گفتگوی اختصاصی کالاسودا با مهندس مجید مرتضوی بنیانگذار استارتاپ O-teacher

0
2706
گفتگوی اختصاصی کالاسودا با مهندس مجید مرتضوی بنیانگذار استارتاپ O-teacher|کالاسودا

در خانه بنشین ، با دنیا سخن بگو

گزارشگر ؛ رویا پاک سرشت

royapakseresht@gmail.com

گفتگوی اختصاصی کالاسودا با مهندس مجید مرتضوی بنیانگذار استارتاپ O-teacher|کالاسوداتا به حال شده به سفری خارج از مرزهای وطنمان بروید و افسوس بخورید که چرا برای آموختن یک زبان بین المللی مثل انگلیسی تلاش نکرده اید ؟

اگر پاسختان مثبت است باید بگوییم این دقیقا همان موضوعی است که به فکر آقای مرتضوی موسس یکی از جذاب ترین پلتفرم های آموزش زبان در ایران نیز رسیده است .

آقای مهندس مرتضوی  فوق لیسانس بیوتکنولوژی دارد و با ایده فوق العاده جذابش هزاران زبان آموز و مدرس را از سراسر نقاط جهان به یکدیگر متصل کرده است .

استارتاپ اُتیچر (O-Teacher) فرصتی را فراهم کرده است که شما برای یادگیری زبان دوم : نیاز به اختصاص وقت مشخص در مکانی مشخص ندارید و در هر ساعت از شبانه‌روز که دوست دارید می‌توانید به زبان‌آموزی بپردازید. می‌توانید هزینه‌های رفت‌وآمد و خرید کتاب‌های آموزشی خود را به صفر کاهش دهید.

زبان دوم خود را از استادی نیتیو (Native) با لهجه‌ای اصیل فرابگیرید. بدون آنکه هزینه‌های سفر را متحمل شوید با یادگیری روان و سلیس زبان دوم به تحصیل و کسب‌وکار خود رونق بخشید.

اگر با خواندن این مقدمه راغب شده اید تا زبان خود را تقویت کنید ، با گفت و گوی این هفته ما همراه باشید و صحبت های مهندس مرتضوی را در خصوص O-teacher دنبال کنید  :

برای پرسش نخست ، لطفا یک توضیح کلی در خصوص استارتاپ O-teacher به مخاطبان ما ارائه دهید تا با کارکرد و اهداف این استارتاپ آشنا شوند ؟

ما بیزینیسی هستیم که با نام O-teacher  فعالیت می کنیم. این کلمه تشکیل شده از دو بخش O  به عنوان مخفف online  و teacher  به معنای معلم . O-teacher متشکل از یک شبکه بزرگ اساتید خارجی است که در سراسر جهان به آموزش زبان مشغول هستند. (کشورهایی مثل استرالیا، کانادا،انگلیس، آلمان، فرانسه و …)این افراد ، اغلب مدرسین حرفه ای هستند.

به این معنی که در طول روز یا صبح در حال تدریس در کلاس های مختلف هستند و در زمان های های خالی خود وارد چرخه O-teacher شده و به زبان آموزان ما تدریس می کنند.از سوی دیگر ما مجموعه وسیعی از زبان آموزان را داریم .

برخی از مشتریان ما به دنبال زبان های مبتنی بر بیزینس هستند . برای مثال اصول استاندارد زبان برای شرکت در جلسات ،آغاز و پایان جلسات کاری ، روش های نامه نگاری اداری استاندارد و … که این افراد را عمدتا مدیران تشکیل می دهند  .

برخی دیگر نیز ، به دنبال خروج از کشور (برای تحصیل، زندگی و .. )هستند . این افراد نیز نوع مشخصی از زبان را می طلبند .

بنابراین شما به شکلی همه جانبه و برای انواع سطوح سیستم های تدریس مشخصی را طراحی کرده اید ؟

بله ، ما انواع اساسنامه ها را برای تدریس به زبان آموزان مختلف طراحی کرده ایم .

تدریس ویژه  مدیران (کسب و کار ) دانشجویان (مدارک معتبر زبان مثل ،آیلس و تافل و…) و تدریس عمومی (برای تقویت مکالمه و زبان عمومی برای نیازهای مختلف).


سایت اتیچر|کالاسودا

در خصوص ایده اولیه oteacher  توضیح دهید . ایده این استارتاپ از کجا وارد ذهن شما شد ؟

ایده این کار درست زمانی به ذهن من رسید که برای ۲ سال به خارج از کشور مهاجرت کردم .

در ابتدا ؛ وضعیت زبان انگلیسی من چندان قوی نبود، تا حدی که حتی در فرودگاه نیز دچار مشکلاتی شدم تا پروازم را عوض کنم .

اما جالب است که من با این سطح زبان، پس از آن که مدتی در خارج از کشور اقامت داشتم، بدون آن که تحت تعلیم یک معلم مشخص باشم ، تحت تاثیر محیطی که در آن قرار داشتم زبان آموختم . درواقع این زبان آموزی بدون هیچ نوع معلم یا کلاس خاصی و تنها با معاشرت با دیگر دانشجویان و بر اثر تجربه طبیعی اتفاق افتاد.

حتی این موضوع را به جز خودم در دیگر دانشجوها هم دیدم ، برای مثال یک دانشجوی دیگر ایرانی نیز تجربه ای مشابه با من داشت . وقتی به ایران برگشتم این دغدغه برای من تشدید شد که چرا تعداد زیادی از هموطنانم با مشکل زبان آموزی مواجه هستند؟ به نظر من علت این است که داوطلبان یادگیری زبان دوم باید معلم نیتیو داشته باشند تا در شرایط طبیعی یادگیری قرار گیرند.

بنابراین به فکر افتادم که شرایطی مشابه با شرایط خارج از کشور برای کاربران ایرانی نیز طراحی کنیم . بر اساس نیازسنجی هایی که کردیم متوجه شدیم یکی از روش های مناسب برای شبیه سازی شرایط خارج از کشور، استفاده از بسترهای آنلاین با اساتید خارجی است . یعنی شرایطی که مدرس و زبان آموز در location  خاص خود باشند ، اما با یکدیگر connect  شده و ارتباط برقرار کنند.

آیا پیش از شما نمونه های مشابه با O-teacher در ایران وجود داشت ؟

تا جایی که ما پژوهش کردیم ، نمونه داخلی مثل O-teacher در سطح کشور ما وجود نداشت . البته نمونه های خارجی آموزش آنلاین زبان وجود دارد ، اما مشکل اینجاست که ایرانیان قادر به پرداخت مبالغ شهریه کلاس های نمونه های خارجی نیستند.

در حال حاضر چند نفر در مجموعه شما فعالیت می کنند و پیش از این (در بدو کار ) با چند نفر استارت کار را زدید ؟

از ابتدای کار ما سه نفر مبدع اصلی بودیم که دو نفر آز آنها حالت مشاور سیستم هستند . اما اکنون حدود ۱۰ نفر مستقیم و ۲۰ نفر نیز غیر مستقیم با ما کار می کنند که تیم مرکزی O-teacher را تشکیل می دهند . دپارتمان های فنی و زبان و البته مارکتینگ از مهم ترین بخش های هسته مرکزی ما است . افزون بر این ها ، شبکه مدرسین ما شامل چند هزار معلم نیتیو در سراسر جهان است .

صحبت از مدرس ها شد ، شما مدرس ها را چگونه انتخاب می کنید ؟

ما دو نوع مدرس داریم ، مدرس های partner  و مدرس های  professional  . در کنار این ها یک تیم جذب مدرس داریم که وظیفه انتخاب و گزینش این مدرسین را بر عهده دارند .

بنابراین هر معلم پیش از شروع تدریس باید یک فرایند گزینش را پشت سر بگذارد .

این فرایند شامل مرحله بررسی مدارک تحصیلی ، بررسی توانایی های تدریس زبان و سابقه آموزش است .

در مرحله بعدی معیار انتخاب جدی تر می شود و تعدادی از همکاران جذب حرفه ای ما با این افراد مصاحبه شغلی را ترتیب می دهند . پس از مصاحبه، در صورت انتخاب و تایید معلم ، وی وارد سایت می شود و یک مرحله  demo  را نیز پشت سر می گذارد . سپس وارد تدریس آنلاین می شود .

ما به ۲ شیوه خصوصی و گروهی تدریس داریم . بخش تدریس خصوصی برای افرادی مثل مدیران و یا افرادی است که تمایلی به حضور در کلاس های عمومی ندارند . در بخش تدریس گروهی نیز زبان آموزان امکان گفتگو با یکدیگر و تبادل اطلاعات را دارند . در خصوص هزینه تدریس نیز می تواند بنا بر نوع کلاس متغیر باشد . (این روش کمک می کند هزینه ها نیز کاهش پیدا کند ) افزون بر این ها در  حال کار روی این ایده هستیم که یک معلم بتواند به هزاران زبان آموز تنها با یک کلیک به شکل زنده تدریس کند.

در حال حاضر چند زبان را پوشش می دهید ؟

ما به لحاظ فنی آمادگی تدریس انواع زبان ها را داریم . اما به لحاظ تصمیمات استراتژیک  فعلا تنها بر روی دو زبان تمرکز کرده ایم .

بنابراین فعلا ، تمرکز ۹۵% ما روی زبان انگلیسی و ۵% روی زبان آلمانی است . اما طی چند ماه آتی که اکوسیستم های انگلیسی و آلمانی ما تکمیل شد، به سمت اسپانیایی و فرانسوی می رویم . ما ترجیح می دهیم هر مرحله را با قدرت و بدون شتابزدگی پیش ببریم . یکی از بزرگ ترین امتیازات O-teacher ارائه یک جلسه آنلاین نیم ساعته رایگان به کاربر است تا کاملا با سیستم آشنا شده و معلم نیز او را تعیین سطح کند.  .

طی این جلسه رایگان هر فرد می تواند حداقل یک بار با سیستم تدریس آشنا شده و راغب شود تا در این سایت عضو شده و زبان آموزی داشته باشد . افزون بر این ها سیستم پشتیبانی آنلاین ۲۴ ساعته نیز از دیگر مزایای سایت ما است .

مشتریان شما بیشتر از چه قشری هستند ؟

همانطور که اشاره کردم، اهداف زبان آموزان ما  بسیار گسترده و وسیع است و شامل طیف گسترده ای از مدیران ، دانشجویان ،پزشکان، کارکنان شرکت ها و سازمان ها، اهالی کسب و کار و تجارت و سایر اقشار علاقمند به یادگیری زبان دوم می شود.

سایت-تیچر|کالاسودا 

قطعا طی کردن مسیر استارتاپ اُتیچر و رسیدن به قله موفقیت چندان ساده نبوده ، کمی در خصوص مشکلات نیز صحبت کنیم ، عمده مشکلات شما در راه رشد چه بوده ؟

خوشبختانه اکنون مشکل پرداخت  حقوق معلمان را به سادگی حل کرده ایم و مشکلی نیز در دریافت شهریه زبان آموزان نداریم . اما در کل و از ابتدای شکل گیری ایده اولیه اُتیچر  مشکلات کم نبوده .

برای مثال یکی از ابتدایی ترین نیازهای ما مبحث پلتفرم بود . ما به دنبال پلتفرمی بودیم که مشکل عدم هماهنگی اوقات محلی بین مدرسین و زبان آموزان را مدیریت کند.

برای مثال یک مدرس در آمریکا یا آلمان همزمان با زبان آموز ایرانی نمی خوابد یا از خواب بیدار نمی شود (به علت اختلاف ساعت محلی ) ، بنابراین ما باید بستری پویا را تعریف می کردیم که زبان آموز و استاد بدون هیچ مشکلی موفق شوند با یکدیگر ارتباط گرفته و جلسه تدریس و آموزش را برگزار کنند.

ساعت و زمان در سیستم O-teacher اهمیت بسزایی دارد ، چرا که وقتی شما یک معلم را برای ساعت مشخصی انتخاب می کنید، باید سر ساعت کلاستان برگزار شود تا سیستم به هم نخورده و منظم ادامه پیدا کند .

بنابراین ما به دنبال ساخت پلتفرمی بودیم که تمامی نیازهای ما را پاسخگو باشد . برای این موضوع قریب به ۶ ماه را صرف کردیم و شرکت های مختلف داخلی را مورد بررسی قرار دادیم ، اما به ایده آل مطلوب خود نرسیدیم .

تا این که تصمیم گرفتیم از سیستم های خارجی استفاده کنیم و در نهایت از شرکت های خارجی برای طراحی کمک گرفتیم. علاوه بر این مشکلات ناشی از فقدان عادت و فرهنگ استفاده از فضای مجازی برای یادگیری کار ما را در امر بازاریابی و فراگیر شدن سخت می کرد.

با توجه به سخنان شما و اهمیت زمان در O-teacher آیا اینترنت داخلی جوابگوی آنلاین بودن کاربران در سیستم شما است ؟

در حال حاضر ما از نوعی تکنولوژی استفاده می کنیم که خود را با سرعت اینترنت کاربران هماهنگ می کند ، یعنی اختلال سرعت بین کاربر و مدرس را به حداقل می رساند . (فرقی ندارد با ۳G  وصل می شوید یا ۴G  و یا اینترنت خانگی).

 نکته مهم در این میان این است ، که اگر قرار بود O-teacher فقط به کاربرانی مشخص با سرعت اینترنت فوفق العاده سرویس ارائه کند ارزشی نداشت .

سیستم O-teacher به شیوه ای طراحی شده که چه در تهران باشید ، چه در بندرعباس و چه اینترنت پر سرعت داشته باشید و چه نه ، باز هم می توانید عضوی از شبکه آموزش ما باشید .

برای راه اندازی یک نوع کسب و کار چه میزان سرمایه لازم است ؟شما سرمایه گذار دارید ؟

استارتاپ O-teacher تا کنون با سرکایه گذاری شخصی موسسین پیش رفته ولی اخیرآ با یک سرمایه گذار به توافق رسیده ایم و روند توسعه این کسب و کار با شتاب خوبی در حال افزایش است.

پس می توانیم نتیجه بگیریم که استارتاپ ها از یه سطح به بعد نیاز به سرمایه گذار دارند ؟

بله ، به نظر من از مرحله ای به بعد نیاز به سرمایه گذار دارند . چرا که با کمک تزریق سرمایه می توانند حرکتی سریع و پر قدرت داشته باشند . مشکل بسیاری از استارتاپ ها هم همین است که علیرغم ایده جدید ، شناخته شده نیستند . برای دیده شدن نیاز به اطلاع رسانی وجود دارد و در این مرحله استفاده از توان سرمایه گذار یک ضرورت است.

سخن پایانی

ما در حال افزودن سیستم زبان فارسی به مجموعه خود هستیم . شاید برای شما سوال باشد که زبان فارسی چه مخاطبانی دارد . پاسخ من این است که سه گروه مخاطب زبان فارسی هستند ؛

گروه اول ؛  بسیاری از افرادی که از ایران مهاجرت کرده اند و در خارج از کشور صاحب فرزندی شده اند، برای آموزش زبان فارسی به نسل بعدی خود با مشکل مواجهند ، در نتیجه O-teacher برای مهاجرانی که فرزندان دو تابعیتی دارند بسیار کارامد خواهد بود .

گروه دوم ؛ تاجرانی هستند که گرچه ملیت خارجی دارند اما با ایرانیان تجارت می کنند ، در نتیجه برای مبادلات تجاری خود به آموزش زبان فارسی علاقه مند و یا حتی نیاز مند هستند .

موضوعی که حتی می تواند به رشد اقتصادی و تجارت در بخش خصوصی نیز کمک کند .

گروه سوم ؛ برخی افراد متفرقه که به سبب علائق شخصی به ایران و زبان فارسی علاقه مند شده اند

در حال حاضر افراد با استعداد و با هوشی داریم که علیرغم استعدادهای ذاتی خود به دلیلی فقدان مهارت های زبان، نمی توانند با اجتماع ارتباط برقرار کنند . ما در O-teacher به دنبال ارائه راهکاری به شکوفا شدن استعدادهای افراد هستیم .

آدرس وبسایت اُتیچر

https://oteacher.org/