حتما شما هم فایل های گیفی که هر روز در تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی برای دیگران می فرستید را دیده اید. خیلی از کاربران برای ابراز احساسات خود به جای چندین خط نوشتن، از این فایل ها استفاده می کنند.
فایل های گیف در واقع نسخه کم حجم شده یک ویدئوی کوتاه هستند که به اندازه چند تصویر حرف برای گفتن دارند. آن ها می توانند موضوعات مختلفی داشته باشند، از میمیک های صورت یک فرد و حالت های تعجب و خنده تا حرکات عجیب و غریب حیوان خانگی تان و یا یک هنر انتزاعی و حتی صرفا تصویری که بتواند خنده را به لب هایتان بیاورد.
البته می توانید از چند تصویر پشت سر هم که به شکل انیمیشن می آیند نیز فایل گیف تهیه کنید و در ایمیل ها، شبکه های اجتماعی و در پست های وبلاگ خود نیز از آنها استفاده کنید. به دلیل همین محبوبیت امروز قرار است به آموزش ساخت گیف در فتوشاپ در این مقاله اشاره شود.
ساخت گیف در فتوشاپ
حقیقت این است که فایل های گیف در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی محبوبیت زیادی دارند؛ اگر چه به نظر می رسد بعد از زمان متداول شدن استفاده از گوشی های هوشمند و در ادامه محبوب شدن استفاده از پیام رسان های تحت موبایل، فایل های گیف کاربردی شده اند، اما در واقع فایل های گیف قدمت زیادی در دنیای وب دارند، چرا که راحتی استفاده از آن ها قابل قیاس با زمان استفاده از فرمت های ویدیویی در وب سایت نیست.
تصاویر GIF در همه شبکه های اجتماعی و حتی سایت های مختلف هستند و حالا این تصاویر متحرک تبدیل به زبان غیررسمی در وب شده اند. فایل های GIF امروزه تبدیل به سریع ترین راه برای ابراز احساسات در شبکه های اجتماعی مختلف مانند ردیت، فیس بوک و توئیتر شده اند و حتما شما هم در کامنت ها و متن چت تلگرام و … بارها و بارها از این فایل های گیف استفاده کرده اید. در ادامه به نحوه آموزش ساخت گیف با تصاویر و عکس اشاره خواهیم کرد.
انواع روش های ساخت گیف gif یا تصاویر متحرک
آموزش ساخت عکس متحرک با فتوشاپ را می توانید با روش های زیر به انجام برسانید. اگر قرار است که انیمیشن گیف را از روی یک ویدئو تهیه کنید، روش زیر را به کار بگیرید.
- ابتدا فتوشاپ خود را باز کنید.
- روی گزینه import کلیک کنید.
- روی Video frame to layers ضربه بزنید.
- اکنون در محلی که ویدئوی شما آنجاست مسیر داده و open را بزنید.
- پس از لود شدن ویدئو یک پنجره کوچک باز می شود که باید انتخاب کنید آیا همه ویدئو را لود می کنید یا تنها بخشی از آن را انتخاب خواهید کرد. این کار را می توانید با نماد تایمری کوچک نیز تنظیم کرده و برای مثال تعیین کنید که از ثانیه 20 تا 24 تبدیل به گیف شود.
- پنجره Preview همان جایی که می توانید پیش نمایشی از کاری که انجام داده اید را ببینید.
- بهتر است زمان این ویدئوهای کوتاه را کمتر انتخاب کنید، چرا که هرچه ویدئوی تبدیل گیف طولانی تر باشد، حجم فایل گیف هم بیشتر شده و نیاز به داده اینترنت بیشتری برای لود شدن است. بنابراین اگر روی صفحه سایت خود یا دیگر شبکه های اجتماعی می خواهید آن را بارگزاری کنید. اگر ویدیوی انتخابی شما بزرگ است انتخاب گزینه Limit to Every Frames و مشخص کردن عدد ۲ یا بیشتر برای آن می تواند راهی برای کاهش اندازه نهایی آن بدون تاثیر بر کیفیت آن باشد.
- گزینه Make Frame Animation را زده و سپس دکمه OK را بزنید.
- صبر کنید تا ویدئو آپلود شود.
- در نهایت یک فایل تصویری متحرک خواهید داشت.
- اگر می خواهید به تمام فریم های فایل گیف دسترسی داشته باشید به قسمت تایم لاین در پایین صفحه بروید.
- هر فریم را جداگانه پلی کنید. اگر از نتیجه راضی بودید اقدام به سیو فایل کنید. در ادامه راهنمای انجام این کار برای شما شرح داده خواهد شد.
نحوه سیو کردن ویدیو و عکس به صورت gif در فتوشاپ
پس از اینکه مراحل تبدیل عکس به گیف در فتوشاپ انجام دادید، نوبت به سیو گیف در فتوشاپ می رسد. برای این کار:
- روی گزینه Export کلیک کنید.
- به بخشی به نام Save for web بروید.
- در پنجره ای که باز می شود format را روی GIF تنظیم کنید.
- اگر می خواهید حجم فایلی که ایجاد می کنید کمتر باشد می توانید مواردی مانند colors؛ dither، lossy و ابعاد و اندازه عکس را دستکاری کنید. در بخش lossy شما می توانید به صورت عمدی کیفیت عکس را کاهش دهید. حتما شما هم فایل های گیف بدون کیفیت زیاد دیده اید، پس مقدار این گزینه را با کشیدن نشانک آن به سمت راست بالا ببرید تا کیفیت عکس پایین تر بیاید و در نهایت حجم آن کاهش یابد.
- در انتها روی گزینه Save بزنید.
ساخت گیف در فتوشاپ با استفاده از تصاویر
ساخت gif در فتوشاپ با کمک عکس نیز ممکن است و اگر به جای ویدئو می خواهید از تصویر در فایل هایتان استفاده کنید می توانید مراحل ساخت گیف با عکس را دنبال کنید. برای ساخت gif در فتوشاپ با استفاده از تصاویر ابتدا تصاویری که می خواهید از آنها گیف تهیه کنید را در یک پوشه گرد هم آورید.
- روی گزینه File و سپس Script کلیک کنید.
- بخش Load files into stack را مشاهده می کنید.
- در صفحه ای که باز می شود Browse را انتخاب کنید.
- اکنون فایلهایی که مایل هستید در GIF بگذارید را انتخاب کنید سپس روی OK کلیک کنید.
- سپس به تعداد عکس هایی که انتخاب کرده اید، یک لایه جداگانه در فتوشاپ برای آن عکس ایجاد می شود که می توانید برای آنها اسم بگذارید.
- گزینه timeline را از قسمت window باز کنید. Timeline به شما اجازه می دهد که لایه های مختلف را در بازه های زمانی متفاوت باز و بسته کنید. به اینصورت تصاویر ثابت تان به GIF تبدیل می شود.
- در پنجره تایم لاین که پایین صفحه وجود دارد، یک منوی کرکره ای وجود دارد که باید آن را به پایین کشیده و روی Create Frame Animation کلیک کنید.
- برای هر فریم جدید یک لایه ی جدید بسازید. لایه هایی را که نمی خواهید جزو این فریم باشند را با برداشتن علامت چشم مخفی کنید.
- برای انجام اینکار ابتدا با رفتن به سمت منوی بالا و با انتخاب Select > All Layers همه ی لایه ها را انتخاب کنید. سپس روی آیکون menu در سمت راست صفحه ی timeline کلیک کنید.
- اکنون گزینه Create new layer for each new frame را انتخاب کنید.
- مجددا همان منو را انتخاب کرده و Make frames from layers را بزنید.
- این فریم از هر لایه شما فایل گیف می سازد.
- باز زدن روی گزینه play می توانید آن را تماشا کرده و در نهایت آن را از طریق مسیر File > Export > Save for Web Legacy… سیو کنید.
معرفی سایت برای ساخت گیف به صورت آنلاین
اگر فتوشاپ در دسترس ندارید، خبر خوب اینکه ساخت گیف به صورت آنلاین نیز می تواند از طریق سایت های مختلف و به صورت آنلاین نیز انجام شود. نرم افزارهایی مانند ImgFlip ،GifMaker و یا Gimp هم می توانند کار ساخت گیف را بر عهده بگیرند. همچنین اگر از پلتفرم های iOS و یا اندروید برای ساخت تصاویر گیف استفاده می کنید، دو اپلیکیشن Cinemagram یا GifBoom نیز می توانند اپلیکیشن های خوبی در این زمینه باشند.
اما اگر از طریق سایت می خواهید این کاررا انجام دهید، بدون اینکه هیچ نرم افزار یا اپلیکیشن اضافی نصب کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از سایت هایی مانند Gifcreator است.
طرز کار با این سایت آسان است و با توجه به بررسی های ما از نظر طراحی، عملکرد و … می تواند گزینه های ساده ای برای کار در اختیار شما بگذارد.
- با ورود به سایت org با صفحه ای مواجه می شوید که در اولین مرحله آن گزینه upload images به چشم می خورد. شما تا حدود 2000 فریم را می توانید در این سایت در فرمت هایی مانند Jpg، PNG، GIF، PSD یا BMP ذخیره کنید.
- اکنون تمام فایل های عکسی که می خواهید پشت سر هم و به صورت یک گیف نمایش داده شود را در این قسمت بارگزاری کنید.
- پس از آپلود بلافاصله پیش نمایشی از تصاویر متحرک شما در سمت راست نمایش داده می شود که کیفیت خوب و قابل قبولی نیز دارد.
- در مرحله دوم می توانید فایل گیف خود را تغییر اندازه داده و یا فریم هایی برای آن تعیین کنید.
- سرعت انیمیشن شدن تصویر را در بخش Animation speed تعیین کنید.
- در پایین صفحه گزینه ها متعددی خواهید دید که لازم است روی Create GIF Animation کلیک کنید. می توانید توسط گزینه های View GIF , Download GIF , Create a new GIF آن فایل ها را مشاهده ، دانلود و یا تصویر جدیدی ایجاد کند.
سایت دیگری که می توانید با کمک آن به صورت آنلاین فایل گیف بسازید، سایت ezgif.com است. این سایت می تواند امکانات بیشتری نسبت به سایت قبلی در به شما بدهد و روی عکس ها افکت بگذارید و آنها را سر و سامان دهید.
- وارد سایت شوید و در قسمت Browse فایل هایی که می خواهید به گیف تبدیل شود را انتخاب کنید.
- در این سایت نیز می توانید بالای 2000 فایل آپلود کنید.
- ماکزیمم حجم فایل در این مورد 6 مگابایت تا 100 مگابایت به صورت کلی است. حتی می توانید فایل ها را به صورت زیپ نیز انتخاب کنید.
- سپس روی گزینه upload and make a GIF کلیک کنید.
- پس از ایجاد تصویر متحرک گزینه های مدیریتی عکس نظیر برش عکس ، تغییر سایز ، اضافه کردن افکت و متن ، تغییر سرعت و تفکیک فریم ها نمایش داده می شود که با انتخاب هر کدام از آنها به بخش مورد نظر منتقل می شود و ابزارهای مدیریتی مرتبط در اختیار شما قرار می گیرند. امیدواریم این مقاله برای شما کاربری باشد.
لینک کوتاه: