فناوری

فناوری‌های تحول آفرینی که صنعت لجستیک را تغییر دادند

فناوری‌های تحول آفرین (Disruptive Technologies) در واقع نوآوری‌هایی هستند که یک صنعت را دچار تحول کرده و نحوه عملکرد مصرف کنندگان، صنایع یا مشاغل را تغییر می‌دهند. هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین، اتوماسیون نمونه‌ای از این فناوری‌ها در صنعت لجستیک هستند.

فناوری‌های تحول آفرین در صنعت لجستیک

به گزارش کالاسودا و به نقل از gulfbusiness، همه‌گیری جهانی منجر به شکل‌گیری یک بازار دیجیتالی شده که در آن مصرف‌کننده در بالای زنجیره تأمین قرار دارد. ماندن در خانه و نگرانی‌های بهداشتی، باعث شده تا بیشتر مردم، به سمت کانال‌های خرید آنلاین تمایل داشته باشند.

در این میان خرده فروشان، ارائه دهندگان تجارت الکترونیکی، خدمات لجستیکی به دنبال نوآوری‌ها در این بخش هستند.

کسب‌وکارها برای رفع مشکلات، از ابزارهای مدیریت لجستیک هوشمند استفاده می‌کنند تا به آنها در مقیاس‌بندی، اطمینان از در دسترس بودن، تحویل ایمن، عملیات سریع‌تر، بهینه‌سازی هزینه‌ها و حتی شناسایی جریان‌های درآمدی جدید کمک کند.

در این میان فناوری‌های تحول آفرین مانند هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین، اتوماسیون، داده‌های بزرگ و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده و اینترنت اشیا برای کسب‌وکارها لجستیکی حیاتی شدند.

یک پیشرفت مهم که در مرحله اولیه همه‌گیری رخ داد، نزدیک‌تر کردن موجودی به مشتریان بود. در این میان تجارت سریع (Q-Commerce) تحویل محصولات در عرض یک ساعت پس از سفارش، بسیار اهمیت یافت.

چرا تجارت سریع به کلید تجارت الکترونیک تبدیل شده است؟

صنعت تجارت سریع (یا q commerce) انتظارات مشتری را به سطح کاملاً جدیدی می‌برد. در حالی که این تجارت با مشتریانی آغاز شد که خواستار تحویل خواربار، غذا و دارو در کمتر از 45 دقیقه بودند، اکنون در همه‌ی بخش‌ها این انتظارات به وجود آمده است.

هوش مصنوعی و اتوماسیون در صنعت لجستیک

هوش مصنوعی و اتوماسیون در صنعت لجستیک، کسب‌وکارها را قادر می‌سازد تا هزینه‌های تحویل را بهینه کنند، استفاده از منابع را بهبود بخشند، سرعت بیشتری داشته باشند.

با استفاده از یک پلت فرم مدیریت لجستیک هوشمند، مشاغل می‌توانند هزینه‌های لست مایل دلیوری را تا 14 درصد کاهش دهند.

همچنین، این فناوری‌های مخرب، شرکت‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات لجستیک را قادر می‌سازد تا با برنامه‌ریزی هوشمندانه مسیرها، هزینه‌ها را بهینه کنند و بهره‌وری تحویل را افزایش دهند.

کسب و کارها می‌توانند با استفاده از اتوماسیون، سرمایه گذاری در بخش‌های تکراری را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. اتوماسیون شرایطی مانند خودکارسازی عملیات تحویل مانند تخصیص کار، زمان‌بندی، مدیریت فهرست، پرداخت‌های راننده، انطباق، انتخاب 3PL و موارد دیگر را افزایش می‌دهد که نه فقط هزینه، بلکه به کسب و کارها قدرت می‌دهد تا کارایی بیشتری داشته باشند.

یکی دیگر از زمینه‌های حیاتی که اتوماسیون بر آن تأثیر می‌گذارد، تجربه مشتری است. با خودکار کردن عملیات تحویل، برندها می‌توانند به طور خودکار اعلان‌ها و هشدارهای لحظه‌ای را در مورد پیشرفت تحویل و تأخیر  به مشتریان ارسال کنند.

مطالب اخیر

شرکت آمریکایی جلوی فروش محصولات لنوو و موتورولا در آلمان را گرفت

اختلاف نظر بر سر پرداخت حق امتیاز باعث شد تا دادگاهی در آلمان علیه لنوو…

14 ساعت پیش

ساخت آیفون تاشو اپل با کمک سامسونگ

سامسونگ در توسعه آیفون تاشو اپل مشارکت دارد. به گزارش کالاسودا، گزارش‌های مربوط به ورود…

2 روز پیش

آلفارومئوهای جدید و کمیاب در خدمت پلیس دبی

ناوگان گشت زنی پلیس دبی پذیرای دو خودروی جدید و کمیاب آلفارومئو شده است. به…

3 روز پیش

آیفون ۱۵ پرو مکس پر فروش ترین گوشی شد

آیفون ۱۵ پرو مکس اپل پر فروش ترین گوشی فصل اول ۲۰۲۴ شد. به گزارش…

5 روز پیش

چیپست ۳ نانومتری جدید سامسونگ مجهز به هوش مصنوعی

سامسونگ اولین چیپست ۳ نانومتری خود را برای موبایل رونمایی کرد. به گزارش کالاسودا،این رونمایی…

6 روز پیش

هر ۴ مدل آیفون ۱۶ کنار هم

اپل هنوز هیچ جزئیاتی در مورد گوشی هوشمند آینده خود فاش نکرده است، اما یک…

1 هفته پیش