cdn چیست و چگونه به سایت ما کمک می کند؟

0
625
cdn چیست و چگونه به سایت ما کمک می کند؟

Cdn که مخفف Content Delivery Network است به فارسی شبکه توزیع محتوا نامیده می شود و وظیفه اش این است که از سرورهای متعدد در مناطق متعدد جغرافیایی برای ارائه و انتقال سریع محتوای اینترنتی استفاده کند. در زیر با این شبکه و طرز کار آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

cdn چیست؟

یک شبکه انتقال محتوا CDN امکان انتقال سریع محتوای مورد نیاز برای بارگیری محتوای اینترنتی از جمله صفحات HTML، پرونده های جاوا اسکریپت، شیوه نامه ها، تصاویر و فیلم ها را فراهم می کند. محبوبیت خدمات CDN همچنان رو به رشد است و امروزه اکثر ترافیک وب سایت ها از جمله ترافیک سایت های مهم مانند نتفلیکس، فیس بوک و آمازون از طریق CDN انجام می شود. اگر شبکه CDN به درستی پیکربندی شود، می تواند به محافظت از وب سایت ها در برابر حملات مخرب متداول مانند حملات توزیع انکار سرویس یا DDOS کمک کند.

cdn چیست؟

CDN چه کاربردی دارد؟

وب سایت ها به طور اتوماتیک نیازمند مسیری هستند که به نزدیک ترین سرور آن ها را متصل نماید، سرعت بارگذاری صفحه را افزایش دهد، پهنای باند را افزایش دهد و سرعت ارسال مطالب را به کاربران افزایش دهد. بسته به ترافیک و تعداد گره ها الگوریتم CDN، بهترین مسیر را برای بهبود عملکرد انتخاب می کند.

CDN چه کاربردی دارد؟

مزایای استفاده از cdn

اگرچه مزایای استفاده از cdn با توجه به اندازه و نیاز ویژگی های اینترنت متفاوت است، اما مزایای اصلی بیشتر کاربران از این شبکه را می توان به 4 مولفه مختلف تقسیم کرد.

مزایای استفاده از cdn

بهبود زمان و سرعت بارگذاری

با توزیع محتوای نزدیک تر به بازدیدکنندگان وب سایت با استفاده از یک سرور CDN نزدیک ، بازدید کنندگان زمان بارگذاری سریع تری را در یک صفحه تجربه می کنند.

از آنجا که بازکنندگان یک وب سایت از سایت هایی که دیر لود می شوند، فراری هستند، استفاده از یک شبکه cdn می تواند نرخ معطل شدن آن را کاهش و میزان زمانی که مردم در سایت می گذارنند را افزایش دهد. به عبارت دیگر، هر چه وب سایت سریع تری داشته باشید، می توانید بازدید کننده بیشتری داشته باشید، بازدیدکنندگانی که مدت بیشتری در یک سایت باقی می مانند.

بهبود زمان و سرعت بارگذاری

بهبود رتبه در موتور جستجو

به این ترتیب و افزایش سرعت بارگیری صفحات سایت، می توانید رتبه خوبی در صفحات اول گوگل به دست آورید. موتورهای جستجو به سایت هایی که سرعت کمی دارند، توجه زیادی نمی کنند چرا که این روزها صبر کاربران از اینکه منتظر بارگذاری یک وب سایت بمانند گذشته است و آنها به دنبال سایتی هستند که اطلاعاتشان را با سرعت بیشتر  صرف کمترین زمان ممکن در اختیارشان بگذارد. در cdn به دلیل داشتن سرورهای متعدد که در واقع اطلاعات سایت را در آنجا نگهداری می کند، سرعت بارگذاری افزایش پیدا خواهد کرد. این روش را خصوصا به سایت هایی که پوشش زنده و پخش مراسم های مختلف را پخش می کنند می توان پیشنهاد کرد. به طوری که نتفلیکس برای محتوای خود از این شیوه استفاده می کند. مالکان وب سایت ها می توانند پوشش زنده ای از فعالیت های خود بدون نگرانی کاهش کیفیت، داشته باشند.

بهبود رتبه در موتور جستجو

کاهش هزینه های پهنای باند

هزینه های مصرفی پهنای باند برای میزبانی وب سایت یک هزینه اصلی برای وب سایت ها محسوب می شود. Cdn ها از طریق ذخیره سازی و بهینه سازی های دیگر، می توانند مقدار داده هایی را که سرور مبدا باید ارائه دهد کاهش داده و هزینه میزبانی وب را برای صاحبان وب سایت های کاهش دهد.

کاهش هزینه های پهنای باند

افزایش در دسترس بودن محتوا

مقادیر زیادی ترافیک در سایت و نقص های سخت افزاری می تواند عملکرد عادی وب سایت را مختل کند. به لطف شبکه توزیع محتوا، یک cdn می تواند ترافیک بیشتری را متحمل شود و در مقابل خرابی سخت افزار مقاومت بیشتری نسیت به سرورهای اصلی داشته باشد.

افزایش در دسترس بودن محتوا

بهبود امنیت سایت

Cdn ها می توانند با کاهش حملات مخرب، بهبود گواهینامه های امنیتی و بهینه سازی های دیگر، امنیت را بهبود ببخشند. این شبکه می تواند یک کپی از اطلاعات را در مقابل خرابی اینترنت حفظ کرده و خطر پاک شدن تمام مطالب را از بین ببرد تا دیگر نگران پاک شدن اطلاعات سرور نباشید.

با همه این تفاسیر cdn معایبی نیز دارد که یکی از آن هزینه های زیادی است که هر ماهه باید برای ان کنار بگذارید. همچنین شرکت ها برای تولید محتوا بهینه خود، از سیستم تولید محتوا استفاده می کنند که این سیستم در هر حوزه و ناحیه ای مخصوص به خود است که ممکن است توسط CDN پشتیبانی نگردد. بنابراین این موارد را نیز در نظر داشته باشید.

بهبود امنیت سایت

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها