بحث جنگهای کنسولی، همیشه در نسلهای اخیر وجود داشته و اوج آن را بین کنسولهای سونی و مایکروسافت مشاهده میکنیم. با این که جنگ بر سر کنسولهای بازی، اصلا خوب و مفید نیست اما قطعا هیجان و رقابت جالبی را بین دو شرکت بزرگ سونی و مایکروسافت ایجاد میکنند. با این حال، این بدانی معنی نیست که موفقیت یک شرکت، به معنی شکست شرکت دیگر باشد.
آقای فیل اسپنسر (Phill Spencer)، رئیس بخش ایکسباکس شرکت مایکروسافت، به تازگی مصاحبه طولانی و مفصلی را انجام داده و در آن در مورد مسائل مختلفی صحبت کرده است. به عنوان مثال، ایشان در مورد بازیهای انحصاری و فرست پارتی کنسول ایکسباکس وان در نسل هشتم، اعتراف کردند که عملکرد تیم ایکسباکس و شرکت مایکروسافت در این زمینه خوب نبوده است و جای کار بسیاری دارد.
حال، فیل اسپنسر در مورد رقابت سالم بین کنسولها و شرکتهای بزرگ مانند سونی، نینتندو و گوگل صحبت کرده است. اسپنسر عقیده دارد که گیمینگ، یک تجارت و صنعت در حال پیشرفت است و در این صنعت، موفقیت یک جزء، به معنی شکست خوردن اجزای دیگر نیست زمانی که از اسپنسر سوال میشود که آیا ماهیت این رقابت پیچیده با شرکتهای رقیب، مخصوصا سونی، باعث میشود که مایکروسافت و تیم ایکسباکس، سیاستها و تصمیمات خود را تغییر دهند، او این گونه پاسخ داد:
من به رقابتی ترین شکل ممکن میگویم که اصلا این گونه نیست. من همیشه به کامیونیتی گوش میدهم اما کسانی که دوست دارند شکست خوردن دیگران را ببنند تا تیم سبز (منظور ایکسباکس) به پیروزی برسد، من از این افراد نیستم. زمانی که قرارداد با سونی اعلام شد، من در حال تماشای آن بودم و مردم میگفتند که «چه کاری انجام میدهید، به آنها کمک میکنید؟»
ما سالهای سال است که با سونی رابطه داریم. سونی رایانههای شخصی که برروی آنها ویندوز نصب است را منتشر کرده و آن ها از ابزار ما برای ساخت بازیها استفاده میکنند. این ایده که موفقیت هر کدام از ما به پایین کشیدن و پایین آمدن دیگری وابسته باشد، راهی غلط است و صنعت امروزه به این شکل حرکت نمیکند.
قطعا حرفهای آقای فیل اسپنسر درست است و تمام افراد، چه در زمینه رسانه، چه در زمینه توسعه بازیها و چه بازیبازان عادی، همیشه باید شرکتها را پشتیبانی کنند و با کارِ خوب و فعالیت درست آنها است که بازیها و محصولات منتخب و به یاد ماندنی برای ما خلق می شود و ما را سرگرم میکند. رقابت سالم بین شرکتهای بزرگ مانند سونی، نینتندو، مایکروسافت، گوگل و شرکتهای بزرگ دیگر، قطعا باعث پیشرفت صنعت میشود اما رقابت ناسالم که شکست دیگری را وابسته به پیروزی رقیب میداند، میتواند به صنعت ضربه بزند و برای همه ما گران تمام شود.
لینک کوتاه: