشور های چین، ایالات متحده، آلمان، سوئد، هند، روسیه و ترکیه بازار تمام کشور های جهان را هدف قرار داده است .

در ابتدا بهتر است از نام هواوی (Huawei) شروع کنیم، هواوی از کلمه  华为 به دست آمده است. ریشه‌ی کاراکتر 华 از 花 به دست آمده که به معنای گل است و بدون شک لوگوی هواوی نیز که مشابه با گل است از این ریشه برداشت شده است. هواوی در زبان انگلیسی با مفهوم شکوه  و پر زرق و برق مشابه است اما در زبان  چینی به معنای دستاورد می باشد به همین دلیل مردم چین هواوی را دستاورد چینی می دانند. اما شاید جالب تر از معنای این کلمه تلفظ هواوی برای تمام مردم دنیا جالب باشد، هواوی را مردم با نام های هاوایی، هواویی و حتی هوایی تلفظ می کنند اما نام این برند هواوی ( Hoo-Wa-Wey ) است. هواوی یک تلفظ رسمی دیگر نیز در کشور چین دارد که کمتر با آن رو به رو شده ایم و آن کلمه WAH-WAY است که به فارسی می شود واه- وی که برای مردم ما کمی عجیب به نظر می آید .

تاریخچه کمپانی هواوی 

این غول تکنولوژی هنوز جوان است و 31 دارد. در سال 1980 کشور چین قصد پیشرفت و توسعه زیر ساخت‌های مخابراتی را داشت و محققان بسیاری در این زمینه با شکست مواجه شدند در نهایت هفت سال بعد در سال 1987 یک مدیر سابق ارتش آزادی خواه چین یک شرکت کوچک مخابراتی در شهر شنزن چین احداث کرد. آقای رن شنگفی (Ren Zhengfei) بنیان شرکتی را ایجاد کرد که به سرعت مسیر پیشرفت را  پیدا کرد. رن شنگفی سیاست و افکار منحصر به فردی داشت او یک نظامی بود و علاقه بسیاری به ساخت کمپانی خود و یاد گیری داشت به همین دلیل شرکت خود را بر پایه بومی سازی اسقرار کرد هدف اولیه رن شنگفی در هواوی که آن زمان تنها یک شرکت کوچک مخابراتی بود رقابت با شرکت های خارجی در ایجاد زیر ساخت ها ی مخابراتی چین بود. آن هم در زمانی که تمام تکنولوژی های مخابراتی به کشور چین وارد می شد و کسی توان مقابله با آن ها را نداشت.مدیران هواوی

رن شنگفی با استراتژی های منحصر به فرد خود پس از ده سال به یک کمپانی موفق در چین تبدیل شد و در سال 1997 توانست اولین قرار داد بین المللی خود را با یک شرکت هنگ کنگی به نام Hutchison Whampoa برای زمینه ارائه محصولات شبکه خط ثابت منعقد کند. بعد از آن هواوی هر سال یک اقدام جالب به کار برد از راه اندازی محصولات وایرلس مبتنی بر GSM گرفته تا ساخت شبکه نسل سوم اپراتور موبایل Telfort در کشور هلند و بسیاری قرار دادهای معتبر در مقیاس های بزرگ جهانی که هر کدام آرزوی بسیاری از شرکت های حوزه فناوری هستند .

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

هواوی یک بازه زمانی بسیار جالب را بعد از شهرت طی کرد زمانی که قدرتمند شده بود اما هنوز خبری از ساخت گوشی های هوشمند مبتنی بر سیستنم عامل اندروید و گجت های پوشیدنی نبود. هواوی در سال های 2003 و 2005 دو قرار داد مهم تاریخ خود را ثبت کرد اولی با شرکت  تری کام (3com) و دیگری با زیمنس.. هواوی در اولین قرار داد خود با یک چالش بزرگ رو به رو شد. جنگ با یک ابر قدرت دنیای تکنولوژی به نام سیسکو در زمینه محصولات شبکه داده که  بسیار برای این دو شریک اهمیت داشت.هواوی با آن که تقریبا تمام کار ها را بر عهده داشت اما شهرت تری کام را کم داشت. هواوی عمدتاً مواد اولیه لازم برای این کسب وکار بین المللی را فراهم ساخت مانند  سوئیچ ها، روترها، انواع تجهیزات و تیم مهندسین، پرسنل فروش و دیگر منابع بازاریابی را تأمین می کرد . در مقابل تری کام از نام و مارک و شبکه فروش خود برای فروختن این محصولات بهره می برد. این همکاری فوق العاده باعث رقابت بسیار جالبی با کمپانی سیسکو شد. دو سال بعد هواوی یک سرمایه گذاری دیگر را با نام TD Techبرای گسترش فناوری G/ TD-SCDMA 3 با کمپانی زیمنس در زمینه ارتباطات تلفن همراه آغاز کرد.

تا قبل از آغاز ساخت گوشی هوشمند هواوی همکاران و دشمنان زیادی داشت اما شاید هیچ کدام از این رقبا اندازه زیمنس از نام و اعتبار هواوی آسیب ندیده باشد .

این دو فعالیت بسیار مهم باعث شد شهرت و قدرت هواوی که بیشتر در کشور های آسیای شرقی بود به یک شرکت با شهرت و اعتبار جهانی تبدیل شود و آغازی برای ایجاد بستر در ساخت موبایل های هوشمند و محصولات دیگر بود
هواوی در سال 2010، 120 میلیون گوشی موبایل که 3.3 میلیون موبایل هوشمند را شامل میشد  به سراسر دنیا عرضه کرد و یک قدم بسیار بزرگ برای ساخت گوشی های هوشمند برداشت اما هواوی در ساخت گوشی های ساده مهارت زیادی تا آن زمان نداشت و بعد از استقبال کاربران از گوشی های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل اندروید فصلی تازه برای هواوی تازه آغاز شد . هواوی در این راه رقبای سرسخت و قدیمی بسیاری از جمله اپل،سامسونگ و سونی اریکسون و.. را داشت . با کنار رفتن برند سونی اریکسون و پیشرفت های هواوی آن ها به سرعت خود را به این دو برند رساندند. هواوی در این راه گاه به تقلید از برندهای دیگر پرداخت و گاه هم دست به نو آوری هایی زد که باعث شد برند های دیگر به پیروی از آن بپردازند . از ساخت اولین گوشی هوشمند با صفحه نمایش بزرگ،ساخت اولین  گوشی باریک هوشمند تا استفاده از هوش مصنوعی همه دستاوردهای این غول تکنولوژی در حیطه موبایل بوده است .

هواوی همچنین در ساخت ساعت های هوشمند و لوازم جانبی موبایل در این چند سال پیشرفت بسیار خوبی داشته است .

هواوی در آن زمان یک برند موبایل ارزان قیمت محسوب می شد و در سال 1390 توسط ظرکت مایکروتل وارد بازار ایران شد  مورد استقبا ل مردم و بازار ایران قرار گرفت.اما مرحله بعدی پیشرفت در ایران در دی ماه 1394 رخ داد و در مراسم رونمایی پرچم دار آن سال اعلام شد که هواوی در ایران با گارانتی اصلی و یکپارچه عرضه خواهد شد و تمام خدمات زیر نظر خود شرکت صورت می گیرد.

ارزش برند

ارزش برند هواوی

برند هواوی در سال های اخیر همواره پیشرفت ها و موفقیت های بسیاری به دست آورده است. هواوی در سال 2017 با گذر از شرکت های مشهور مستر کارد و لند رور طبق رتبه بندی موسسه Interbrandدر جایگاه هفتادم ارزشمند ترین برند های جهان قرار گرفت . هواوی در سال گذشته توانست با درآمد 603,621 میلیون یوان رشد 15 درصدی در این زمینه داشته باشد و نکته جالب تر سود خالص این برند است که با 28 درصد پیشرفت سود خالص خود را به 47,455 میلیون یوان رسانده است. با وجود اینکه این ارقام بسیار کمتر از برندهایی مانند اپل و سامسونگ است اما برایند مالی هواوی بسیار این شرکت را امیدوار کرده است تا بتواند به ده برند اول جهان تبدیل شود. در این میان بخش گسترده ایی از فعالیت های این برند همچنان در کشور چین است و سپس بازار اروپا و آفریقا و آسیای غربی  در رتبه دوم ،سپس آسیایی شرقی و استرالیا قرار دارد در انتها نیز قاره آمریکا با اختصاص دادن 6.5 درصد از فعالیت های برند هواوی در انتها قرار دارد. در بخش موبایل شرایط برای هواوی بهتر است. این غول تکنولوژی با عرضه موبایل های هوشمند با امکانات متفاوت در کنار لوازم جانبی مربوط به این حوزه توانسته است از رقبای قدرتمندی مانند شیائومی، وان پلاس ، اوپو و همچنین از برند های قدیمی مانند سونی و اچ تی سی فاصله بگیرد و خود را در کنار اپل و سامسونگ به عنوان سومین برند قدرتمند در ساخت و عرضه گوشی های هوشمند در تمام دنیا معرفی کند .  این معیار به صورت تقریبا ثابت در بازار تمام کشور های جهان وجود دارد. این اتفاقات در شرایطی است که هواوی هنوز نتوانسته است به رقابت با شیائومی و اپل در بخش گجت های پوشیدنی توانایی های خود را اثبات کند.البته شاید رسیدن به توانایی های این دو برند در ساخت گجت های هوشمند تقریبا غیر ممکن باشد .

دلیل محبوبیت برند

هواوی از ابتدا مورد استقبال کشور چین قرار گرفت البته این اتفاق عجیب به نظر نمی رسد. مردم چین تعصب خاصی روی برندهای کشور خود دارند و به دلیل بازار گسترده و توانمند گاهی می توانند به تنهایی روی ارزش یک برند تاثیر غیر قابل انکاری بگذارند. بخش عمده ایی از محبوبیت هواوی در ده سال اول ساخت گوشی های هوشمند یعنی تا سال 2013 به دلیل عرضه موبایل هوشمند با قیمت مناسب و پایین تر از قیمت برندهای مختلف به خصوص سامسونگ بوده است . اما پس از شناخته شدن این برند و مورد استقبال قرار گرفتن آن در تمام دنیا برخی سیاست های این کمپانی تغییر کرد و به سمت رقابت با پرچم داران غول های تکنولوژی رفت که البته در سال های اول زیاد موفق نبود . نقطه عطف موبایل هواوی را می توان P9 دانست . زمانی که این برند با عرضه سه گوشی هوشمند به نام های P9 LITE،P9و P9 PLUS به صورت همزمان تحول جالبی را ایجاد کرد. هواوی تجربه عرضه سه گوشی در سه نسخه متفاوت را در سال قبل عرضه این سری گوشی داشت اما موفقیت خاصی به دست نیاورد، اما با قدرت بیشتری به این کار ادامه داد . همکاری با شرکت لایکا ، عرضه موبایل هوشمند با دو دوربین اصلی، استفاده از فناوری شارژ سریع و استفاده از پورت تایپ سی در کنار پردازنده بسیار قدرتمند و حتی همکاری با سامسونگ برای نسخه پلاس موبایل خود همه علاقه مندان موبایل با هر سلیقه ایی را به سمت خود کشاند هواوی حالا دیگر به یک برند قدرتمند در تمام قیمت ها و رده های بازار موبایل جهان تبدیل شده بود و تنها یک قدم برای برتری مانده بود و آن هم عرضه هواوی میت 9 در سال 2017 و شکست سنگین سامسونگ در بازار موبایل به دلیل انفجار باتری گلکسی نوت 7 بود که یک سال رویایی را برای این برند چینی ساخت. بعد از این موضوع هواوی با انرژی بیشتری به کار خود ادامه داد این شرکت در زمان عرضه سری هواوی میت 10 از هوش مصنوعی بهره برد و در نسخه بعدی پرچم دار خود به معرفی هواوی پی 20 پرو با سه دوربین اصلی شرایط را باز هم برای رقبا سخت کرد  تا باعث تعجب همگان شود . در کنار عرضه موبایل هوشمند با کیفیت خوب و قیمت مناسب هواوی یک دلیل دیگر نیز برای پرطرفدار بودن دارد و آن هم خدمات خوب و مناسب واحد های خدماتی این برند در سراسر جهان است . لوازم و قطعات این برند بسیار ارزان قیمت تر از سامسونگ و اپل است و همین امر موجب می شود کاربران با نگرانی کمتری از آسیب دیدگی دستگاه خود به امور روزانه بپردازند. از طرفی دیگر در بخش گجت های پوشیدنی هواوی در ساخت اسمارت واچ خود یک ابتکار به خرج داد و آن هم عرضه ساعت با صفحه نمایش بدون حاشیه بود اتفاقی که این ساعت را از تمام ساعت های هوشمند متمایز می کرد.

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

منابع انسانی

شرکت هواوی در170  کشور دنیا خدمات و محصولات خود را ارایه می کند این کمپانی چینی در حال حاضر 45 شرکت از 50 شرکت اپراتور مخابراتی بزرگ جهان را تجهیز کرده است و به دلیل بررسی های بازار نقاط مختلف جهان ۲۰ مؤسسه تحقیق و توسعه در کشورهای چین، ایالات متحده، آلمان، سوئد، هند، روسیه و ترکیه دارد و سرمایه گذاری بسیار زیادی در این زمینه داشته است.  به همین دلیل هواوی بیش از 180 هزار کارمند در سراسر جهان در تمام کشور های جهان دارد که برای بهتر شدن شرایط این برند دوست داشتنی تلاش می کنند.

مدیران ارشد

بنیان گذار هواوی همانطور که بیان شد یک نظامی بازنشسته به نام رن ژنگفی است . وی در سال 1944 در شهر گوئیژو چین متولد شد. او در سال 1978 میلادی به عضویت ارتش آزادی بخش خلق حزب کمونیست چین در آمد و در سال 1987 با سرمایه اولیه 21000 یوان چین کمپانی هواوی را در شهر شنزن تاسیس کرد.  وی در سال ۲۰۱۳ میلادی در میان ثروتمندان چینی با دارایی خصوصی بالغ بر ۵۹۰ میلیون دلار، رتبه ۵۵۶ را به خود اختصاص داد.

اهداف سازمانی

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

بدون شک در بازار فروش موبایل یا هر وسیله تجاری ای هدف تنها فروش بالاتر نیست . هواوی همه موفقیت ها را هدف قرار داده است . برتری در بازار موبایل و معرفی شدن موبایل های هوشمند با امکانات متفاوت و طراحی گجت های مختلف متناسب با نیاز های روز کاربران از یک سو از و از طرفی دیگر بالا بردن سود خالص و هدف قرار دادن بازار جهانی و نه فقط بازار کشور چین از اهداف طولانی مدت این برند موبایل چینی است . هواوی بدون شک قصد دارد جای سامسونگ را در بازار موبایل جهانی بگیرد و این اتفاق نیاز به زمان بیشتری دارد.

هواوی از مدت ها قبل یک هدف خاص و ویژه نیز داشته است رشد یک برند دیگر موبایل در کنار هواوی. این برند دوست داشتنی که مدت ها است در بازار ایران نیز وجود دارد سری آنر(honor) نام دارد. سری آنر دستگاه هایی از این شرکت را شامل می شود که برای فروش آنلاین و اینترنتی است اما در برخی کشور های مانند ایران در برند شاپ های هواوی نیز فروخته می شود اما کم کم زمان این شده است که برند آنر را یک برند گوشی موبایل جداگانه بدانیم نه یک زیر شاخه از گوشی های هوشمند هواوی که در دسترس کاربران قرار می گیرد.

هواوی در این میان یک هدف دیگر را نیز در چند سال اخیر به صورت جدی برای خود در نظر گرفته است و آن هم استفاده از پردازنده های انحصاری خود به نام  های سیلیکن کایرین است . هواوی برای کم کردن قیمت دستگاه های خود کار های مهمی زده است و شاید تنها تا کنون به این فکر نبوده است که لنز دوربین بسازد. هواوی با عرضه این پردازنده کمتر نیازی به استفاده از پردازنده شرکت های مختلف برای موبایل های خود داشته است . بیشتر موبایل های هواوی از این پردازنده تشکیل شده است و به نظر می رسد هواوی تا چند سال دیگر موبایل های هوشمند خود را از گوشی های ارزان قیمت گرفته تا پرچم داران را به پردازنده های انحصاری خود مجهز کند.

در کنار بحث موبایل باید به اهداف هواوی در صنعت ICT  و مخابرات اشاره کرد جایی که هواوی بسیار قدرتمند تر از شاخه موبایل به نظر می رسد . هواوی مدتی پیش اولین مودم 5G را روانه بازار کرد اما این تازه شروع ماجرا برای اینترنت نسل 5 و این غول تکنولوژی است .

محصولات

همانطور که بیان شد فعالیت های شرکت هواوی بر خلاف تصور بسیاری از کاربران تنها تولید گوشی های هوشمند نیست. می توان محصولات این شرکت را به سه دسته تقسیم کرد: وسایل مورد نیاز برای ساخت شبکه های مخابراتی و طراحی و پیاده سازی شبکه ها، ایجادنرم افزار هایی که برای شرکت ها طراحی شده اند و تولید دستگاه های الکترونیکی از جمله موبایل و تبلت و گجت های پویشیدنی و….

تبلت های تولید شده در هواوی با پسوند Media Pad نام گذاری می شوند. گوشی های هوشمند هواوی نیز اولین بار  با پیشوند Ascend معرفی شد که به معنای بالا رفتن و اوج گرفتن است و این نام نیز پس از چند سال و اوج گرفتن برند هواوی از کنار نام های موبایل هواوی حذف شد .

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

گوشی های هواوی در بازار جهانی بسیار خاص هستند ودلیل  آن وجود نام های مختلف بر حسب شرایط جغرافیایی برای یک مدل موبایل است به عنوان مثال گوشی میان رده Y7 Prime در کشور چین با نام Enjoy 7 plus و در کشور هند به نام Holly 4 plus معرفی می شود اما ما محصولات هواوی را قصد داریم با نام هایی که در ایران عرضه می شوند معرفی کنیم . اگر سری آنر را در این بین قرار ندهیم هواوی گوشی های خود را با پیشوند Y،P، Mateو نوا در بازار عرضه می کند که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد .

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

سری وای موبایل هواوی را می توان موبایل های هوشمند ارزان قیمت بازار نامید که هرکدام ویژگی های منحصر به فردی دارد به عنوان مثال باتری 4000 میلی آمپری وای 7 پرایم یکی از شگفتی های این سری پرفروش است .

دسته دوم دستگاه ها را به سری نوا اختصاص می دهیم اولین موبایل این سری نوا و نوا پلاس بودند البته سری نوا ادامه دهنده سری G در این برند سازنده موبایل است . موبایل های هوشمند سری نوا را می توان میان رده های مقرون به صرفه هواوی دانست دستگاه های با صفحه نمایش 5 یا 5.5 اینچی که امکانات یک پرچم دار را در یک مقیاس کوچک تر در اختیار کاربران قرار میدهد و حدود قیمت آن ها بین یک میلیون تا یک میلیون و پانصد هزار تومان بوده است . اما جالب ترین سری هواوی از دید کاربران سری میت است، جایی که هواوی فبلت های پرفروش خود را با تمام امکانات و توانایی خود در بازار عرضه می کند از باتری های چهار هزار میلی آمپری گرفته است تا عرضه گوشی های لاکچری به نام پورش دیزاین . فروش این سری آنقدر خوب و پر اهمیت برای هواوی بود که آن ها یک موبایل میان رده به نام میت ده لایت را وارد بازار کردند و با استقبال باور نکردی در بازار جهانی رو به رو شد. عرضه یک موبایل هوشمند با تمام امکانات و آن هم با قیمت یک میان رده فشار های زیادی را برای برند های رقیب ایجاد کرد . اما اخرین سری که پرچم دار موبایل هواوی نامیده می شود و آن هم سری P  هواوی است  . سری پی هواوی همانطور که بیان شد از زمان عرضه سری پی 8 با سه مدل معرفی شد که شامل یک میان رده و دو پرچم دار بوده است . شاخصه اصلی این سری را می توان استفاده از برترین امکانات برای پرچم دار خود در کنار ظاهری زیبا و یکپارچه به گونه ایی که موبایل سری پی همواره مورد توجه افرادی بوده است و به ظاهر موبایل هوشمند خود علاقه بسیاری دارند. هواوی در سال 2018 یک دستگاه از سری P معرفی کرد با نام P smart که هیچ گذشته ایی از این سری وجود نداشته است و این مدل به احتمال زیاد با نسخه های دیگری در آینده همراه خواهد بود .

تبلت های هواوی نیز که با پسوند Media Pad عرضه می شوند سری های T وM  را بیشتر شامل می شوند البته مدت ها است از سری M در بازار ایران خبری نیست اما سری T هواوی که تبلت هایی ارزان قیمت محسوب می شوند با بدنه ایی فلزی و امکانات مناسب برای کاربران معمولی که در این رده قیمت رقیبی جدی برای برندهای سامسونگ و لنوو است .

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

ساعت ها و مچ بند های هواوی نیز طرفداران خود را دارند؛هرچند تعداد آن ها بسیار محدود است و تا کنون هواوی دو مدل اسمارت واچ  و تعداد انگشت شماری نیز مچ بند روانه بازار کرده است .

دستاورد ها

هواوی علاوه بر موفقیت های بسیار زیاد خود در دنیای مخابرات دستاورد های بسیار در چند سال اخیر به دست آورده است و برخی ازموفقیت های این برند دوست داشتنی آن ها به شرح زیر است:

سال 2003  بخش تولید گوشی هوشمند خود را تاسیس شد

سال 2004 معرفی اولین موبایل هوشمند با پشتیبانی از اینترنت نسل سوم چین در کنفرانس GSM 3 و معرفی اولین گوشی هوشمند خود به نام C300

سال 2006 سریعترین  و کوچک ترین مودم سری  E220 در سنگاپور رونمایی شد.

سال 2008 هواوی توانست با ساخت E180 برترین پهنای باند قاره آسیا را در سال 2007 به دست آورد.

سال 2009 هواوی با همکاری تی موبایل  (T Mobile) اولین گوشی خود مبتنی بر سیستم عامل اندروید  به نام U8220  را روانه بازار کرد.

سال 2011 هواوی توانست در صد روز بیش از یک میلیون موبایل خود با نام C8500 را در چین به فروش برساند و در این سال سرویس ابری خود را نیز عرضه کرد

سال 2012 معرفی باریک ترین گوشی جهان با نام تجاری Ascend P1 S و معرفی Ascend D1 با عنوان سریع ترین موبایل چهارهسته ایی جهان در کنار عرضه اولین گوشی هوشمند خود با پشتیبانی از اینترنت نسل چهارم یکی از بهترین سال های تاریخ هواوی رقم خورد.

2013 هواوی در این سال باز هم یک گوشی بسیار باریک ساخت و هواوی پی 6 توانست تا مدت ها یک گوشی مناسب برای کاربران باشد در این سال هواوی باز هم دست به شگفتی زد و سری آنر خود را روانه بازار جهانی کرد . سال 2013 شعار جهانی برند هواوی با نام Make it Possible شکل گرفت.

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

سال 2014 هواوی توانست عنوان برترین گوشی هوشمند سال از نگاه مشتریان را توسط EISAکسب کند. معرفی گوشی های سری میت و سری جی در این سال باعث افزایش بسیار جالب فروش برند هواوی شد و برای اولین بار در بین صد برند نو آوران جهانی قرار گرفت. هواوی اولین برند چینی بود که به این افتخار دست پیدا کرد.

سال 2015 هواوی توانست با ابر قدرت دنیای تکنولوژی همکاری کند و گوشی نکسوس 6P را عرضه کند

سال 2016 و 2017 زمان مناسبی برای اثبات هواوی در بازار جهانی به عنوان یک برند قدرتمند و تاثیر گذار بود آن ها توانستند با همکاری با  شرکت های مختلف نظیر لایکا،کوالکام و سامسونگ طرفداران بسیار زیادی را کسب کنند و هواوی در اواخر سال 2017 توانست اولین گوشی مجهز به هوش مصنوعی را روانه بازار کند و پرچم دار این سال یکی از پرفروش ترین گوشی های بازار جهان قرار گیرد .

اتفاقات یاد شده تنها بخشی از دستاوردهای هواوی است موفقیت هایی که کمتر برندی می تواند در یک بازه زمانی کوتاه مدت حضور این برند در بازار جهانی بوده است شاید نکته جالب تر این باشد که هواوی تا کنون با یک شکست سنگین یا یک فاجعه رو به رو نشده باشد . برندهای موبایل معمولا با مشکلات سختی رو به رو می شوند، فروش پایین آیفون ،انفجار نوت 7 سامسونگ و حتی ضد آب نبودن گوشی های سونی آن هم در شرایطی که استاندارد های مختلفی دارند تنها برخی از این شکست ها است اما تا کنون شاید هواوی موبایلی تولید کرده باشد که فروش خوبی نداشته یا امکان خراب شدن در آن زیاد باشد اما تاکنون با یک فاجعه رو به رو نشده است که بسیار برای طرفداران این برند دلگرم کننده است.

خدمات پس از فروش

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

هواوی از سال 94 به بعد دارای گارانتی و خدمات یکپارچه در کشور ایران است و شرکت های وارد کننده گوشی های هوشمند از جمله مدیا پردازش ،همراه ویژن و مایکروتل موبایل هواوی را با 18 ماه گارانتی تعمیر و 15 روز گارانتی تعویض عرضه می کنند لازم به ذکر است پرچم داران هواوی هرکدام شش ماه گارانتی تعویض ال سی دی دارند . برخی از مراکز زسمی تعمیرات هواوی به شرح زیر است :

32220323 خیابان فردوسی، ساختمان شماره 500، طبقه اول دفتر اصفهان
32220323 پل فردوسی، خیابان فردوسی، ساختمان 500، طبقه اول، واحد 3 دفتر اصفهان
خیابان شهناز، کوچه ارک، بازار موبایل تبریز، طبقه اول واحد 101 دفتر تبریز
35578770 خیابان شهناز، کوچه ارک، بازار موبایل تبریز، طبقه اول واحد 101 تبریز
87125000 خیابان شهید بهشتی، بین سهروردی و اندیشه، پلاک 85 تهران،دفتر مرکزی
66347355 خیابان حافظ، پایین تر از جمهوری، بازار موبایل ایران، طبقه دوم، واحد 421 تهران، بازار موبایل
32240130 چهارراه زند، ابتدای توحید (داریوش)، مجتمع صوت و تصویر فارس، ورودی اول، طبقه سوم واحد 303 دفتر شیراز
32240130 خیابان ملاصدرا، کوچه دوم، پاساژ پی سی سنتر، طبقه پنجم، واحد 501 دفتر شیراز
32223078 میدان شهدا، نبش ورودی بازار موبایل کرج کرج
38456982 خیابان احمد آباد، ابتدای خیابان بهشت، مجتمع هشت بهشت، طبقه همکف، فروشگاه G7 دفتر مشهد (هوآوی)
38456982 خیابان احمد آباد، ابتدای خیابان بهشت، مجتمع هشت بهشت، طبقه سوم، واحد 306 دفتر مشهد
38452337 چهارراه خیام، بلوار دستغیب، بازار رضا، طبقه اول دفتر مشهد

سهم بازار

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

در پایان هر سال میلادی موسسه های آماری اینترنشنال دیتا و استراتژی آنالیتیک با انتشار گزارش‌های فصلی و سالانه خود از فروش موبایل های هوشمند آمار های دقیقی از فروش موبایل منتشر می کنند .

طبق این آمار سامسونگ همچنان به عنوان پرفروش ترین برند فروش موبایل شناخته می شود و در چند سال گذشته در رتبه نخست رده‌بندی در جهان ایستاد.

طبق این آمار، سامسونگ که در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز در صدر فهرست پرفروش‌ترین برند سال جای گرفته بود، با حفظ جایگاه نخست خود در سال ۲۰۱۷ نیز به همین عنوان شناخته شد و در رتبه نخست رده‌بندی در جهان ایستاد.

پس از سامسونگ، اپل با اختصاص دادن ۱۴.۷ درصد از سهم بازار به خود، در رتبه دوم این فهرست جای گرفته است.

رتبه سوم و چهار مربوط به دو برند چینی هواوی و اوپو استو هواوی مانند سال گذشته توانست رتبه سوم خود را حفظ کند . این آمار نشان می دهد هواوی فاصله بسیار زیادی با سامسونگ دارد اما سرعت رشد و پیشرفت بخش موبایل هواوی به قدری است که امکان نزدیک شدن آن به موبایل سامسونگ وجود دارد.

در بازار موبایل ایران نیز شرایط مشابه همین آمار است و هواوی بعد از سامسونگ و اپل پرطرفدار ترین برند فروش موبایل در بازار ایران است . اما شاید نکته جالب ماجرا پرفروش تر بودن موبایل ها میان رده هواوی در مقابل سامسونگ است و به همین دلیل است که هواوی با ادامه قدرتنمایی خود امکان رسیدن به رتبه اول بازار جهانی موبایل را در چند سال آینده دارد.

نقاط ضعف و قوت

هوآوی ؛ چینی ها جهان را تسخیر می کنند

هواوی نیز مانند تمام برند ها نقاط ضعف و قوتی دارد که به نظر برای هر کدام یک برنامه جداگانه دارد. زمانی که اسم برند هواوی به گوش می رسد ابتدا یک سوال پیش می آید و ان هم این جمله است که هواوی ساخت چین است؟؟ سوالی که بسیاری از مردم به خصوص مردم کشور ما در ذهن خود دارند اما شاید جواب این سوال را باید در بین کشور های تولید کننده برندهای دیگر بیابیم. سامسونگ یک برند کره ایی است اما بیشتر گوشی های این برند در چین تولید می شود. اپل نیز تولیداتش در چین است و دفاتر مرکزی آن ها در کشور های خود است پس به نظر این سوال منطقی نیست و بهتر است به کیفیت موبایل مورد نظر بپردازیم.

شاید بتوان نقاط قوت هواوی را ساخت موبایل هایی بر طبق خواسته مشتریان دانست هواوی گوشی های خود را دقیقا مطابق با نیاز های سال می سازد. شاید این برند چینی تنها تولید کننده ایی باشد که گوشی های میان رده و ارزان قیمت مجهز به حسگر اثر انگشت و دوربین دوگانه در کنار صفحه نمایش تمام صفحه می سازد. پرچم داران هواوی نیز کاملا توان رقابت با برند های دیگر را دارند . مدتی پیش بود که وب سایت معتبر DxOMark میت ده و میت ده پرو را از نظر دوربین عکاسی در کنار آیفون ایکس قرار داد تا نشان دهد شاید تفاوت فروش دستگاه ها تنها بر روی نام برند آن است . با این حال و تمام نقاط قوت هواوی تمرکز خود را بر روی بیشتر کاربران قرار داده است و از برخی دیگر غافل شده است این نقاط ضعف گاهی آزار دهنده است مانند چند ماه اخیر هواوی در بازار موبایل که یک موبایل با امکانات مناسب و صفحه نمایش کوچک در میان تعداد زیادی از گوشی های این برند وجود ندارد. هواوی گاهی اوقات تمرکز خود را بر روی ویژگی هایی که بسیار مورد توجه است قرار می دهد و امکانات اولیه  مانند NFC یا استفاده از محافظ صفحه نمایش و قرار دادن یک هنزفری باکیفیت در جعبه دستگاه را فراموش می کند ، با این وجود برند دوست داشتنی هواوی همچنان برای پیشرفت تلاش می کند و سعی دارد قدم به قدم تمام ضعف های خود را برای بهترین شدن از بین ببرد.

با عضویت در صفحه اینستاگرام کالاسودا  در جریان آخرین خبرهای حوزه فناوری قرار بگیرید

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها