سمپاشی دقیق هوایی توسط ربات‌های پرنده

0
586

فناوران ایرانی توانستند سمپاشی دقیق هوایی را توسط ربات‌های عمود پرواز بدون سرنشین انجام دهند.

به گزارش کالاسودا حسین نمکین مدیر یک شرکت دانش بنیان در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: شرکت ما با تکیه بر توانایی مهندسان جوان ایرانی و فناوری روز دنیا در زمینه ربات‌های پرنده شکل گرفت. این تیم در تمامی مراحل ایده‌پردازی، ثبت ایده، کسب مهارت‌های فنی لازم، ساخت، آزمایش عملکرد و پرواز دست در دست هم گام برداشتند تا بتوانند راه حلی نوین در انجام خدمات عمومی و تخصصی ارائه دهند.

او ادامه داد: کار و هدف ما استفاده از پتانسیل پهپاد‌ها و بهینه سازی آنها مطابق با نیاز‌های مطرح شده، برای حل مسائل پیچیده و سهولت ارائه خدمات نسبت به روش‌های پیشین است.

نمکین گفت: شرکت ما همواره در حال تحقیق و توسعه در بخش‌های صنعتی و عمومی جامعه است تا بتواند خدماتی منحصر بفرد و متنوع ارائه کند و به حل مسائل اساسی پیرامون زندگی انسان‌ها بپردازد، ایران با داشتن ۱۵ محصول باغی مهم دارای مقام جهانی، از نظر تنوع تولید محصولات باغی، بعد از کشور‌های چین، آمریکا، مشترکاً با ترکیه رتبه سوم دنیا را از آن خود کرده است. با این حال، بخش کشاورزی کشورمان از عدم مکانیزاسیون و استفاده از ادوات کشاورزی و آبیاری نوین رنج می‌برد و جا دارد در این زمینه کار شود.

مدیر این شرکت دانش بنیان بیان کرد: سمپاشی دقیق هوایی توسط ربات‌های عمود پرواز بدون سرنشین کنترل پذیر (پهپاد) نه تنها از آسیب‌های روش‌های سنتی به دور است، بلکه با توجه به قیمت بسیار اندک و خدمات پشتیبانی وسیع و ارزان، انجام عملیات سمپاشی حجم انبوهی از مزارع و باغات در کمترین زمان ممکن توسط آن بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

او افزود: اجرای سمپاشی دقیق از طریق کنترل سمپاشی به وسیله رایانه منطبق بر نظر کارشناس و نمودار‌های چگالی آفات موجب کاهش آسیب‌های زیست محیطی مربوط به افراد بومی و جانوران مفید, جلوگیری از افزایش تلفات و ضایعات کشاورزی در فرآیند حین تولید, افزایش سرعت سمپاشی به نسبت روش‌های سنتی زمینی و بالتبع سودآوری اقتصادی  همچنین موجب  کاهش بسیار چشم گیر در مصرف آب  می‌شود.

نمکین عنوان کرد: مدت طولانی است که برخی از سازمان‌ها، ادارات و شرکت‌های دولتی و خصوصی داخل کشور در جریان توسعه و فناوری پهپاد‌های کوچک و غیرنظامی قرار گرفته‌اند و به اهمیت استفاده از این پهپاد‌ها در جهت کاهش هزینه عملیات نقشه‌برداری هوایی (تهیه نقشه‌های توپوگرافی، مدیریت بحران، مدیریت کشاورزی، بازرسی و نظارت و..) پی برده‌اند. با توسعه دوربین‌های سبک، ولی باکیفیت، موتور‌های کم مصرف و باتری‌های پر قدرت سبک، پهپاد‌های تجاری در حال تصرف و اجرای ماموریت‌های غیرنظامی، ولی مهم شهری و روستایی است.

مدیر این شرکت دانش بنیان درباره دلیل استفاده از فناوری پهپاد و هواپیما‌های بدون سرنشین برای نقشه‌برداری هوایی، گفت: در مدت زمان بسیار کمتری به نتایج بهتری در نقشه برداری هوایی خواهیم رسید, استفاده از پرنده‌های بدون سرنشین برای انجام نقشه برداری هوایی به مراتب ریسک‌های کمتر و خطرات جانی کمتر خصوصا در مناطق صعب العبور دارد.

او همچنین افزود: این پهپاد در زمان بحران کار نقشه‌برداری هوایی را سریع‌تر انجام می‌دهد و نتایج را بسیار دقیق‌تر و سریع‌تر در اختیار مدیران مربوطه قرار خواهد داد و توانایی پرواز و عکسبرداری در ارتفاع پایین و وضوح تصویری و قدرت تفکیک پذیری تصویر را بیشتر می‌کند.

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها