PlayStation 4 از ۰ تا ۱۰۰؛ هر آنچه که در مورد این کنسول باید بدانید!

3
22472

کالاسودا_ PlayStation 4  یا به اختصار PS4 نام کنسول بازی ویدئویی می باشد که توسط شرکت ژاپنی سونی در سال ۲۰۱۳ در آمریکای شمالی عرضه شد. PS4 چهارمین عضو از خاندان PlayStation و کنسولهای خانگی سونی می باشد که در این مقاله قصد داریم به شرح مشخصات و ویژگی های آن بپردازیم.

تا کنون سه مدل از کنسول PS4 عرضه شده که بترتیب با نام های فت (fat) ، اسلیم(Slim) و پرو (Pro) شناخته می شوند که به ترتیب آنها را معرفی خواهیم کرد.

پلی استیتشن ۴ موسوم به فت

اولین مدل از پلی استیشن ۴ است که سال ۲۰۱۳ عرضه شد. اولین سری از این مدل با کد ۱۰ شناخته می شد که درصدی از آن ها با مشکلات متعددی چون صدای زیاد فن و خرابی پورت HDMI مواجه بودند، به همین علت پس از مدت کوتاهی، سری ۱۱ با تغییرات اندکی در سخت افزار چون تعویض مادربورد و کاهش وزن و تغغیر فن خنک کننده، جایگزین قبلی شد.

آخرین سری از این مدل کد ۱۲ بود که در سال ۲۰۱۵ روانه بازار شد. سونی برای اولین بار در این سری تصمیم گرفت تا پوشش روی کنسول را از براق به مات تغییر دهد و همچنین ترجیح داد این بار از دکمه های برجسته پاور و ایجکت(خروج دیسک) به جای دکمه های لمسی قبلی استفاده کند.

پلی استیشن ۴ سری ۱۲ همچنین در دو ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت و ۱ ترابایت عرضه شد. ساخت این مدل نیز پس از عرضه مدل اسلیم، به پایان رسید. برای آموزش انتقال دیتا به PS4 در این بخش کلیک کنید.

پلی استیشن ۴  فت به درد چه کسانی می خورد؟

با توجه به اینکه ساخت آخرین مدل از این سری در سال ۲۰۱۵ متوقف شد، پیدا کردن PS4 فت آکبند و نو در بازار تقریبا غیرممکن است و خرید و فروش محدود به نمونه های دست دوم و کارکرده می رسدو بنابراین اگر حساسیتی به نو بودن کنسول خود ندارید، یا نمی خواهید هزینه ی زیادی بابت سخت افزار بازی خود پرداخت کنید؛ و تلویزیون ۴K ندارید، PS4 فت می تواند گزینه ی مناسبی برایتان باشد. در هنگام خرید این کنسول، به شماره مدل آن حتما توجه کنید. بهتر است که کنسول مورد نظر از سری ۱۲ و یا ۱۱ باشد. شماره مدل کنسول روی جعبه کنسول و به صورت مجموعه ای از حروف و عدد به شکل  CHU-XXXX نوشته شده است که دو عدد اول نشان دهنده سری ساخت کنسول هستند و دو عدد بعدی مربوط به ریجن آن می شوند.

پلی استیشن ۴ اسلیم

این مدل از کنسول پلی استیشن ۴، در اواخر شهریورماه سال ۹۵ عرضه شد. پس از آن، ساخت کنسول های فت دیگر به پایان رسید و سونی اسلیم را با قیمتی یکسان جایگزین آن کرد. بزرگترین و اصلی ترین تفاوت میان اسلیم با کنسول های قبلی، به ظاهر این دستگاه بر می گردد. مدل اسلیم در مقایسه با فت، ۴۰ درصد کوچک تر شده، ظاهر کلی تغییر یافته و پوشش روی کنسول به صورت تمام مات است. در بخش سخت افزار، تفاوتی در اجرای بازی ها بین دو مدل دیده نمی شود و هر دو کنسول از مشخصات سخت افزاری مشابهی بهره می برند اما اسلیم برتری های دیگری نسبت به مدل های قبلی دارد که آن را به کنسول بهتری تبدیل می کند. مدل اسلیم این بار از شبکه های وای فای ۵ گیگاهرتزی نیز پشتیبانی می کند در حالی که پشتیبانی مدل قبلی به ۲.۴ گیگاهرتز محدود می شد. در نتیجه، از آن جایی که فرکانس ۵ گیگاهرتزی سرعت بارگزاری داده ها در فواصل کوتاه را سریع تر می کند، سرعت آپلود و دانلود شما در مدل اسلیم بیشتر خواهد بود. البته باید توجه داشته باشید که این برتری در کشور ما به دلیل پایین بودن سرعت اینترنت، چندان مشهود و قابل لمس نیست.

برتری دیگر پلی استیشن ۴ اسلیم، مصرف برق و صدای فن کمتر است. اسلیم گرمای کمتری تولید می کند و به دلیل مصرف پایین تر آن، صدای کمتری ایجاد می شود. با استناد به آزمون هایی که سایت یوروگیمر (Eurogamer) انجام داده، مدل اسلیم ۵۲ درصد مصرف انرژی کمتری دارد. پلی استیشن ۴ اسلیم در هر دو ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت و ۱ ترابایت عرضه می شود.

پلی استیشن ۴  اسلیم به درد چه کسانی می خورد؟

اگر تلویزیون یا نمایشگری با قابلیت اجرای تصاویر با وضوح تصویر ۴K در اختیار ندارید، پلی استیشن ۴ اسلیم بهترین مدل برای شما است. تمام مزایای اشاره شده، اسلیم را به گزینه ای معقول تری نسبت به مدل فت تبدیل می کنند. همچنین بر خلاف سری های قبلی، اسلیم همچنان روی خط تولید قرار دارد و کنسول های موجود در فروشگاه های کشور همگی نو و آکبند هستند. اگر هم به دنبال کنسول دست دوم باشید، بدون شک کسانی را پیدا خواهید کرد که بخواهند کنسول اسلیم خود را بفروشند اما به طبع آن، قیمت مدل های دست دوم اسلیم بیشتر از فت است.

ویژگی جذاب دیگر اسلیم ، وجود باندل های مختلفی از آن است. باندل ها، مدل های مخصوصی از کنسول هستند که همراه با یک بازی و گاهی در شکلی متفاوت در تعدادی محدود عرضه می شوند.

پلی استیشن ۴ پرو

سونی در ساخت پلی استیشن پرو، از همان زبان طراحی اسلیم استفاده کرده، این کنسول جدید نیز پوششی مات دارد با این تفاوت که اندازه عمودی کلی دستگاه افزایش یافته است.

این افزایش حجم، بهایی است که چشم بادامی ها برای بهبود سخت افزار پرو پرداخته اند. این کنسول جدید از پردازنده گرافیکی بر پایه Radeon با قدرت ۴.۲ ترافلاپس استفاده می کند که پیشرفتی بزرگ نسبت به پردازنده ۱.۸۴ ترافلاپسی مدل های اسلیم و فت است. سونی ادعا می کند که سرعت کلاک پلی استیشن ۴ در این مدل بیشتر شده اما به طرز عجیبی پرو همچنان از همان رم ۸ گیگابایتی GDDR5 قبلی بهره می برد. ظرفیت حافظه کنسول نیز تنها به مدل های ۱ ترابایتی محدود می شود.

بازی های این کنسول کاملا با مدل های دیگر پلی استیشن ۴ مشترک است، پس علت این افزایش قدرت چیست؟ پاسخ ساده است، اجرای بازی ها و محتویات ویدیویی با رزولوشن  ۴K و عملکرد بهتر هدست واقعیت مجازی.

پلی استیشن ۴ پرو به دو صورت می تواند خروجی با وضوح۴K  رادر اختیار استفاده کنندگان قرار دهد:
۱. خود بازی در چنین سطح از رزولوشن رندر و اجرا شود
۲. کنسول، بازی هایی را که در وضوح تصویر پایین تری اجرا می شوند، ارتقا داده و به ۴K برساند.
بیشتر عناوین ساخته شده، عملکرد بصری بهتری روی کنسول پرو دارند، هر چند که در ابتدای عرضه این کنسول، بیشتر بازی ها با مشکلات متعددی روی پرو دست و پنجه نرم می کردند.

پلی استیشن ۴ پرو به درد چه کسانی می خورد؟

اگر تلویزیون با وضوح تصویری ۴K و پشتیبانی از تکنولوژی HDR دارید، PS4 Pro بهترین انتخاب شماست. همچنین اگر تلویزیون یا نمایشگر با وضوح Full HD و بدون پشتیبانی از HDR دارید هم می توانید از مزایای سخت افزار PS4 Pro مانند افزایش نرخ فریم و بهبود کیفیت سایه ها و بافت ها استفاده کنید. در کل اگر از لحاظ بودجه محدودیتی ندارید، PS4 Pro قدرتمندترین و بهترین عضو خانواده ی پلی استیشن است.

کپی خور بودن یا اوریجینال بودن؟ مسئله این است!

اگر قصد خرید پلی استیشن ۴ را داشته و در مورد آن پرس و جو کرده باشید، احتمالا متوجه قیمت بالای بازی ها و راهکار به ظاهر خوب و ارزان قیمت اکانت های هکی شده اید. اما واقعا شرایط به چه شکل است؟
بازی های ویدیویی مثل دیگر آثار هنری به دو شکل دیجیتالی و فیزیکی عرضه می شوند. دیسک های بلوری که در پکیج های آبی رنگ قرار می گیرند و در سراسر دنیا پخش می شوند، نسخه های فیزیکی هستند که معمولا قیمتی بین ۶۰ الی ۸۰ دلار دارند. این بازی ها در هنگام ورود به کشور، با قیمت های کاذب بالایی در حدود ۲۴۰ الی ۲۶۰ هزار تومان ارزش گذاری می شوند اما با گذشت زمان و انتشار عناوین جدیدتر، قیمت آن ها تا ۱۲۰ هزار تومان نیز کاهش می یابد. موضوع این است که قیمت بازی ها در ایران چندان تابع قیمت دلاری آن ها نیست و فاکتورهای دیگری نیز در این معادله نقش بازی می کنند. محبوبیت بازی ها در کشور با قیمت آن ها رابطه ای مستقیم دارد. برای مثال، آخرین نسخه سری فیفا تا آخرین لحظه انتشار نسخه بعدی، کاهش قیمت قابل توجهی پیدا نمی کند اما عنوان دیگری ممکن است تنها پس از یک ماه به نصف قیمت اولیه خود برسد. چنین بازاری بدون شک بی رحم است و درصد زیادی از جامعه کشور نمی توانند از پس هزینه آن برآیند، پس راهکار چیست؟ اولین نکته، پرهیز از خرید بازی های نو و پلمپ است. هیچکس از محصول نو بدش نمی آید اما یک بازی دست دوم را با محصولات دست دوم دیگری چون خودرو نمی توان مقایسه کرد. تقریبا تمام بازی های دست دوم بسته بندی کاملا سالمی دارند و حتی مورد هایی پیدا می شود که کدهای داخل پکیج نیز استفاده نشده است. بازی های دست دوم قیمتی بسیار کمتر از پلمپ دارند و خرید آن ها معقولانه تر است، مگر آن که می خواهید از اولین کسانی باشید که یک بازی جدید منتشر شده را تجربه کنید.
راهکار دیگر تعویض بازی ها است، روشی که پیش از هک شدن کنسول پلی استیشن ۳ نیز در کشورمان مرسوم بود. همه ما بازی هایی را خریداری می کنیم که پس از به پایان رساندن، دیگری نیازی به آن ها نداریم. چنین بازی هایی را می توان با عنوانی دیگر تعویض کرد، مهم نیست با یک فروشنده یا گیمری دیگر؛ در این صورت تنها شما تفاوت قیمت بین دو بازی را پرداخت یا حتی دریافت می کنید.
با وجود تمامی این روش ها، ظاهرا «اکانت های هکی» اولین راهکاری است که توجه و کنجکاوی خریداران را به خود جلب می کند، بنابراین ما نیز به عنوان یک مرجع معتبر در دنیای بازی، وظیفه خود می دانیم که اطلاعات درست و کاملی در این مورد به شما ارائه دهیم. شاید شنیدنش برای ما دردناک باشد اما حقیقت آن است که کنسول پلی استیشن ۴ تا به امروز هک نشده و بسیار بعید است که تا آخر نسل هم چنین اتفاقی بیافتد. هر ادعایی که در این زمینه به گوشتان رسیده، از گوش دیگر خارج کنید و فریب فروشندگان را نخورید. پس ماجرای اکانت های هکی و یا ریختن بازی ها روی هارد کنسول چیست؟ همان طور که بالاتر هم اشاره شد، بیشتر بازی های ویدیویی علاوه بر نسخه فیزیکی، روی فروشگاه پلی استیشن نیز به صورت دیجیتالی عرضه می شوند. با خرید گیفت کارت و یا مستر کارت، می توانید بازی های روی فروشگاه را به اکانت خود اضافه کرده و هر زمان و روی هر کنسولی که داشتید، دانلود کنید. این قابلیت باعث می شود که حتی اگر کنسول پلی استیشن ۴ خود را عوض کردید، بازی ها همچنان در اکانت شما باقی بمانند ولی همین موضوع زمینه را برای سو استفاده دیگران فراهم می کند. اگر کلمه عبور اکانت شما ضعیف باشد و یا در نگهداری از اکانت خود بی دقتی کنید، هکرهایی هستند که می توانند با یافتن رمز عبور، کنترل اکانت شما را در دست خودشان بگیرند. حالا اکانت با تمام بازی های خریداری شده از اختیار شما خارج شده و هکر آن را با قیمتی پایین تر در فضای اینترنت به فروش می رساند. دیگران اکانت شما را خریداری و بازی های موجود روی آن را روی کنسول خود دانلود می کنند. اگر از جنبه اخلاقی به این قضیه نگاه کنید، خرید و فروش اکانت های هک شده، فرقی با دزدی ندارد. کافی است خود را جای شخصی دیگر در آن سوی دنیا بگذارید که اکانت کنسول با تمام بازی هایش را از دست داده است. اما اگر دنبال بهانه تراشی برای خرید این اکانت ها هم باشید، خطرات دیگری نیز وجود دارند که بهتر است از آن ها اطلاع پیدا کنید. اگر از اکانت فرد دیگری استفاده می کنید، در صورت اتصال کنسول به اینترنت هر لحظه احتمال آن وجود دارد که کنترل اکانت از دست شما خارج و به صاحب اصلی آن بازگردانده شود و یا حتی فرد مذکور به شکلی به اکانت خود دسترسی پیدا کند. در چنین شرایطی نه تنها باید با تمام بازی های دانلود شده و هزینه ای که صرف کردید، خداحافظی کنید؛ بلکه احتمالا سونی نیز جریمه های سنگینی را برای شما در نظر خواهد گرفت. مشکل دیگر اکانت های هکی این است که اگر بخواهید با همین منوال پیش بروید، برای خرید بازی های جدید باید به صورت مداوم اکانت عوض کنید و تمامی تروفی ها و بازی های قبلی را از دست بدهید. پیدا کردن اکانتی که شامل بازی مورد علاقه شما باشد، موضوع دیگری است که می تواند مشکل ساز شود و در آخر باید گفت با پیش گرفتن چنین راهکاری، از تجربه بازی های آنلاین نیز بی بهره خواهید ماند.

لوازم جانبی چی بخریم؟

کنترلر

تمامی کنسول های پلی استیشن ۴ تنها با یک کنترلر وارد بازار می شوند. بنابراین اگر برادر، خواهر، دوست و یا هر هم بازی دیگری دارید، داشتن یک یا چند کنترلر دیگر خالی از لطف نیست.

با عرضه سری اسلیم، کنترلرهای پلی استیشن ۴ نیز با تغییرات کوچکی همراه شدند. این کنترلرهای جدید وزن کمتری داشته، دکمه های آنالوگ آن لغزنده نیست و بخشی از نوار LED پشت کنترلر به روی صفحه تاچ پد انتقال یافته است. این سری جدید نیز مانند کنترلرهای قبلی در رنگ های مختلفی چون مشکی، نقره ای، طلایی و سفید عرضه می شوند که با وجود مشخصات یکسان، قیمت های متفاوتی دارند.

هدست

اگر عادت به استفاده از هدست دارید و یا می خواهید درست در بطن بازی قرار بگیرید و آواز شلیک گلوله ها را با تمام وجود حس کنید، خرید یک هدست خوب ممکن است حتی از کنترلر هم واجب تر باشد. هدست های فراوانی از برند های مختلف برای کنسول نسل هشتمی سونی موجود است که انتخاب میان آن ها به سلیقه و هزینه ای که می خواهید صرف کنید، بستگی دارد. از برندهای خوب می توان به Astro و Razer اشاره کرد که هدست هایی گران قیمتی هم هستند. برای مثال هدست A40 شرکت Astro که هم از پلی استیشن ۴ و هم کامپیوتر های شخصی پشتیبانی می کند، قیمتی معادل ۲۵۰ دلار دارد که البته امکانات و کیفیت فوق العاده ای را نیز به دنبال آن ارائه می دهد.

پیدا کردن این هدست ها در بازار ایران نیز کار چندان آسانی نیست، بنابراین شاید هدست های خود سونی برای پلی استیشن، گزینه مناسب تری باشند.

هدست گلد و پلاتینیوم هر دو ساخته سونی و مختص کنسول پلی استیشن ۴ هستند که البته به لطف جک ۳.۵ میلی متری هر دو را می توان به تلفن های هوشمند و کامپیوتر نیز متصل کرد. ویژگی مثبت دیگر این دو هدست، استفاده از اپلیکیشنی مخصوص روی خود کنسول است که می تواند تنظیمات صدا را بسته به سبک بازی، شخصی سازی کند.

ورود به دنیای واقعیت مجازی

پلی استیشن وی آر

پلی استیشن وی آر دریچه شما برای ورود به دنیای واقعیت مجازی روی پلی استیشن ۴ است. هدست برای اجرا و کار کردن به دوربین پلی استیشن (PS Camera)  نیاز دارد و داشتن کنترلرهای Move در برخی از بازی ها ضروری است. با وجود تمامی این تجهیزات ضروری، هدست پلی استیشن وی آر همچنان یکی از ارزان قیمت ترین هدست های واقعیت مجازی برای تجربه با کیفیت بازی ها است و حتی می توانید پکیجی کامل از این وسایل همراه با خود هدست و یک بازی را با قیمت حدودی ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان خریداری کنید.
پلی استیشن وی آر در حال حاضر بازی های زیادی ندارد اما سونی در E3 امسال زمان نسبتا زیادی از کنفرانس را به معرفی بازی های واقعیت مجازی جدید خود اختصاص داد. هدست های حرفه ای دیگر چون HTC Vive نیز به کامپیوترهای بسیار قدرتمند محتاج هستند و هزینه های زیادی را روی دوش شما می گذارند، بنابراین اگر برای تجربه دنیای واقعیت مجازی سر و دست می شکنید، شاید پلی استیشن وی آر اقتصادی ترین انتخاب باشد.
به غیر از وسایل جانبی بالا، با مراجعه به هر فروشگاه اینترنتی با مجموعه ای از وسایل جانبی مختلف دیگری چون کیف حمل و شارژرهای کنترلر رو به رو خواهید شد که در لیست بالا حضور ندارند. در واقع وسایل جانبی کنسول های بازی به قدری زیاد هستند که ما در این مقاله سعی کردیم به معرفی مهم ترین و ضروری ترین آن ها بپردازیم.

شما طرفدار کدام کنسول هستید؟ این راهنما را برای دوستانتان ارسال و آنها را از ویژگی های این کنسول آگاه کنید!

با عضویت در کانال تلگرام کالاسودا فناورانه زندگی کنید

عضویت
مطلع شدن از
guest
3 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها
امیر مهدی نصیری
امیر مهدی نصیری
4 سال پیش

سلام ببخشید من یک سوال داشتم من یک پی اس فور هکی خریدم و الان همه ی بازی ها رو تمام کردم و می خوام انلاین بازی کنم اگر پی اس فور رو ریست کنم مشکلی پیش نمیاد مثلا دستگاه بن بشه یا جریمه بشم

Omidmobaraki
Omidmobaraki
3 سال پیش

چرا ممکنه مشکلاتی بوجود بیاد شما این کنسولتون رو باید ببرید فروشگاه ps4 می توانید بگید برایتان بازی هم بریزند ولی به هیچ عنوان کنسولتون کپی خور شده یا هکی را به اینترنت وصل نکنید

Waakman
Waakman
2 سال پیش

آیا میتوان بازی های ویرژن ۵ این کنسول را در ویرژن های بالاتر- ۶.۲ یا ۷.۲ یا آخرین ویرژن- استفاده کرد؟
اگر کسی معلومات داره برم بگویه که بسیار مهم.
اگر بازی های ویرژن های پاین ره در ویرژن های بالا استفاده نتانیم پس کنسول یعنی چی؟