فقدان سواد دیجیتالی؛ دلیل علاقه سالمندان به انتشار اخبار جعلی

0
359
اخبار جعلی

مطالعات اخیر نشان می دهد که افراد سالمند بیشتر از دیگران علاقه مند به اشتراک گذاری اخبار جعلی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی هستند.

تلاش رسانه های اجتماعی برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی

اخبار جعلی تبدیل به مشکلی حاد در دنیای مجازی شده است و بسیاری از مردم بدون اطلاع از صحت و سقم یک خبر شروع به اشتراک گذاری آن با دیگران می کنند. بسیاری از سیستم های رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک، یوتیوب و توئیتر در حال کار روی روش هایی هستند که بتوانند این موضوع را کنترل کنند. فیسبوک تلاش زیادی برای مبارزه با اخبار جعلی داشته و هدف خود را از بین بُردن این موضوع در نظر گرفته است.

فیس ‌بوک برای مقابله با انتشار این نوع اخبار، قابلیتی به سرویس خود اضافه کرده بود که خبرهای ساختگی را علامت ‌گذاری می‌ کند. جالب است بدانید که اولین اقدام فیس ‌بوک در این پروژه اخیرا اجرا شده است و خبرهای جعلی، با برچسبی با عنوان Disputed علامت‌گذاری می ‌شوند. این عبارت به‌ طور کلی به معنای خبرهای مورد بحث و مشکوک با احتمال جعلی بودن زیاد است. این روش موفق و روند رو به کاهش اخبار جعلی فیس بوک مشهود بود.

همچنین ابتکاراتی نیز توسط مدارس به انجام رسیده و آموزش هایی در خصوص شناسایی خبرجعلی و اطمینان از منبع خبر به آنها داده شده است. اما شاید لازم است که به آموزش افراد سالخورده و مسن تر نیز در این خصوص اهمیت دهیم، چرا که طبق مطالعات افراد سالخورده بیشترین به اشتراک گذاری اخبار جعلی را در میان دیگران داشته اند.

اخبار جعلی فیس بوک

سالمندان طرفدار اخبار جعلی اند

بر طبق آخرین اخبار که توسط موسسه Science Advances و از طریق روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده است، به نظر می رسد افرادی که اخبار جعلی در اینترنت به اشتراک بگذارند، معمولا سن بالاتر از 65 سال دارند. ظاهرا این گروه سنی تمایل دارند که اخبار جعلی را هفت برابر بیشتر از کسانی که 29 سال و کمتر دارند برای دیگران ارسال کنند. در این مقاله مواردی مانند مذهب، سطح تحصیلات یا وابستگی سیاسی  در نظر گرفته نشده است.

فقدان سواد دیجیتالی

در حالی که این مطالعه حقیقتا مشخص نمی کند که چرا افراد مسن اشتراک گذاری اخبار جعلی با دیگران را دوست دارند، اما پیش بینی شده که فقدان مهارت های سواد دیجیتالی در مقایسه با افرادی که بیشتر با دنیای دیجیتال سروکار دارند، می تواند یکی از این موارد باشد. این افراد کمتر دنبال تحقیق و اعتبار منبع خبر هستند و به محض دیدن تیتری جذاب بدون تحقیق آن را با دیگران به اشتراک می گذارند.

عضویت
مطلع شدن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها